0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

big_eyes

• 432
  • Само преживените неща са истински разбрани.
Коледен пост и опити за забременяване
« -: Ноември 16, 2009, 14:45:18 pm »
Решила съм да го спазвам тази година. Някъде из главата ми се върти, че не трябва  да го правя. Изобщо, как влияе този хранителен режим при бебеправене? Като, че ли не намирам нищо с търсачката...
Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят. Паулу Коелю
Хубав-Рошав
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
Re: Коледен пост и опити за забременяване
« Отговор #1 -: Ноември 16, 2009, 14:48:59 pm »
аз го спазвах преди, не мисля че е причина за незабременяване, единственото е, ако имаш по-ниски нива на хемоглобина, че може още да падне, но ако приемаш достатъчно желязосъдържащи зеленчуци не е проблем според мен
не се тъпчи с тестяно, наблягай на зеленчуците- спанак, броколи, карфиол
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

big_eyes

• 432
« Отговор #2 -: Ноември 16, 2009, 14:52:49 pm »
mini, благодаря ти за бързия отговор! така съм решила и аз, а и по принцип не ям хляб. е, ще ги изкараме, значи ;)
Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят. Паулу Коелю
Хубав-Рошав
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #3 -: Ноември 16, 2009, 15:28:35 pm »
да уточня, че не постя заради бременност и кърмене /пожелавам ти го скоро и ти така/, иначе се чувствах страхотно, свалях до 7 кг, въпреки богатите на въглехидрати храни
има страхотни вкусотии, които можеш да консумираш и да си приготвяш по време на пости
освен това, наистина се чувстваш освободен и пречистен от всичкото това вредно хранене през останалото време
постенето не е само лишение от определена храна, то е своеобразна победа сам над себе си да си наложиш нещо- това беше и моя път за отказване от цигарите, само срещу тях бях слаба
успех
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

big_eyes

• 432
« Отговор #4 -: Ноември 16, 2009, 15:39:58 pm »

постенето не е само лишение от определена храна, то е своеобразна победа сам над себе си да си наложиш нещо- това беше и моя път за отказване от цигарите, само срещу тях бях слаба
успех

напълно съм съгласна с теб. а как стоят нещата с кафето, разрешава ли се?
Хубав-Рошав
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #5 -: Ноември 16, 2009, 15:46:36 pm »
:oops: аз пиех, не съм питала за него
*
« Отговор #6 -: Ноември 16, 2009, 15:59:27 pm »
Чувала съм, че донякъде по време или по-точно преди бебеправенето е хубаво организма да се пречисти от вредните токсини,което пък от своя страна подпомага женския и мъжкия организъм, така че според мен не е излишно да се пости, но както mini е споменала все пак трябва да се набавят необходимите витамини и желязо. Успех
*
« Отговор #7 -: Ноември 17, 2009, 00:34:23 am »
Ние с "милото" постим всяка година и за Коледа, и за Велик ден!Отразява ни се добре на организма това разтоварване и не мисля,че вреди на бебеправенето(въпреки че досега не съм била бременна  :( ). Но мисля,че като наблягаме на зеленчуците,а не на тестените изделия влиянието е положително!
А и да не забравяме,че на Никулден можем да си хапнем рибка  :D
*
« Отговор #8 -: Ноември 17, 2009, 08:16:53 am »
Не виждам причина да не може Кафе - то е все едно да не може Чай (отвара на някакво растение).
« Отговор #9 -: Ноември 17, 2009, 08:42:40 am »
От гледна точка на поста чисто технически (ако мога така да се изразя) - не може да се приемат храни от животински произход.  Християнският пост обаче е време за смирение и пречистване - на тялото и духа.  От тази вече гледна точка не се пие алкохол, не се прави лошо, не се позволяват лоши мисли.  Разбира се, че ограничаването на храните от животински произход не пречи на забременяването.  Веганите, а и хората преди време, когато всички са постили, също са се възпроизвеждали :).   
*

big_eyes

• 432
« Отговор #10 -: Ноември 17, 2009, 08:55:20 am »
Не виждам причина да не може Кафе - то е все едно да не може Чай (отвара на някакво растение).

според мен, идеята на поста е за месец и половина, или два, преди празника, човек да се откаже от всичко носещо удоволствие, което включва и алкохол, и цигари, и кафе, и секс... а чайовете (отварите), се възприемат като лечебна напитка в религиозен смисъл. поне аз така мисля, не че съм спрела кафето, все още и затова питам ;) дори в момента си пийвам :)

Разбира се, че ограничаването на храните от животински произход не пречи на забременяването.  Веганите, а и хората преди време, когато всички са постили, също са се възпроизвеждали :).   

ами тук ми беше въпроса, защото животинските храни, не само месото, съдържат важни витамини и притеснението ми е, дали тяхната липса може да доведе до хормонален и някакъв друг дисбаланс в организма, който на мен, ама въобще не и трябва :)
Хубав-Рошав
« Отговор #11 -: Ноември 17, 2009, 09:14:18 am »
За кафето и чая не съм съгласна.  Ако говорим за наистина стриктен пост - да, но то тогава и любов няма да правите, така че кафето ще е наистина незначителен проблем за незабременяване  :lol:.

Яж много сурови ядки, зелени и листни зеленчуци, цутрусови плодове, ако имаш възможност и тофу.  От нищо няма да се лишиш, което да попречи на забременяването.   Стискам палци.
*

big_eyes

• 432
« Отговор #12 -: Ноември 17, 2009, 09:32:14 am »
За кафето и чая не съм съгласна.  Ако говорим за наистина стриктен пост - да, но то тогава и любов няма да правите, така че кафето ще е наистина незначителен проблем за незабременяване  :lol:.

много си права  :D :D :D
Хубав-Рошав
« Отговор #13 -: Ноември 17, 2009, 18:11:07 pm »
Не мисля, че абсолютният и строг пост при бебеправене е добра идея, особено в зимния сезон. Това би намалило силите и имунитета на организма ти малко или много.
Каквото и да решиш, пожелавам ти успех!  yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
Няма невъзможни неща!
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #14 -: Ноември 17, 2009, 18:13:52 pm »
:balk_56: :jump12: от към секс винаги спазвам много строг пост
*
« Отговор #15 -: Ноември 17, 2009, 18:20:16 pm »
Затова си сложила две лентички. Явно щъркелът ти не пости.  :lol:

*

big_eyes

• 432
« Отговор #16 -: Ноември 17, 2009, 18:23:29 pm »
:balk_56: :jump12: от към секс винаги спазвам много строг пост

:jump12: :jump12: :jump12:

вярвам ти и аз така като теб  :wink:

Не мисля, че абсолютният и строг пост при бебеправене е добра идея, особено в зимния сезон. Това би намалило силите и имунитета на организма ти малко или много.

не ми се е случвало друг път  :ask:
Хубав-Рошав
« Отговор #17 -: Ноември 17, 2009, 20:38:39 pm »

не ми се е случвало друг път  :ask:

Аз не постя за първи път, не съм и от болнавите, никога не съм се разболявала по време на пости и смятам, че няма връзка между постенето и боледуването.  Ако има, тя е по-скоро обратната.  Не бъркайте строгия пост с непълноценно хранене.  Тъпченето с месо също не е полезно, има доста проучвания за вредите от млечните продукти (не само мляко, но и мазните сирена), така че, всичко е относително.  Както писах по-рано, човек може да се храни пълноценно и с постни храни.  Не пропагандирам нищо, просто искам да уточня.  И преди всичко - постът е примирение.  Не трябва да се прави, ако на човек му е мъчително или има съмнения относно полезността му.  Сполай ви, за който го почувства.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #18 -: Ноември 17, 2009, 20:43:29 pm »
и другото важно- трябва да се "заречеш" за неща, за които имаш воля да си наложиш и задължително да ги отстоиш
постенето не трябва да е мода, по добре да се заречеш, че няма да консумираш само месо, отколкото да не изпълниш целия пост
*
« Отговор #19 -: Ноември 19, 2009, 10:55:25 am »
Биг айс, и аз мисля, че постът е смирение и духовно пречистване, както и начин на мислене. Така, че няма как да е вреден. Важното е да си хапваш повечко зеленчуци.

Има някои хора, които не се чувстват добре ако не ядат месо и според мен не е редно да постят. Аз съм вегетарианка от 8 години и като си пускам кръвни изследвания абсолютно всичко ми е в норма - хормони, желязо, хемоглобин и т.н. По този повод питах лекар дали това, че не ям месо би попречило на зачеването. Отговорът беше категорично не. Успех