Здравейте, момичета!
Темата живна малко, браво!
Дано и така да продължава, а и новините да са само добри!
По въпросите - по ред.
Аз имам два опита ин витро при д-р Владимиров, след инсеменациите. Първият опит, беше по къс протокол, според мен с много силна стимулация - от 450 до 600 единици Гонал на ден, а после се оказа, че е такава на почти всяко второ момиче.
Е, добре, за мен съм съгласна - аз съм жена на възраст, с дългогодишен стерилитет, с изчерпан яйчников резерв, но за тези момичета по на 20 и няколко години...
Освен, че беше силна, стимулацията беше и дълга, а в крайна сметка се получиха само 2 хубави яйцеклетки. Пих марвелон и аз в месеца преди стимулацията.
Калкулацията я знаете - 10 000 лв.
Вторият ми опит беше на спонтанен цикъл. Но, тъй като всички знаете, че при нашия доктор няма процедури на естествен цикъл, от 7 ден ми включи гонал по 225 единици и от 9 ти ден цетротайд. Резултатът беше същия - 2 хубави яйцеклетки. Калкулацията този път беше около 4 000 лв, като се има предвид, че платих 1 450 лв за процедурата, вместо 3 120 лв. В месеца преди стимулацията не пих противозачатъчни. Когато не пия противозачатъчни, док ме вика около 22-ри или 23-ти ден на цикъла на преглед и след това на 2-ри ден за начало, ако всичко е наред. Аз също не съм привърженик на противозачатъчните. Забелязала съм, че когато ги пия, не отговарям добре на стимулации. Сега пия фемостон. Другия месец съм на преглед, ще видим какво ще ришем.