Елис, колко ти беше стартовата инжекция Пурегон? Тук се коментира, че едва ли не на всяка пациентка се предписват 600 единици за начало.
Аз започнах с 300 ед. Пурегон, при първо ин витро, на 39г., след 4 дни добавиха Мерионал, заради рязко покачване на Естрадиола, останах само на Декапептил и после пак добавиха Мерионал. След покачването на Естрадиола имах прегледи и изследвания почти всеки ден и лично Владимиров ме следеше. За първи път посетих клиниката на 38г., правиха ми изследване за ЯР и казаха, че е нормален за възрастта ми. Предложиха ми да почнем с инсеминации, първата и втората без стимулация, 3-та и 4-та с Клостилбегит, 5- та и 6-та с Клостилбегит и Мерионал. След 4-тата инсеминация Владимиров предложи да помислим за Ин витро, но аз настоях да направим 6.
Когато проучвах специалистите по репродуктивна медицина, ми направи впечатление, че д-р Владимиров се рекламира като специалист по ЯР. При последното посещение при него забелязах, че повечето жени в чакалнята бяха около 35г. и нагоре. Ако е така, няма как да е висока успеваемостта на клиниката. С възрастта природата си казва думата и най-великите специалисти са безсилни. Ако бях по-млада със сигурност щях да направя няколко опита на ЕЦ, но нямам време
. Предполагам, че и другите ми връстнички мислят така. Ясно е, че като се достигне определена възраст няма време за много експерименти. Съгласих се на сравнително силна стимулация с надеждата, че ще останат ембриони за замразяване, уви оказа се, че имам качествен ИЯР и само 4 яйцеклетки от 15 фоликула. За следващия опит д-р Владимиров предложи Маркес, за да опитаме да получим повече качествени яйцеклетки и за да има достатъчно ембриони за трансфер на 5-ти ден, когато успеваемостта е по-голяма. Мисля, че това е резонно предложение.
Д-р Владимиров не отказва ако някой поиска ин витро на ЕЦ, в крайна сметка всички сме там по желание.
Направи ми впечатление, историята на BAN, която забременя с Маркес. Владимиров й бил предложил Маркес още при предишния опит, но тя предпочела да е на ЕЦ заради финансови причини и са нямали успех. Успя със силната стимулация и кой знае, може би ако беше изчакала да събере пари за Маркес, щеше да спести и парите и времето и емоциите при неуспешното Ин витрото на ЕЦ.
Съгласна съм, че трябва да сме информирани и да имаме претенции когато става въпрос за здравето ни, но колкото и да се самообразоваме не можем да претендираме, че сме на нивото на дипломиран лекар, специализирал в чужбина и работещ от години в репродуктивната област. Няма как да имаме неговия опит и знания, че чак да се произнасяме на кой каква трябва да му бъде стимулацията, при положение, че нито сме видели всички хормоналните изследвания, нито как реагират репродуктивните органи в процеса на стимулацията.
venifear, du6ka, споделете все пак какви проблеми и притеснения сте имали, мисля че ще е полезно за всички ни, пък и на вас ще ви олекне.