0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №49
« Отговор #220 -: Ноември 26, 2009, 16:56:31 pm »
джижджи, White е безценна! [/b][/color]

Забелязала съм я аз :) След всеки неин пост май се налага да и благодаря  :wink:

*
« Отговор #221 -: Ноември 26, 2009, 17:27:28 pm »
Здравейте, момичета!
Направо съм бясна, извън кожата си съм и ще споделя с вас, пък дано се окаже излишно ядосването. Ако можете, споделете мнение. Изписано ми е да пия Ферофолгама 2*1 заради нисък хемоглобин. Обичайна ситуация. Днес пращам мъжа ми до аптека с рецепта и тъпата аптекарка му дава без дори да му каже феро-градумет! Сега чета листовките, мисля и не мога да се свържа с док да питам мога или не мога да пия това или да ходя да си търся ферофолгамата. Аз като непрофесионалист чета, че в едното има 37 мг желязо+фолиева+В12 (това в моето), а във феро-градумета има 105 мг желязо! Е, хубаво де, аз доктор ли съм или какво. Сигурно може и да го пия, ама съм бясна и ви пиша, че иначе ще отида и ще я взривя онази аптекарка дето го е продала.
Ох, дано ме разбирате и дано не ви тормозя със словоизлиянията си. Може някой да е пил и от двете и да нямат разлика, че поне да се успокоя и да й се разимине боя.
Лека вечер на всички!
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

*

pimpa77

• 284
  • pozitivnata misal pravi jivota 4udesen!!!
« Отговор #222 -: Ноември 26, 2009, 18:06:22 pm »
Дживотинче не се ядосвай миличка.За съжаление от такива некадърници няма скоро да се оправим.Аз също съм с нисък хемоглобин.Беше 96,2.Моя док ме изпрати на хематолог,защото се съмняваше за Таласемия/вид анемия/.Оказа се,че имам лека форма.За покачване на хемоглобина ми изписаха да пия,то е един вид като хранителна добавка FitLine Zelschutz Antioxy.Има ефект от него.Хемоглобина ми се покачи на 101,2.Пак е нисък,но ме успокоиха,че е по-добре.Ако ти е над 100 не се притеснявай,но ако е под ти препоръчвам да си направиш по-подробни изследвания.Дано всичко е наред :crossfingers:
« Отговор #223 -: Ноември 26, 2009, 18:31:20 pm »
Вчера говорих с една приятелка и тя каза, че нейния хемоглобин е бил много нисък с втората бременност и са искали да я взимат в болница. Казали са й, че в кивитата има много желязо и вит. С. Хапвала си е доста кивита и това е помогнало :)

Аз не мога да ям месо и хапвам доста бобови растения и кивита - за бобовите знам, че много помагат :)
[/url][/url]
« Отговор #224 -: Ноември 26, 2009, 18:46:20 pm »
Може някой да е пил и от двете и да нямат разлика, че поне да се успокоя и да й се разимине боя.

Мила, незнам дали имат разлика или не, но след като казваш, че количеството на желязото е различно, значи може би е така. Не се ядосвай, а по-добре се свържи с лекаря си да го попиташ, а ако можеш най-добре отиди и го върни в аптеката и отиди да си купиш от друга правилното. И мен много ме е яд като започнат да ми пробутват разни заместители. Точно днес на мен ми се случи подобно нещо. Ползвам едни капки за нос, от които съм много доволна и днес аптекарката ми е спретнала същия номер. Лошото е че купувах доста неща и не съм забелязала какво ми е сложила в торбичката. Набутала ми е кофти заместител /който съдържа същоата активна съставка, но е доста по-неприятно за ползване-направо ми изтръпва носа от тях, а и малко гадно смърдят. Тя и цената им си го показва-хубавите са 4 лв, а другите лев и нещо/ Според мен трябва да предупреждават когато правят подобни "замени", за да прецениш сам дали искаш или не искаш да си го купиш, ноооо уви. Явно е практика- за да ти продадат все пак нещо.

« Отговор #225 -: Ноември 26, 2009, 18:53:41 pm »
Поздравления за Уайти и Тини! Много полезни линкове сте дали, момичата. Ще ви затрудни ли да копирате тези линкове в закованата тема "Важни теми", тъй като там и други момичета ще ги виждат и няма да се наложи да ровят из стари теми когато им дотрябва информация.
Между другото, последния пост на Сигнус в тази тема е точно за календарчето-кръгче с изследванията по седмици, за което питахте преди няколко дни :)
*

Tarja

• *
  • 520
  • \m/ metal inside \m/
« Отговор #226 -: Ноември 26, 2009, 18:56:00 pm »
Дживотинче, а не може ли да се върнете в аптеката и да го смените за правилното лекарство? На мен са ми сменяли при подобни случаи.

Аз от вчера спрях всички лекарства за задържане и съм много щастлива. Беше ми омръзнало до немай къде от тях. Сега се чудя колко ли ще изкарам :wink: Доктора вика да се пробвам да родя преди коледните и новогодишни празници, че да не попадам на празнуващи дежурни екипи (това на майтап).
         Equally Destructive
*
« Отговор #227 -: Ноември 26, 2009, 18:56:23 pm »
Това в аптеките ми се струва обичайна ситуация,поне на мен ми се налага често да помоля аптекарката да прочете по-добре какво е изписано.А иначе чета на място какво точно ми дават,че иначе  и в 8 месец пак не виждат ,че пред тях стои бременна жена :x
Аз току-що бях на ЖК.Взех си обменната карта,последния болничен ,прегледаха ме и ми пожелаха леко раждане :D.Главата на бебочката е фиксирана много ниско долу в таза,но шийката все пак е затворена.Според док,бебка би трябвало да изчака датата за секцио,но пак не се знаело.
Леки последни дни на Уайти и Пимпа!
« Последна редакция: Ноември 26, 2009, 19:01:09 pm от TINI78 »

*

eganeva

• 4584
  • И утре е ден, но друг....
« Отговор #228 -: Ноември 26, 2009, 19:20:49 pm »

Аз от вчера спрях всички лекарства за задържане и съм много щастлива. Беше ми омръзнало до немай къде от тях. Сега се чудя колко ли ще изкарам :wink: Доктора вика да се пробвам да родя преди коледните и новогодишни празници, че да не попадам на празнуващи дежурни екипи (това на майтап).

Честитооооо!
Скрита лимонка. :D
Аз подозирах нещо такова.
Много се радвам, да знаеш.
Успех до края.
*
« Отговор #229 -: Ноември 26, 2009, 20:09:08 pm »
Благодаря ви на всички за мненията! Вече съм по-спокойна. Ами ще го сменя аз, ама вече утре, защото досега имах ангажимент и й се размина на аптекарката. Късметлийка  :? Иначе док не ми вдигна, а вече е късно и днес просто пропуснах желязото. По принцип аз винаги гледам като купувам, ама моя мъж, нали не знае така подробно нещата, та на него му пробутаха това, при това без да му кажат. Ако му беше споменала за замяната съм сигурна, че щеше да ми звънне и нямаше да се ядосвам после. Ама карай. Иначе ХГ не е много нисък, от началото на бременността е все около 105. Аз желязо пия от август месец и все толкова си седи. Утре ще отида и ще си купя точното лекарство от друго място, а това ще върна, ако ще и с бой. Не съм за 4 лв, принципа е важен и мен това ме дразни повече. Ама стига по темата, че пак ще се набера... :wink:
Тини, миличка, наближава датата вече! Леки последни подготвителни дни.
Уайти и Пимпа, и на вас, милички!
Лека вечер на всички, целувки на бебчета в коремчета! :D

*

pimpa77

• 284
  • pozitivnata misal pravi jivota 4udesen!!!
« Отговор #230 -: Ноември 26, 2009, 22:31:22 pm »
Дживотинче и Тини много ви благодаря за пожеланията :PДа ви се връща от сърце.Наслаждавайте се на оставащите дни :P
Дживотинче за желязото аз пиех Тотема.Попитай ако искаш док за него.На мен много ми помогна.
Лека вечер ви желая на всички :bighug:
« Отговор #231 -: Ноември 26, 2009, 23:24:29 pm »
Колко много се изписали и все хубави новини, само така да продължавате! :)

Ние от днес си имаме  :heartbeat:, много беше вълнуващо!
Само, че акушерката на докторката ми ме премери с някакъв тъп кантар (за първи път ме мерят на него), който дава 2 кг разлика от този вкъщи и излезе, че съм качила 4 кг, а аз съм качила 2 кг от началото. Та ми се скара да внимавам, нищо сладко и тестено. Знам, че не е малко 2 кг от началото, ама аз си хапвам уж само полезни неща, разликата е, че сега се храня редовно, а преди не го правех. Карай да върви, важно бебчето да е здравичко.

Леки финални метри на очакващите мами. А на другите - бебковците да си стоят и растат до термин на топличко, а вие се пазете повече. Хубава вечер!
« Отговор #232 -: Ноември 26, 2009, 23:29:38 pm »
Колко много се изписали и все хубави новини, само така да продължавате! :)

Ние от днес си имаме  :heartbeat:, много беше вълнуващо!
Само, че акушерката на докторката ми ме премери с някакъв тъп кантар (за първи път ме мерят на него), който дава 2 кг разлика от този вкъщи и излезе, че съм качила 4 кг, а аз съм качила 2 кг от началото. Та ми се скара да внимавам, нищо сладко и тестено. Знам, че не е малко 2 кг от началото, ама аз си хапвам уж само полезни неща, разликата е, че сега се храня редовно, а преди не го правех. Карай да върви, важно бебчето да е здравичко.

Леки финални метри на очакващите мами. А на другите - бебковците да си стоят и растат до термин на топличко, а вие се пазете повече. Хубава вечер!

Чудесни новини, радвам се за вас с бебо :)
 А за килограмите - озъби им се като ти говорят така - ти си доста слабичка и като започнеш да се храниш нормално е ок да качиш малко килограми. Аз в първите два месеца качих 3 и от тогава така си седя.
[/url][/url]
*
« Отговор #233 -: Ноември 27, 2009, 11:18:02 am »
Скарлет честито ти тупкащо сърчице! :D
При мен нищо ново.Мисля скоро да започна с прането и гладенето,но на моменти се замислям пък,че е рано.Утре ще ходим за количка,харесахме един модел на Чиполино,гледах и комплектите за изписване-един ми грабна окото-не с такава класическа пелена,ами една мекичка такава която после става като порт-бебе и се чудя дали да не вземем нея?

« Отговор #234 -: Ноември 27, 2009, 12:03:25 pm »
hriska дай снимка на комплекта моля те :) Че не мога да се сетя какво е порт-бебе :)
[/url][/url]
« Отговор #235 -: Ноември 27, 2009, 12:17:44 pm »
Скарлет, честото ти  :heartbeat:  :D
Уайт, Тини, Пимпа, желая ви прекрасна и незабравима среща с бебоците !
Джи, не се ядосвай, и без това от Феро-Фолгамата няма никаква файда. И аз я пия от 5 месеца насам, и преди нея хемоглобина ми беше около 100 и с нея пак е толкова, да не говорим че хапвам предимно белтъчини - месо и яйца и все тая. Просто бебетата ни изсмукват отвсякъде, ама малко остана , да са ни живи и здравички пък после нещата ще се нормализират.
« Последна редакция: Ноември 27, 2009, 12:36:53 pm от silvi4ka »
*
« Отговор #236 -: Ноември 27, 2009, 12:29:24 pm »
Жаси сега ще пробвам да ти сложа снимка[urljavascript:popupWindow('http://www.moebebe.com/catalog/popup_image.php?pID=74&osCsid=ce19fe6c5f5736e7f95ca7e0543f4b9b')][/url]

« Отговор #237 -: Ноември 27, 2009, 12:36:37 pm »
много е сладко Хриска :)
[/url][/url]
« Отговор #238 -: Ноември 27, 2009, 12:38:21 pm »
Момичета човек да ви изпусне от поглед само и вие сте изписали толкова много  :D
White,Pimpa,TINI почти не остана при вас. Пожелавам ви леко и безпроблемно раждане и живи и здрави бебенца  :)
elena86 добре дошла  :)
Скарлет честито ти тупкащо сърчице!  :) И при мен е така- кантара на акушерката ме изкарва винаги с 2кг. от горе в сравнение с този вкъщи. Обаче аз го видях, че дава разлика- той е от тези механичните- и го намествам вече да започне да отчита от 0кг, не от 2кг.
Аз съм по цял ден по разходки в това прекрасно време, започнахме малко по малко да пазаруваме нещата за бебето, че само сънувам кошмари, как то се ражда, а аз не съм му купила нищо  :oops: Пия си все още Магнерота 3x2, за да няма изненади- е имам пак контракцийки от време на време, но то е нормално на този етап. Надявам се всичко да е наред докрая!

*
« Отговор #239 -: Ноември 27, 2009, 13:01:19 pm »
Честито ти сърчице, Скарлет! Продължавай в същия дух!
Силве:bighug: много си права, миличка! Файда наистина няма, но нищо - малко остана  :D
Хрис, аз си купих такова порт бебе, но само него и казано честно разсъждавам дали да купувам комплект за изписване или да си облека бебчо от наличните дрешки. Вчера видях едни страхотни космонавтчета на Карамел, ама бяха само за момиченца. Ако си купя такова, с портбебето и долните дрешки, мисля, че ще решим въпроса за изписването. А и едни въпрос - кое е по-практично според вас - космонавтче с крачета или такова дето отдолу има дупка за стапалата. Дано сте ме разбрали. А иначе търся да намеря космонавт но без крачета, а долу е като чувалче - все ми се вижда по-практично.
Лек ден, сладурки!