0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
Поредна ноемврийска темичка 16.11- 22.11.2009
« -: Ноември 16, 2009, 09:40:36 am »
Добро утро, честита нова тема, с пожелание да я напълним с добри новини.
Аз днес се включвам с първи ясленски ден на Стефания, дано не вдигнат ръце от нея леличките. Тя тръгна доволна, надявам се и така да продължи.

"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
Re: Поредна ноемврийска темичка 16.11- 22.11.2009
« Отговор #1 -: Ноември 16, 2009, 09:47:26 am »
Весела седмичка,здрави деца,щастливи мами! :D

Мини,успешен ден на ученичката,много да и хареса ,да ходи с желание и да е здравичка!Много ми е сладка !За Жорко все казват "вечната усмивка" - същата е и Стефания .
<br />
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #2 -: Ноември 16, 2009, 11:51:53 am »
Хубава, слънчева и здрава седмица за всички!

Успешен старт на Стефания, да е здрава и щастлива на новото място!  :D

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
« Отговор #3 -: Ноември 16, 2009, 11:53:29 am »
Успех на ученичката и бърза адаптация!:balk_7:

Ние ще си стоим и тази седмица в къщи, да поотминат грипните вълни! Малко да укрепне детенце, че високата температура съвсем я смъкна! Дано и синоптичната прогноза да е вярна та да можем да съберем от последните есенни слънчеви лъчи!
Успешна седмица на всички!
« Отговор #4 -: Ноември 16, 2009, 11:56:41 am »
Весела седмица и здрави дечица!!!

Мини, целувки на ученичката!!! Не се притеснявай, общителните и позитивни деца бързо свикват с градината!  :)
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
« Отговор #5 -: Ноември 16, 2009, 11:57:45 am »
Успешна седмица на всички! Нека да е здрава и весела и само хубави новини!
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #6 -: Ноември 16, 2009, 12:44:10 pm »
:sunshine: yahoo_17Успешна и най вече здрава седмица за всички!
mini  :balk_21: на "ученичката"!

За нас тя започва не добре, Митака ми поддържа висока температура от събота
и следобед ще го водим да го види лекар.
Най-ми е сложно да си програмирам детето да се разболява
в работен ден, по възможност на четна дата следобед, на нечетна сутрин.
Сърказма ми е яко изнервен, и ми иде да сменя педиатъра, който е три месеца със заместник!
Същата за да види Калина иска транспорт от точка А до точка Б...мерси...
« Последна редакция: Ноември 16, 2009, 12:50:39 pm от mishanta »
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

lidia

• 2959
  • Най-хубавото се вижда само със сърцето.
« Отговор #7 -: Ноември 16, 2009, 12:52:50 pm »
:sunshine: yahoo_17Успешна и най вече здрава седмица за всички!
mini  :balk_21: на "ученичката"!

За нас тя започва не добре, Митака ми поддържа висока температура от събота
и следобед ще го водим да го види лекар.
Сърказма ми е яко изнервен, и ми иде да сменя педиатъра, който е три месеца със заместник!

Мише споко  :balk_21: Има и такива дни :(

Мини дано Стефито свикне бързо и е все така усмихната  :)
Ние сме добре засега. Аз записах магистратура и уча във всяка свободна минута, през деня на работа, после чисти, готви, пери, детето изкъпи, изглади, приспи го, айде над учебниците до никое време, сутринта айде пак в 6:00 и нещо взех да изтощавам батериите... Чудя се колко ще изкарам така...
« Последна редакция: Ноември 16, 2009, 12:55:37 pm от lidia »
http://www.youtube.com/watch?v=xFkUG9xSSSE с благодарност на едно цигуларче :)
http://www.youtube.com/watch?v=dy2KNUESXp0
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #8 -: Ноември 16, 2009, 13:24:48 pm »
Мише, вие пак сте добре, ами ние трябва да се програмираме от 3 до 5 следобед и край...
А Алекс изкара свинския грип по ужасен начин, зарази мен и правиха тестове и на Мила, оказа се, че сме целокупно болни. Такова боледуване ни се спретна, че още ми се вие свят. За късмет тамифлуто е съвместимо с кърменето, та проведох едно лечение на Мила без време и тя е доста по-добре, не се влоши като батко си. Само че аз грохнах и сега съм без глас.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #9 -: Ноември 16, 2009, 13:25:29 pm »
Здравейте и от нас.  На Стефания пожелавам бърза адаптация, да са и интересни лелите и децата, да се забавлява.  На Мишантичка да отминават притесненията бързо.  И според мен си е за смяна педиатъра - аз не предирям много, но и по моите стандарти това е неприемливо.  Лидия - моите съболезнования.  Аз това го правих без дете и пак си ми беше трудно, само мога да си представям на теб какво ти е.  Не си давай много зор, чети колкото ти е интересно и по възможностите, взимай изпитите и не се доказвай прекалено.   Накрая никой не гледа детайлите от дипломата, а само буквичките.

Ние сме вече трета седмица ученици и утре, ако е живот и здраве, детето ще спи за първи път в яслата.  Като цяло много и харесва, взимам си я в добро настроение, много изморена просто.  Хапва си всичко, танцува много и там претърпя огромен напредък с прохождането.  Буквално за седмица се пусна и започна да ходи сама, от стая в стая, а не просто за по крачка-две.  Дано и занапред да е все така щастлива с децата и лелите.

Желая ви хубава седмица, слънчево време и безгрижие.
« Отговор #10 -: Ноември 16, 2009, 13:27:49 pm »
Гане, добрата страна на боледуването ви е, че вече знаеш, че имате имунитет.  Казаха, че ще продължи да върлува този грип и догодина, но който го е прекарал вече има имунитет.  Е, ти си знаеш какво ти е, ама поне мъничко светлина в тунела...
« Отговор #11 -: Ноември 16, 2009, 13:33:51 pm »

Мишанта,
дано бързо се оправи Митака! Стискам палци! :)
А иначе, по някаква случайност, но и моето дете все в събота или в неделя се разболява. Но аз така или иначе, разчитам на частна педиатърка и на още една - също частна. И двете са преглеждали детето без проблем и в събота, и в неделя.
А Джип-ката ми не е педиатър. При нея за последно ходихме през май месец, май. :wink:

Гане,
много е неприятно всичко, което описваш. Добре е, че нещата отминават при вас. Бързо възстановяване!

Мини,
и от мен - бързо адаптиране на Стефи! :)
« Последна редакция: Ноември 16, 2009, 13:39:20 pm от синьо кокиче »

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #12 -: Ноември 16, 2009, 13:35:43 pm »
хех, Зори- нали са на една дата раждани със Жорко, може и за това да е
доволно изкарахме, обаче храната е ужасна, слушала е и иска пак, но тя все пак си е доста голяма вече
на болните- бързо оздравяване и възстановяване
дано са по-малко болестите, аз от миналата седмица почнах да давам Имунокинд и клеева тинктура
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #13 -: Ноември 16, 2009, 13:44:37 pm »
Мини, честита ви ученичка, доно и занапред да ви е така леко и весело в училище.
Бързо оздравяване на болните.
Аз да се похваля - ние вече ходим.
« Отговор #14 -: Ноември 16, 2009, 13:45:59 pm »
Мери, браво! Честито!
Михаела проходи на година и 3 мес.
Браво на Алекс!

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #15 -: Ноември 16, 2009, 13:46:07 pm »
Ами не знам има ли имунитет това чудо, ама такова боледуване не съм карала никога и се надявам да не повторя :? Алекс беше много зле, не ме разпознаваше - прегръщам го, говоря му, а той ме гледа в очите с невиждаш поглед и ми ви ка - мама, искам мама, къде е мама... А тъпите лекари тук не дават никакви лекарства или поне да се облекчи положението поне малко :(
Абе да са ни здрави децата, че много зор :(
Оо, Мери, честито! :D
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #16 -: Ноември 16, 2009, 13:49:50 pm »
Ами не знам има ли имунитет това чудо, ама такова боледуване не съм карала никога и се надявам да не повторя :? Алекс беше много зле, не ме разпознаваше - прегръщам го, говоря му, а той ме гледа в очите с невиждаш поглед и ми ви ка - мама, искам мама, къде е мама... А тъпите лекари тук не дават никакви лекарства или поне да се облекчи положението поне малко :(
Абе да са ни здрави децата, че много зор :(
Оо, Мери, честито! :D

Милото детенце... добре, че вече сте здрави!!! Целувки!!!

Мари, браво на момчето!!! Да ходи и да отива все напред и нагоре!!!
"Всичко е възможно! Невъзможното просто отнема повече време"
*
« Отговор #17 -: Ноември 16, 2009, 13:52:15 pm »
Привет и от нас! :)

Мини, много ти е сладка ученичката, дано все така продължава да и харесва в яслата! :)

Мише, дано Митачето се оправи бързо и да не зарази бебка!

Гане, а тебе като те четох и настръхнах! Радвам се, че сте по-добре вече! Дано не се повтаря!

Мери, браво на Алекс! Сега следва прощапулник и да кажеш какво си е избрал ;)

Ние уж сме добре. Децата обаче имат нещо като задна хрема - нищо не изтича от носа, но за сметка на това като спят и им хъркат нослетата и сега сме на хомеопатични капки да видим до къде ще я докарат. А за разболяването в почивни дни, ами и двамата редовно ми го правят. Личната ни е абонирана за медицински център и там ходим, ама друг е въпроса на какви лекари случваме там...

Мини, клеевата тинктура как я даваш и от каква възраст може да се дава, както и Имунокинд-а? Аз напоследък купувал Есберитокс и от време на време капя на Ели в млякото.

Imagination sets the spirit free into a distant land of fantasy;
close your eyes and you will see within your mind there lays the key.

Почивай в мир мамо - обичаме те!
« Отговор #18 -: Ноември 16, 2009, 13:57:02 pm »
Аз от около 11-тия месец на детето слагам по 1-2 капки клеева тинктура в млякото (до годината слагах по 1 капка, сега вече - по 2).  Във форума на Часът на мама има написано доста по темата от хомеопата, който я препоръчва, ако искаш да прочетеш: http://mama.btv.bg/index.php?p=21&l=1.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #19 -: Ноември 16, 2009, 14:03:48 pm »
давам 4 капки във съвсем малко водичка разредена, веднъж дневно
Имунокинда- сутрин и вечер пак разтворено в малко вода
Понеже Стефания вече е по-голяма обмислям да давам сутрин лъжица пчелен мед по препоръка на наложилата се в нашите среди д-р З/н/ахариева  :lol: :lol: :lol: