Да, темата наистина живна
.
Аз отдавна не съм писала, просто защото нямаше какво, но сега ще се включа, да си кажа и аз какво мисля за тези силни стимулации, за диагнозите, които поставя д-р Владимиров, за това, какво се случи при мен.
На втория преглед, ми беше поставена диагноза намален ЯР, като съветът на доктора беше да се ориентираме към донорска програма. Няма да обяснявам как се чувствах тогава. Имах направени хормони в един цикъл, броене на антрални фоликули в два цикъла. Решихме септември да стартираме ИКСИ по къс протокол, със силна стимулация. Т.е. той го реши, ние се съгласихме, защото му гласувахме пълно доверие. На мен ми е ясно, че няма лекар, който ще знае предварително, как ще реагира организма на първа стимулация. Все пак не са ясновидци. Но наистина нещата трябва да са малко по-прецизни. Вече знам, че ние също трябва да следим какво се случва, да четем и да питаме. Няма начин, иначе наистина малко се пускаме по течението.
И така първото ни ИКСИ приключи на 4.11.09 с отрицателен почти нулев резултат. Излезе ни около 8000 лв. Имах четири фоликула, четири яйцеклетки, три оплодени, два върнати много добри ембриона. Според доктора отговора на стимулацията е бил много лош, според мен не чак толкова. И въобще през цялото време ми повтаряше, че ми е доста зле положението. Аз не искам някой да ме залъгва и да ми говори как всичко е ОК, но чак пък да е много зле положението при мен - не съм съгласна.
Януари пуснахме всички хормони отново, включително АМХ и Инхибин. Сега вече стойностите бяха АМХ-2,4; Инхибин Б-19,8, като преди процедурата бяха 0,8; 8,8. Докторът ми предложи Маркес, категорично отказах. В два поредни цикъла си имам спонтанна овулация. Разбрахме се при това положение, тъй като в момента нямаме финасова възможност за процедура на ЕЦ, каквато д-р Владимиров препоръча, да правим инсеминации. Така или иначе, за да стигна до Фонда, нямам друг шанс.
Не знам дали аз съм винаги достатъчно нахална, но нищо не ми е отказал до момента. На мен също в началото ми каза, че от инсеминации няма смисъл, но сега, като му обясних, какво е положението, се съгласи. Така, че нещата зависят и от нас самите.
На мен определено не ми се иска да сменям клиниката, не искам всичко отначало да започвам. Но си имам и резевни варианти, никъде няма 100% гаранция за успех.
Много дълго стана този път
. И от мен много стиснати палци, на всички, които очакват тестове, на другите успех!