0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Поредна ноемврийска темичка 16.11- 22.11.2009
« Отговор #20 -: Ноември 16, 2009, 14:11:13 pm »
Аз след голямото чудене, започнах да давам бронховаксом... Имам доста буркани с мед, но Дара не иска и да го помирише... И да се похваля! От няколко дни пие прясно мляко  :lol: Спря да иска мляко когато навърши 2 месеца, че до сега  8O Мдааа по-добре късно отколкото никога... Така поне вечер съм спокойна, че след една чаша мляко няма да заспи гладна.
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
*
« Отговор #21 -: Ноември 16, 2009, 14:18:31 pm »
Хайде да се включа и аз  :wink: Тони като е здрав давам една чаена лъжица мед с пчелено млечице. Зелена енергия и коластра с пробиотик.На 250 гр. мед, 10 мл. пчелно млечице се смесват и държат в хладиник.
Като се разболее или има изгледи за това включвам Есберитокс Н и витамини марсианци.Ако започне да киха или забележа начало на хрема давам и Умкалор.
Преди, април де, давах клеева тинктура, после лятото минахме на меда с пчелното млечице.Освен, че засилва апетита, някак си по леко ако мога да нарека изкарва болежките, това съм забелязала. Август включих зелената енергия и коластрата,та и до днес.
Лекарите ми препоръчват какви ли не имуномодулатори и стимуланти, че ми е кекльо малкото мъжле, но докато в яслите и градините не спрат да ходят болни деца, няма как да е здрав и синът ми.

Здрава и слънчева седмица на всички.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
« Отговор #22 -: Ноември 16, 2009, 14:21:46 pm »
Здрава седмичка за всички и от нас!

На Стефи лесна и бърза адаптация, но от написаното, разбирам че няма нужда от подобни пожелания :)
Мише, напълно разбирам възмущението ти, това е сигнал за промяна! Дано Митаче бързо се оправи, та по-спокойно да дишаш.

Ние спряхме вече Бактробана, Ники обаче нощно време още хърка от сополки. Да видим прегледът утре какво ще покаже.

Връщам се към темата с еднократната помощ за второ дете:
1. Молбата която се попълва на място е същата като за първо дете
2. Изисква се копие от акта за раждане на първото дете
3. Дава се оригиналният акт за раждане на второто
4. Издадено от общината по местоживеене Удостоверение за родствени връзки, в което се описани децата на жената, както и посочено, че трябва да послужи пред Соц.служби.
5.Лични карти на двамата родители (майката може и да не присъства)

По въпроса с IBAN-а - документ от банката не са ни искали и този път, но самият IBAN се получава заедно с дебитна (и др.) карта от банката под формата на картонче с формата на банкова карта.

Иначе отношението на служителката беше, все едно се молим за тези пари, а не че ни се полагат. За разлика от миналата година, където ни приеха преди всички останали и даже ни попълниха документите, тази съм разочарована. И още нещо важно. Адресът на Соц.служби към община Триадица е нов: ж.к Г.Делчев, ул.Луи Айер 34 (бежово-оранжева барака на 10-15 м. от магазин ДАР), тел.9531712; 9531866

Днес си занесох болничния лист до счетоводството, да видим кога ще полуяа първите пари от НОИ. Да не взема да остана без коледни подаръци от безпаричие  :lol:
*
« Отговор #23 -: Ноември 16, 2009, 14:25:36 pm »
Мерси за инфото. Аз това го четох в "Часът на мама", но там имаше за капки за нос с клеева тинктура, но нещо ме е страх да слагам такива.
Мед, Ели рядко пожелава, въпреки че ме вижда че аз ям и и предлагам, но уви не го иска.
А Есберитокс Н и аз забелязах, че на мен ми действа добре и много леко изкарах едно разболяване и от тогава давам и на Ели като я усетя, че на лошо отиват нещата.

Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
« Отговор #24 -: Ноември 16, 2009, 14:36:34 pm »
Аз на моя му правя чай от лайка и там слагам мед. Гледам де не е много горещ чая. Иначе и той отказва да го яде.
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #25 -: Ноември 16, 2009, 14:46:39 pm »
Аз също слагам мед в чая и така го пие иначе не иска да яде мед.
Тия педиатри къде бягат и нашия е със заместник да май месец. :?
« Отговор #26 -: Ноември 16, 2009, 15:05:17 pm »
Честита ученичка на Мини и честити крачета на Алекс!

Аз от началото на октомври давам клеева тинктура, в началото по 3, после по 6 и сега сме на 9 капки дневно. Преди две седмици близо беше настинала и хремата й се разви в кашлица с храчки сутрин и леко зачервено гърло. Пръскахме малко Тантум верде, поседя малко вкъщи. От днес пак е на градина.
Тодор не изчака и два дена и той е със суха кашлица нощно време, без течаща хрема, само прихърква чат-пат. Пие Осцилококцинум по една дозичка седмично.
*
« Отговор #27 -: Ноември 16, 2009, 16:37:55 pm »
Мини, все така оправна да е Стефи  :D
Аз давам на моите Имунокид и минахме вече първия прием на Бронховакзома, ще видим как ще е положението занапред. Че миналата седмица бяхме с хрема и кашлица пак и пропуснахме яслата. До сряда ще са на бабина градина  :wink: Да позакрепнат малко.
Мари, честито ви ходещо човече - все напред да върви!
Нашите безсънни нощи продължават... Снощи Дани на всеки час изправен в кошарата и вика с празното шише мляко, докато не го напълня няма спокойствие. Криси се кротна, избиха му 3 кучешки наведнъж и взе да поспива повечко (изкарва по 2-3 часа без да се събуди). Един денонощен купон е у нас...
*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
« Отговор #28 -: Ноември 16, 2009, 16:56:58 pm »
Мими, Вики беше така докато не излязоха наведнъж и 4 те кучешки зъба! Пожелавам на младежите скоро да спят спокойно по цяла нощ за да можеш да се наспиш!
*
« Отговор #29 -: Ноември 16, 2009, 17:46:49 pm »
Благодаря ти, Ваня, дано...
*
« Отговор #30 -: Ноември 16, 2009, 18:21:56 pm »
Хубава седмица и от нас.
Мини,честита ученичка,а на Мишето Митето да оздравява бързо.Моят пък Митко от 2 седмици е с такива страшни лиги че и по 5 лигавника не ми стигат на ден 8O.Баткото изобщо не ми се е лигавил толкова и сега съм като гръмната.Зъби не виждам тръгнали изобщо.Иначе това с меда е много хубаво но Мишо ми е алергичен и не смея да давам.Сега изстисквам грейпфрути и портокали и се надам на някакви витамини от тях :lol:

« Отговор #31 -: Ноември 17, 2009, 09:10:44 am »
"д-р З(н)ахариева" ме развесели, благодаря, mini :)

Мед и аз давам вече, лично производство на моя свекър. С лъжица го отказват, но пък подслаждам кус-куса или млякото с ориз, след като поизстине, да не се разрушат полезните вещества. Слагам и на кремчето за бисквитена торта, абе изобщо захар вече не ползвам.

И аз давам Есберитокс, док го изписа и на двамата, когато батенцето взе да точи едни жълти сополи преди 3 седмици. А да знаете колко време се дава, т.е. след колко дни прием се спира? Аз ще мина днес през педиатъра и ще питам де...
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
« Отговор #32 -: Ноември 17, 2009, 09:46:28 am »
Мармотче, на нас Есберитокса за първи път ни го изписаха септември месец, когато Тони имаше зачервено гърло и лека хрема /при нас хремата почти винаги е задна/. Казаха ми да давам докато се стабилизира детето. После ако съм искала, можело да парвя за 3 месеца профилактичен курс от 20 дни прием, 10 почивка, можело обачи и колко искам дълго да го давам нямало странични ефекти и т.н.. Така или иначе продължих да давам профилактично, но пък лепнахме Мораксела, започнахме АБ и го спрях, да не натоварвам детето с много илачи. После сложихме противогрипната ваксина и след 10 дни ни хвана грипа, тогава вместо Есберитокс ми препоръчаха Изопринозин. Та относно Есберитокса, препоръчано ни е да го давам профилактично ако жилая, а когато се разболее винаги да давам Изопринозин за 10 дни.

Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

« Отговор #33 -: Ноември 17, 2009, 09:54:39 am »
Наде, благодаря за информацията! Изопринозин и аз съм давала миналата зима, при кръвна картина, характерна за вирусна инфекция.
Даниел 07.06.06  Димана 05.10.07
*
« Отговор #34 -: Ноември 17, 2009, 12:28:43 pm »
Айде и ние с вирусна инфекция... На Стефан му изписаха една камара лекарства, включително и Зиртек, че да не направи спазъм дробът му, а аз се разминах само с капки за нос и витамин Ц, иначе и ние сме със задна хрема. Лошото е, че аз съм вдигнала кръвното и личната има съмнения, че от бременността съм отключила някоя болест на щитовидната жлеза, не че преди съм имала. Сега ще ходя другата седмица пак, да видим как е и да решим какво ще правим, въпреки че вдругиден като заведа Стефан пак да го преслушат и като нищо ще искам да ми го измери пак и да ми пусне изследвания ако не отивам и си ги пускам сама, само ще помоля който е имал такива проблеми да ме ориентира какво точно да си пусна...

Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
*
« Отговор #35 -: Ноември 17, 2009, 14:25:31 pm »
Днес бяхме на контролен преглед в Токуда. След мазането с Бактробан да видим какво е пложението... Добре, че помолих Калайджиева да измери килограмите на Ники, че щеше да ни прати да си ходим само с едно вземане на назален секрет. Какво щеше да му е контролното на прегледа не знам! Ни пъпчето погледна, ни сантиметри, ни обиколко на главич1ката, гърло и т.н. Всичко което нашата педиатърка прави... Добре, че от декември сме си пак при нея!
Хубавото поне е , че беб4о е наддал 400 гр. за една седмица. Питах за клеевата тинктура - каза чак сле 3г. да давам, за да не си навлечем медна алергия.
Явно малкият ще го имуносимулирам с кърма  :lol: , а малката с молитви и разчитане на късмет.
*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
« Отговор #36 -: Ноември 18, 2009, 09:16:28 am »
Добро утро! А дали е добро?! Как е Пешек? Някой знае ли? Направо настръхнах като видях поста на Мели! :( Поне е в добри ръце и се надявам бързо да се оправи! Стистам и палци!
*
« Отговор #37 -: Ноември 18, 2009, 10:31:55 am »
Нямаме инфо за Пешек от днес, но вчера вечерта говорихме с нея и беше добре.  :)

*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
« Отговор #38 -: Ноември 18, 2009, 10:36:23 am »
Много се радвам да чуя, че още вчера е била добре! Бързо възстановяване и пожелавам!
*
« Отговор #39 -: Ноември 18, 2009, 10:47:41 am »
Дано бързо да се възстанови Пешек и много скоро я чакаме с малката Ники при нас!