0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
здрвейте, понеже имам киста на десния яйчник и операцията се отлага ве4е 4 месеца, било то поради инфекция във влагалището и лекуването й, било то заради ужасната грипна епидемия. Мн ме е страх, дали това чакане няма да е причината по време на лапарото да загубя яйчник?
Най-добре е при първа възможност да направите операцията.При мен кистата нарастна с бясна скорост.На 06.12.05г. правих инсеминация на уж спукан фоликул.Неуспешна-последва менструация и нов цикъл,като на 22.01.06г. отидох на преглед преди евентуална цветна снимка.Тогава ми откриха киста 30мм със съмнение да е "шоколадова".В края на февруари вече беше 70мм и лекарката каза че с този размер не става за лапароскопия,а си е направо за коремна операция,но кой знае защо ме върна и едва на 16.03.06г. ме оперираха,но беше късно за да ми спасят яйчника и тръбата.Добрата новина обаче е,че без да прилагам хормонално лечение със Золадекс /здравната каса отказа да приеме документите ми,а сумата от 3000лв. щях да вложа в инвитро и не си закупих това лекарство/ 9 месеца след операцията забременях спонтанно с един яйчник и една тръба и сега се радвам на щуротиите на 2г. хлапе.Не се плаши,но не губете време.Ако имаш въпроси питай.Успех!
*
Толкова се радвам като чувам, за хора, успели с бебчетата. Но ти имала ли си доказана ендометриоза? Операцията ми за щастие мина, но като бях на контролен преглед ми казаха,че пак се оформя киста и понеже сега съм на Лукрин Депо...мога само да се надявам да изчезне. Според лекарят ако десният ми яйчник продължи да образува толкова... бързо кисти ...май ще трябва да се махне. Така че дали ще бъде изконсомиран или не, ако един яйчник след лечение, не спре да бъде усилено работеща 'фабрика' за  шоколадови кисти ...май май трябва да се маха ...
Проблемът при мен е, че съм още на 21г. Не бях обмисляла варианта да раждам сега ...но така като гледам, май нямам време за губене ...
как така толкова бързо се образува киста, старата премахната-"изкоренена" ли е или само спукана и почистена?
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
Да,Саб,хистологията показа ендометриоза ІV степен и лекарката назначи 6 месеца лечение със Золадекс,но поради стечение на обстоятелствата не го проведох.Операцията беше през март,а през юни имах киста,която се образува докато приемах противозачатъчни като заместител на лечението със золадекс.Кистата беше от т.н. функционални и със следващия цикъл се пукна.Дано и твоята киста след операцията не е била ендометриозна.А другият яйчник образува ли фоликули?Те пукат ли се?Само десния яйчник ли образува кисти?Цикъла при който забременях започна като си влачех кистата от предишния.Така се случи че бях на преглед след овулацията за да видим дали кистата се беше махнала.Лекарката каза че от това което вижда се разбира че овулацията е настъпила преди няколко часа,по-малко от денонощие,а от кистата нямаше и следа.Така че ако левия яйчник образува фоликули които са добри и се пукат проследи кога ти е овулацията на левия яйчник и тогава опитай да забременееш,разбира се след като приклучи лечението с лукрин депо.Това лекарство по-добро ли е от золадекса.По мое време бяха золадекс и диферелин.Сега чета че се прилагат други медикаменти.Дано да имат по-добро действие и по-малко странични явления.От сърце ти желая съвсем скоро да "лекуваш" ендометриозата с бременност  :D
здравейте,аз съм нова тук ,но от доста време се боря с ендометриозата.преживях и лапароскопия и коремна операция (защото ми се спука една шоколадова киста\.след това бях на лукрин депо 6месеца,и сега продължавам да се боря.решила съм да кандидатствам за инвитро.има ли успели с инсеминации... :oops:
*
Джи-джо, здр пак :) ами и 2та яй4ника имаха кисти, това пишеше в епикризата. Изкоренена е уж, поне доколкото знам, лекарят ми е един от най-добрите и се е погрижил. Но това не значи, че не може пак да се появи, макар че е изкоренена. Ами дано и моята е била функционална, сега на 19ти май (19.05.), съм на преглед, и ще видим. Сега ми е интересно кога ще ми дойде след послесдната инжелкция? Някой знае ли?