0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Добро утро, момичета! Много слънчево и усмихнато  :P

Цигуларче, имаш  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: и от мен.
Анмар, не им позволявай да те отлагат, ако усещаш, че това е твоя месец  yahoo_17

Аз съм малко притеснена и объркана, защото вече 3-ти ден ми зацапва, а не вещицата не идва  :? Това не ми се е случвало досега и незная какво да мисля, нито какво да направя. Имате ли някакви предположения?  osi_1 - изключвам бременност - теста е  :bfn:




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
*
 :D СКарлет Честит Рожден ден на сестричката ти.
 Да е жива и здрава и да се подготвя, че скоро ще става леля. :wink:
Stertje мило вие много рано сте го посрещнали Синтер Клаас, при нас идва на 5-ти декември.
 Ама от една страна е по-добре - така Ванко по бързо ще получи подаръците. Представям си колко е щастлив !!! :D. Сладурче е той!
Знаеш ли така като гледам днешната ти температура си мисля че като нищо може да има изненади . :D
Криска миличка много съжалявам, но ти не се отчайвай.
 Докторът ще намери начин да премахне кистата.
 Прегръщам те.  :hug2: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
Гарджуни много си хубава на снимката - "Пиле ненагледно". :wink:

Наде ти как си мила? Изпрати ли вече вещицата. Казвай кога да стискам палци, кога откриваш ловния сезон?
Радостче слагайте сърчице щом сте си наумили,макар че аз си мисля че вече овулацията е минала  :). Стискам палците.  :pipy_longstocking:

Маринка и при теб ли дойде тази гад проклета  :x Изпращай я по-бързо. Идва нов месец - най- хубавият и най-вълшебният.

Оливия за съжаление не мога да помогна. Дано някой е наясно и ти даде съвет.
*
Привет дами!
Аз днес вече се успокоих - гадината ме връхлетя! Никога до сега не съм и се радвала толкова  :D. Хайде давайте я насам, да я задуша! И после откриваме сезона - с какво желание го чакам!!! Започнах да пия геритамин. Някой да подскаже, колко дни да го пия?
Приятен слънчев ден на всички! Аз продължавам с домакинската работа! Вчера не ми стигна времето...
Гардже, ама много си ми хубава... :lol:
*
viki_vat,на мен лекар ми го е изписвал от 5 до 10 ден по 2 таблетки.Последно ги пих в месеца преди да забременея,от 5 до 25 ден по 1 таблетка.
*

    Марина75

  • *****
  • 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
Цитат
Маринка и при теб ли дойде тази гад проклета   Изпращай я по-бързо. Идва нов месец - най- хубавият и най-вълшебният.
Не е дошла още,миличка,ама почуква-температурата ми пада с по 0.1 на ден,вчера и днеска.По принцип на 24.11.трябва да ми дойде и вероятно няма да ме пропусне,колкото и да се надявах.Е и аз минавам към групата на чакащите Коледното Чудо.Вики,да ти я пратя вещицата,ама тя нали я знаеш колко е упорита,като се лепне не можеш я изгони,щом реши че ще идва,няма оправия с нея.

 "Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
*
Здравейте момичета  :bighug:
Скоро не съм писала но определено редовно ви чета.Днес реших да ви пиша и да ви дам малко кураж да не се отказвате от мечтата си и да продължавате да се борите.Преди дни разбрах че най-добрата ми приятелка е бременна и съм много щастлива, защото те не можеха да имат дете и минаха през какво ли не и така без резултат години наред.Днес вече е бременна и  то съвсем неочаквано, бяха се отчаяли напълно но Господ възнагради търпението им толкова много години.Ще стане чудото и при вас!
Пускам и малко вируси вече заразих 3 приятелки дано и на вас помогнат. :pink_dust_1: :green_dust_1: :pink_dust_1: :green_dust_1: :pink_dust_1: :green_dust_1:
   Подай ръка, може би някой има нужда!
*

    crow

  • *****
  • 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Оливия - относно цикъла. На мен така ми се получи април месец. Няколко дена само кавяво, ръждиво зацапване. В същия месец се оказах без овулация. Ановулаторен цикъл, което е нормално веднъж-два пъти в годината. Незнам дали защото се оказа ановулаторен, беше така и МЦ - но може и да има връзка. След този Април месец, МЦ доста ми се промени. Следващите месеци вече имаше кръв, но беше само за около ден, а останалите дни си останаха само със зацапване. Е, оказа се че не е проблем. Нямам идея, защо така внезапно се промени. Като тойнеджърка имах МЦ по 7 дни, после понамаля на 5 дни, а сега вече е 2 дни кървене и още 2-3 дни само зацапване. Изследвах всичко възможно, всичко си е наред. Явно при някои жени кръвта е по-малко.
Но при теб може да е само този месец. Не се тревожи. А, да .. Много добра идея е да пиеш Герикапс от 3 до 5 ден на МЦ по 2 на ден. Също така в момента аз пия Калмацин (калций, магнезий и цинк) и вит. Е (след дните на Герикапса). МЦ е забелижимо по-добре. Не е както едно време 7 дена кървене, но се задоволявам с 2 дни кървене и няколко дни капки засъхнала кръв.
Сори за останалите, че се повтарям - но вероятно Оливия не е проследила моята одисея, та сега ако мога да я поуспокоя ....
П.П: Ако и идния месец МЦ е така вариант е да изследваш половите хормони на 3 ден, щитовидната жлеза, да проследиш и дали ендометриума е достатъчно дебел, както и дали имаш овулация, а 7 дена след нея - нивото на прогестерона.

П.П.2 - Оливия, виждам, че БТ ти е сравнително висока, а и денят на очакваната от теб МЦ все още не е настъпил. Може да е все още рано за тест ? Ако все пак имаш пари за харчене, не е зле да си пуснеш и един кръвен тест за ЧХГ.
« Последна редакция: Ноември 22, 2009, 13:24:43 pm от crow »
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*
Много те благодаря за подробния отговор, crow. Имаме сходни истории :)
Денят ми е утре, но правих тест, който уж хваща 6 дни предварително  :?
Ту се успокоявам, ту ме хваща нещо за гърлото и мисля утре да се обадя в клиниката, в която ще ме проследяват евентуално.
Калмацина и вит.Е ще си ги купя, но би ли ми дала латинското име на Герикапса, че аз не съм в БГ.
Много ти благодаря, че ми писа - малко се поуспокоих.  :bighug:




"What other people think of you is none of your business" - Paulo Coelho
*

    crow

  • *****
  • 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Герикапс - не му зная латинското име, но представлява комбинация от вит. Е и вит.А. Пие се от 5 до 10 ден на МЦ.
Калмацин - минерали комбинация от Калций, Магнезий и Цинк. Пия го 30 дена по 1.
вит.Е 400 (или 2 таблетки х 200)  - когато не пия Герикапс, пия вит. Е

Всичко това са витаминчета и минерали. Не са ми били изписвани, но ако решиш да ги пиеш се консултирай с лекар за всеки случай. Не зная дали Герикапс и Калмацин ще има при теб (поне не и със същите наименования), затова ти написах какви витамини/респективно минерали съдържа всяко едно от тях, та ако решиш да търсиш някакви заместители да питаш в аптеките. На мен едно момиче с проблеми с дебелината на лигавицата ми каза, че вит. Е е подходящ за нарастването й, а друго момиче с оскъден цикъл ми писа, че лекарят й е казал да пие Калмацин и Герикапс - помагало. А като гледам на описанията и на витамините и на минералите пише, че спомагат дейността на половата система. Знай само, че Герикапс не се пие след овулация, нито при наличие на бременност, заради вит. А, който се съдържа в него.

Ето инфо за Калмацин:
http://www.walmark.bg/product_detail.asp?nl_product_id=558

Инфо за Герикапс:
http://www.framar.bg/герикапс-капс.-20-_адифарм_-pid04009520.html
« Последна редакция: Ноември 22, 2009, 14:49:25 pm от crow »
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*
Писах в дневника, но ще се отчета и тук накратко!  :D
Гадината дойде, отдавна не съм й се радвала така. Ходих на преглед и утре сутрин хормони. Ако резултатите са добре от вечерта почвам стимулация!
Благодаря ви за подкрепата момичета! Бог да ни пази и да ни помага!
 :balk_21: :balk_21: :balk_21:
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
*

    crow

  • *****
  • 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Ей, Анмар - заплахата че ще дърпам нечии уши помогна :)
Дано всичко е наред и започнеш стимулациите, а около Коледа ни зарадваш :)
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*
Герикапс - не му зная латинското име, но представлява комбинация от вит. Е и вит.А. Пие се от 5 до 10 ден на МЦ. Знай само, че Герикапс не се пие след овулация, нито при наличие на бременност, заради вит. А, който се съдържа в него.

Гардже, никакъв витамин А ли не бива да се пие след овулация? Аз пия пренатални мултивитамини по препоръка на личната ми лекарка. Най-вече заради фолиевата (800 микрограма), но там има вит. А 4000 IU. Аз напоследък взимам и добавки с омега 3 и коензим Q-10 - пиели ги жени преди инвитро за подобряване качеството на яйцеклетките. Вързах се, сега и аз подобрявам.

Ани, страхотна новина - много се радвам, че са ти дали зелена светлина. С малко късмет, ще си направиш коледния подарък.

Криска, така си мислех, че е станало... Дано се справите с пустите кисти. :bighug:

Вики, честита ти менструация!

Оливия, ако си имала ову на 15-16 ден, още нямаш закъснение. Изчакай още един-два дни и направи нов тест.

Скарлет, да е жива и здрава сестра ти!
*
Здравейте, при мен също дойде, даже съм в 4-и ден.
anmar, пожелавам ти всичко да е наред.
aemi, благодаря много за пожеланията. На теб лека бременност и здраво бебче накрая.
*

    crow

  • *****
  • 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Цигу, вит.А със сигурност е противопоказен за бременни. Даже за бременни си има специални витамини, които ако не се лъжа - НЕ съдържат вит.А. По същата причина не се пият след овулация. Вероятно, за да не попречат на евентуално настъпваща бременност. Ще трябва да се поровя да почета повече за това.
 Ето какво намерих:
Цитат
Високите количества на витамин А по време на бременност може да предизвикат спонтанен аборт, аномалии в развитието на плода и вродени дефекти на новороденото. Не се препоръчва бременни жени или жени, които имат намерение да забременяват да взимат витамин А като добавка към храната или други препарати, съдържащи витамин А без препоръката на лекар.
Източник: http://www.tialoto.bg/dieti/2005/12/14/vitamin-a.2105
« Последна редакция: Ноември 22, 2009, 16:11:13 pm от crow »
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*
Цялата ми чуденка идва оттам, че ми харесва да пия мултивитамин за бременни (и за зачеващи) - всички елементи в едно хапче.
Витамин А е нужен дори на бременните, в определени количества:
http://www.bg-mamma.com/articles/full/656
Иначе защо пренаталните витамини го съдържат? Тоест, човек си го набавя добре и с храната, но излиза, че не е проблем когато се взема като добавка в правилното количество.

Вики, най-сетне М дойде  :party:

Анмарче:ywoohoo: :cuddle: , успех миличка, хайде всички с Коледен подарък  :bfp1:  :bighug: :goodluck:

Мелоди, рано ми е за лов още  :wink: , чакам вещицата утре или вдругиден да ме връхлети с пълна сила  :balk_154:

Цигуларче, и аз това съм се питала за вит.А  :ask: - хем да се пие - хем да не се пие .... (аз не го пия след О)

*
И аз да се включа... остават ми два дни да разбера дали ще има предколедно чудо :bori_017:  Този месец се вълнувам повече от обикновенно  :lol: Стискайте ми палци да се появи малко лъвче накрая  :a_cat_02: \само коте има на тези картинки,а не съм се няучила как да прикачам други...\

п.п Гаргуно мнооого си чернааа и рошава....тази на картинката с бебенцето е много по сладка...
*

    crow

  • *****
  • 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
п.п Гаргуно мнооого си чернааа и рошава....тази на картинката с бебенцето е много по сладка...
   :x :x :x Я да видя кой не ми харесва визията и прическата  :x :x :x
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*

    Марина75

  • *****
  • 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
п.п Гаргуно мнооого си чернааа и рошава....тази на картинката с бебенцето е много по сладка...
  :x :x :x Я да видя кой не ми харесва визията и прическата  :x :x :x
Малееееее как обидиха Гарджунката ни.Как ще е чурна и рошава бе,каква е само симпатяга.Не се засягай,душата,който не те харесва няма вкус,да знайш.Йоанка,да не се засегнеш,шегуваме се.Чакайте аз сега да питам нещо,тъй като си говорите за витамини,на мен дерта ми е друг.След стимул.много взе да ми пада косата и до ден днешен не спира,сега ползвам някакви ампули,фризьорката ми ги даде не знам как се казват,малко по-малко пада ама пак пада.Въроса ми е дали ако пия цинк ще има ефект.Гледам ,че в описанието на Калмацин,пише че цинка е точно за това,как мислите да го мятам ли,че и без това имам едно шишенце.

 "Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
Марина, не съм съвсем сигурна че само ампулите ще помогнат - терапия срещу косопад се прави външно/ампули,маски/ и хранителни добавки. Поне аз така оправих косата си - пантогар 1-2 месеца и ампули 1-2 седмично.Ефекта при мен беше поразителен! osi_9Относно цинка - нямам идея - не съм чувала! :(