Оливия - относно цикъла. На мен така ми се получи април месец. Няколко дена само кавяво, ръждиво зацапване. В същия месец се оказах без овулация. Ановулаторен цикъл, което е нормално веднъж-два пъти в годината. Незнам дали защото се оказа ановулаторен, беше така и МЦ - но може и да има връзка. След този Април месец, МЦ доста ми се промени. Следващите месеци вече имаше кръв, но беше само за около ден, а останалите дни си останаха само със зацапване. Е, оказа се че не е проблем. Нямам идея, защо така внезапно се промени. Като тойнеджърка имах МЦ по 7 дни, после понамаля на 5 дни, а сега вече е 2 дни кървене и още 2-3 дни само зацапване. Изследвах всичко възможно, всичко си е наред. Явно при някои жени кръвта е по-малко.
Но при теб може да е само този месец. Не се тревожи. А, да .. Много добра идея е да пиеш Герикапс от 3 до 5 ден на МЦ по 2 на ден. Също така в момента аз пия Калмацин (калций, магнезий и цинк) и вит. Е (след дните на Герикапса). МЦ е забелижимо по-добре. Не е както едно време 7 дена кървене, но се задоволявам с 2 дни кървене и няколко дни капки засъхнала кръв.
Сори за останалите, че се повтарям - но вероятно Оливия не е проследила моята одисея, та сега ако мога да я поуспокоя ....
П.П: Ако и идния месец МЦ е така вариант е да изследваш половите хормони на 3 ден, щитовидната жлеза, да проследиш и дали ендометриума е достатъчно дебел, както и дали имаш овулация, а 7 дена след нея - нивото на прогестерона.
П.П.2 - Оливия, виждам, че БТ ти е сравнително висока, а и денят на очакваната от теб МЦ все още не е настъпил. Може да е все още рано за тест ? Ако все пак имаш пари за харчене, не е зле да си пуснеш и един кръвен тест за ЧХГ.