0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Лактулоза след трансфер
« -: Ноември 13, 2009, 13:00:40 pm »
Предполагам, че не съм първата, която има проблем с :constipated: след трансфера. При мен обаче проблема е с главно П, и дори и целия може да се изпише с главни букви. По принцип това при мен си е ежедневие, но сега е просто нетърпимо. :cry: Отделно от подуването вследствие на стимулацията и медикаментите, при мен като добавка го има и ефекта от неходенето до 00, вече 6ти ден. Предполагах, че може и да стане така, но чак такова чудо не очаквах. Още след трансфера започнах с превенцията - сутрин пия на гладно топла вода с мед, после ям сини сливи, киви, пия много вода, опитах и с овесени ядки - ефект - никакъв. osi_12  Тази сутрин си сложих свещичка Ева Кю - получих страхотни спазми и болки в корема. Уплаших се много, и много ме е страх това да не е обрекло опита ми на неуспех. Така и ли иначе - нищо не можах да свърша. Сега стоя и се чудя какво да правя. :BangHead: Коремът ми е ужасно подут. Сестра ми (която е бременна в момента) ме посъветва да опитам с един сироп - Лактулоза. На нея са и го изписали т.к. и тя има подобен проблем. Знаете ли - дали може да се позлва след трансфер? В упътването пише, че е безопасен за бременни.
Съжалявам, че се получи дълго писанието ми  :oops:  
това е линк към упътването на сиропчето - http://www.framar.bg/%D0%BB%D0%B0%D0%BA%D1%82%D1%83%D0%BB%D0%BE%D0%B7%D0%B0-%D0%BC%D0%B8%D0%BF-500-%D0%BC%D0%BB.-%D0%BB%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B2-pid30007756.html
*
Re: Лактулоза след трансфер
« Отговор #1 -: Ноември 13, 2009, 14:58:37 pm »
Здравей Пипилотка!
Лактулоза не съм пила, но след трансфера пих капки Дулколакс. Имах същите притеснения, но д-р Владимиров прочете листовката и каза, че няма проблем да ги пия.
Препоръчвам ти ги!
« Отговор #2 -: Ноември 13, 2009, 15:35:36 pm »
Питай за Дуфалак, дали става? Вземи си лактофлор пробиотици на капсули, може пък малко да оправи работата.
« Отговор #3 -: Ноември 13, 2009, 19:40:08 pm »
Лактулоза и Дуфалак са едно и също, разликата е в търговското наименование. Може да се ползва след трансфер.
« Отговор #4 -: Ноември 17, 2009, 14:13:55 pm »
Питах в клиниката - разрешиха ми да пия Лактулоза. Първия ден получих страхотен метеоризъм (то това си го пишеше като възможен ефект в упътването). След това нещата се нормализираха и вече съм по-спокойна.
Съмнявам ме Лактулоза и Дуфалак да са един и същ продукт- Лактулозата е гъст сироп (с вкус на анасон според мен), малко по-течен от мед. Приема се в количество 15-45 мг, всеки ден. Намерих го в разфасовка  от 1 литър. А доколкото знам дуфалака са капки  :roll:
По-важното е, че ми свърши работа. Сега чакаме резултата от опита :D
Благодаря на всички за съдействието!
*

*слонче*

• 1764
  • вече сме трима и съм най-щастливата жена на света!
« Отговор #5 -: Ноември 17, 2009, 14:37:57 pm »
pipilotka  на мен страшно много ми помага варено жито. знам, че повечето не го харесват тъй като се приготвя за помен, но аз си варя редовно, добавям си мляко или мед и нямам никакви проблеми. ако искаш опитай, няма да ти навреди и успех на теста, пожелавам да е полоителен.  :)
никога не отстъпвай на принципите си!
« Отговор #6 -: Ноември 17, 2009, 15:56:53 pm »
Съмнявам ме Лактулоза и Дуфалак да са един и същ продукт- Лактулозата е гъст сироп (с вкус на анасон според мен), малко по-течен от мед. Приема се в количество 15-45 мг, всеки ден.
Дуфалака е абсолютно същ и на вкус и на гъстота  :wink: (и като състав). Аз това ползвам.
« Отговор #7 -: Ноември 17, 2009, 19:38:06 pm »
 При същия "тоалетен" проблем на мен док ми каза да пия Лактулоза.
*

Tarja

• *
  • 520
  • \m/ metal inside \m/
« Отговор #8 -: Ноември 17, 2009, 20:43:38 pm »
Лактулозата е много ефикасна и безвредна, но имайте едно наум, ако страдате от колит!
Аз съм с колит и след прием на лактулоза изпитвах страхотни болки, невероятно подуване и метеоризъм, но тъпо и упорито пих сиропа цяла седмица. След това гастроентеролог ми каза, че при някои пациенти с колит лактулозата изостря възпалението.
         Equally Destructive
« Отговор #9 -: Ноември 17, 2009, 21:28:50 pm »
Тъй като и аз имам проблемът с главно "П", точно както го е описала Пипилотка, затова ще разпиша тук, няма начин  :)

На всички, които препоръчват нелекарствени методи, ще кажа - няма начин, повярвайте ми osi_8  Не е останало нещо, което да не съм пробвала, от сливите и овеса до всякакви екзотики... Нищо не помага. Обяснението е ясно - приемаме лекарства, които подтискат свиването на гладката мускулатура (контракциите) и ако по принцип съществува проблем, той става....

Лактулоза и Дуфалак, във форма на сироп, са идентични лекарства. Дуфалак се предлага и на капки, но сиропа е по-добър вариант. Лактулоза има различно оцветена и парфюмирана (аз уцелих с вкус на череши, беше гадна).
Трябваше да изпия 1/2 опаковка Дуфалак, за да започне да действа :( По-бързо ме спасяват EVA-Q, но те се ползват само в краен случай.

На теория и практика, животът е едно. В действителност - съвсем друго.
« Отговор #10 -: Ноември 17, 2009, 21:40:26 pm »
Активното вещество и на двете лекарства е едно и също - лактулоза.

Аз не го харесвам. Обикновено се спасявам с огромни зелеви салати. Ама то и името ми е такова  :lol: