0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Казвам ви Добро утро и изчезвам, че имам задачки тази сутрин  :?
После ще ви чета и пиша  :)
Приятен петък  :wink:

*
Здравейте сладурани.Благодаря за закуската и кафето .
Кете теста за хламидия се прави по всяко време  на месеца ,до колкото знам .Взема се венозно кръв и се изследва за тази бактерия -хламидия .Лек ден на  всички , на работливите  лека и спорна работа  :bighug: :bighug:

ПП.  Стерче може да ме  преместиш към Очакващи -дай боже.тест 27.11
« Последна редакция: Ноември 20, 2009, 10:39:28 am от foveri »
*
foveri,не е ли по сигурно да изследвам секрет отколкото кръв защото знам,че титара с години пада но да си се излекувала  osi_10
*

    crow

  • *****
  • 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Кете,можеш да,моя случай беше подобен,с тази разлика че тестовете за хламидия бяха отрицателни,а във всъщност съм си имала хламидия ( сраствания),на ЦС не се виждат,моята също беше хубава с проходимост,но нещата излезнаха на яве след лапароскопия ( и сега съм с много увредени тръби и.т.н. в следствие на тъпата хламидия).Направи за всеки случай един тест за хламидия,на първо време.Успех.
Исе, много се бъркаш душа ... Това, че имаш сраствания не значи, че имаш хламидия. При теб доколкото знам срастванията са в следствие на коремна операция от апандисит. Щом кръвния тест казва, че нямаш хламидии, значи нямаш. Хламидиите са някакви микроорганизми, които причиняват освен всичко друго И сраствания, даже и запушвания на тръбите. Но при теб срастванията не са от тях (както кръвния тест е казал - ти ги нямаш).
 А иначе на въпроса на Кете, според мен не е трябвало да ти правят ЦС при наличие на хламидии, за да не се пренесе хламидията нагоре по-тръбите. Излекувай я и след това повтори ЦС. Това е мое мнение. Но лошото е, че може да не са се увредли тръбите отвътре, но да са довели до сраствания и тогава това може да се докаже само с лапароскопия.
Кръвният тест показва дали и в миналото си имала хламидии. Така, че спокойно. Кръвният тест е мисля по-правилен ! Изследва се сегашна и минала инфекция. Доктора ти ще ти каже точните наименования.
« Последна редакция: Ноември 20, 2009, 10:54:13 am от crow »
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*
crow благодаря ти,аз я излекувах тази гадина,но лекарката хареса ЦС-въпреки че е правена когато съм имала  я имала  и нямало нужда от нова ,но пак ще настоявам.
Благодаря ви мното момичета  :bighug:
На чакащите  :bfp:
На ловуващите  :eggsperm:
Гарченце не се бъркам мила именно хламидия си имах ,и във епикризата ми е описано така,а попринцип може да е в следствие и на стара операция (каквато аз имам),но това отпадна защото след моята операция аз имах бременност .Точно поради отрицателните ми тестове за хламидия беше и шока за Александров който каза е как и двата ще са отрицателни това е безумие  8O
 Кете не го казвам за да те плаша или стряскам в никакъв случай,просто ти разказах как е при мен за да си знаеш и ти какво да предприемеш.Най лошото при хламидията е че тя няма симптоми.Ами това е което имах да казвам,но определено не си бъркам диагнозата  :wink:.
 А щом си лекувала то тогава шанса пак да я имаш е още по голям ( поне на мен така ми беше казано от специалист).
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*

    Марина75

  • *****
  • 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
Чакайте и аз на всяка манджа мерудия.Определено не бива да се прави ЦС ако има хламидия или каквито и да било бактерии.Теста за хламидия и аз мисля,така съм и чела че е по-достоверен кръвния.А че хламидията уврежда тръбите си е абсолютно вярно.

 "Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
Ами Маринка мойте и двата са кръвни,а неизлезнаха достоверни което е много гадно  :?
И според мене май няма нищо достоверно вече,човек незнае на какво да вярва и на какво не за съжаление  :(
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
Милички може ли да ви попитам нещо, понеже мойта гадина ме навести днес, та искам да си направя изследванията LH,FSH ,Estradiol,Prolactin а те се правят на трети ден от М., а моя 3-ти ден се пада в неделя и няма кака да стане, въпроса ми е ако ги направя в понеделник фатално ли ще е или...,а не ми се чака следващия М, защото пак ще се откажа.Какво мислите вие и какво ще ме посъвтвате, благодаря предварително.
*

    Марина75

  • *****
  • 3039
  • Скоро и ние ще бъдем родители!Вярваме в това!
bebo_sn /jenq,половите хормони се правят от 3-ти до 5-ти ден,на теб понеделник ти е 4-ти ден,тъй че всичко е наред.

 "Преживените трудности не определят живота ти, а те научават да бъдеш победител!"
*

    crow

  • *****
  • 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Ами Маринка мойте и двата са кръвни,а неизлезнаха достоверни което е много гадно  :?
И според мене май няма нищо достоверно вече,човек незнае на какво да вярва и на какво не за съжаление  :(
И какво като така пише в епикризата ? Те да не мислиш, че по време на операцията са ти правили тест ? И в моята епикриза пише разни неща, които нямат нищо общо с действителността. Явно си пишат стандартни текстове. (например, че са ми правили анализ на урината, че съм имала катетър, че са ми изписали антибиотици и др. подобни, които нямат нищо общо с истината) Според мен понеже си имала сраствания, са написали в епикризата, че те са от хламидии. Просто за да напишат нещо. Така мисля. Иначе хламидиите нямат симптоми при жените, но доколкото знам при мъжете има симптоми. А ако ти си имала такива хламидии, то 100 % и мъжът ти ги има. И ако не са лекувани - няма как да не дадат поражения и при него. Така че ако имате съмнения, че имаш хламидии (които са микроорганизми) или че някога си имала - не е зле да изследвате и мъжът ти. Но аз мисля, че става дума за недоразумение. Разпитай д-р Александров защо така е писано в епикризата.
« Последна редакция: Ноември 20, 2009, 13:31:24 pm от crow »
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
А за хламидията Исето е права - възможное да не се открие само с кръвен. Аз си правих кръвен и беше отрицателен, но доки ми каза че другия бил по-достоверен  :?
Различни лекари - различни теории  :?

*
Благодаря ти Маринка  :bighug:
Наде, извинявай но  какъв друг тест, освен  кръвен се прави за хламидии?
Позволявам си да дам мнение, тъй като съм имала такъв случай! Взима се проба от влагалището, както при цитонамазката и се прави тест за хламидия! Аз и мъжа ми преди 2 г. правихме кръвен тест който показа високи стойности при него - ниски при мен! Лекувахме се и ни взеха секрет /на мен от влагалището - на мъжа ми от ...../ и дадоха отрицателен резултат.Опитай!
*
Здравейте!
И аз подкрепям казаното от Радето:
Диагностицирането на хламидията се прави чрез взимането на проба от цервикална тъкан с намазка, взета с марля или четчица и изпращането й в лаборатория за изследване.(ДНК тест за хламидия) yahoo_33 Правят се и кръвни тестове но по-надеждни са другите.  yahoo_33
Стерче,не бързай да отписваш месеца.Спада не е толкова осезаем,така че продължавам да стискам палците! :crossfingers: yahoo_17
Анизка, :heartbeat:

"Единственото изкушение, което никой никога не е успял да победи, е надеждата."
Ромен Гари
*
Надеж права си като казваш ,че различни лекари различни теории,ние първо изследвахме кръв аз имах мн високи стойности той -не.Пих мн хапчета след мн четене във форумите  :balk_121:разбрах че има др начин който е по надежден-със секрет от шийката на матката,направих го и той беше полужителен,пак антибиотик.По това време ходих при обикновенна гинеколожка,и тя ми направи ЦС ,след като прочетах че не е хубаво отидох при нея и и зададох въпроса - ЗАЩО? на който тя ми отговори -или я имаш или я нямаш  osi_10.после при следващ лекар,а той направо лапароскопия щом съм направила ЦС при наличие на хламидия,трети лекар при който продължавам да ходя-хареса ми ЦС и това не било проблем  :?
малко се улисах за което се извинявам
kete , ти големи приключения си имала  8O

Наде, извинявай но  какъв друг тест, освен  кръвен се прави за хламидии?

Радка и Мамчето са ти отговорили, това имах предвид  :wink:

*

    pimpa77

  • ***
  • 284
  • pozitivnata misal pravi jivota 4udesen!!!
Здравейте момичета :PДойдох да ви нагледам...... :PНе се притеснявайте от хламидията.На мен също ми откриха след вземане и изследване на вагинален секрет.С лапароскопия ми откриха и ендометриоза вследствие от хламидията,но слава богу това не ми попречи да забременея след ин-витро.
Пожелавам ви на всички успех и много коледни чудеса :crossfingers: yahoo_17 :crossfingers:
Здравейте, момичета.

Вижте този линк

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=40273.0


*
Мерси Джиджи, подписах се :)
Лека вечер