0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Коледен пост и опити за забременяване
« Отговор #20 -: Ноември 19, 2009, 17:14:49 pm »
Аз също съм вегетарианка от доста години. Предпочитам такъв начин на хранене пред два пъти в годината строги пости, без храни от животински произход- сирене, мляко и т.н. Моето мнение е, че пречистването на организма и при двама ви по- скоро ще помогне. Партньорът ми направи едно лечение с естествени хранителни добавки в рамките на 2 месеца + спазване на диета с цел сваляне на холестерола, а това без да сме търсели този ефект доведе и до забременяване. Сега след 10 месеца живот по стария начин, след направена спермограма директно ни пращат на инсиминация. Мисля, че огромна част от проблемите с репродуктивното здраве са изцяло свързани с начина ни на живот. Моето мнение е, че има естествени начини за цялостно подобряване на организма и от там постигане на желаната бременност, дори мислех да пускам такава тема, но се отказах.
Милички момичета, от все сърце ви пожелавам чаканите и жадувани бебчета и се моля за вас. Мислете позитивно, дори да ви е трудно, вярвайте с цялата си душа и бъдете двамата като едно цяло в борбата си. Аз бях до тук с опитите.
*
« Отговор #21 -: Ноември 19, 2009, 19:16:13 pm »
Много съм съпричастна към тази тема, защото мисля че храненето, и в частност постенето, е много важна част от репродуктивното здраве, а и цялостното естествено.
Аз постя от този понеделник и се чувствам прекрасно, а от началото на годината не консумирам свинско месо - хапвам основно риба и от време на време пиле.
Кръвните ми изследвания са идеални, а и тонуса като цяло.
Но основното, което исках да споделя с вас относно постите е, че ако си ги наречеш за нещо - съкровено желание или духовна подкрепа за някого другиго - чудесата се СЛУЧВАТ!! Казвам го от личен опит и ви го пожелавам.
Така ще имате и повече сили да се откажете от храната, която така ви се присква да хапнете понякога.

Мислете позитивно, дори да ви е трудно, вярвайте с цялата си душа и бъдете двамата като едно цяло в борбата си. Аз бях до тук с опитите.
миличка, не се предавай! Незная причината да кажеш това, но не звучи позитивно. Бъди силна, а и ние ще помагаме  :bighug:
« Последна редакция: Ноември 19, 2009, 19:19:25 pm от ollivia »

"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
« Отговор #22 -: Ноември 20, 2009, 10:15:56 am »
ollivia, благодаря ти много, както и на Денис и другите момичета. Решението не е мое. Аз бях готова да се боря с цялата си същност, сърце и душа.
Извинявам се за спама, обещавам, че е за последно.
*
« Отговор #23 -: Ноември 20, 2009, 11:44:32 am »
Здравейте момичета, аз също постя всяка година за Коледа и Великден.Постя сигурно от 4-5 години не знам точно кога почнах.От всичките години постене това което съм разбрала е че трябва храната да е разнообразна.Да не се набляга само на хляб, картофи и бобови храни, защото освен че се отслабва имунната система по-този начин се и напълнява.Аз хляб не консумирам от доста години, картофите гледам да ги намалявам драстично.Хапвам повечко плодове и зеленчуци, пия чайове и кафе и хапвам сушени плодове и ядки.Също така от известно време открих тофу-то.Аз лично се чуствам много добре по време и след пост.Има, поне при мен, моменти на пречистване на организма, който сам си ги усещаш.Колкото до духовния пост това си е до човек.
Ние също бебеправим така да се каже, макар, че сме със проблемна спермограма и опити за правилно хранене от мъжа, но дали ще има подобрения и какви ще се разбере в края на този месец.Но лично не мисля, че поста може да навреди на опитите за бебе.