И аз съм си мислела да запиша час в другата "известна клиника", но първо ме възспря срокът до първичния преглед - 1-2 години. После почнах внимателно да чета постовете на момичетата, правещи процедури там. Освен голямата навалица, ми направи впечатление, че и там не бързат да назначават част от изследванията. Ин витрото там е по-евтино, но напрактика няма никаква гаранция, че ще го извърши главният лекар, заради когото се стичат момичетата там. Поне при моята процедура първия, третия и последния преглед бяха при д-р Владимиров, заради когото всички сме там. Самата процедура също я извършва само той, а когато ми се повиши Естрадиолът в средата на стимулацията, прегледите ми бяха почти всеки ден и то само при него. Ето затова си мисля, че си заслужава 1000 лв. по-скъпа процедура, ако знам, че ще я извърши точно докторът, заради когото съм там. Явно във всички клиники има проблеми, сега фондът дава възможност на много жени да направят ин витро и това допълнително натоварва работата на д-рите. Чета също така, че момичета от други клиники в София и страната бързат да се доредят за час точно при нашия д-р. Къде да ходя тогава? Добре, че е този сайт, за да науча неща за организма си и за зачеването, които понякога ме хваща срам, че на моите години не съм знаела. Така съм по-информирана и когато отивам на преглед, задавам по-малко глупави въпроси на д-рите и съответно им пестя време, за другите чакащи с надежда в коридора. Благодарение на "Зачатие" имам собствено мнение и мога да предявявам основателни претенции по време на процедурите. За мен като инженер е много трудно да приема, че медицината не е математика и, че ин витро се прави на принципа проба-грешка. Обаче това са фактите... За себе си реших да бъда по-спокойна, да не пришпорвам нервно събитията, да се вслушвам повече във вътрешния си глас и да дам възможност на нещата да се случат. Пожелавам го на всички момичета тук, защото знам, че го заслужавате.