0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №49
« Отговор #200 -: Ноември 25, 2009, 16:57:25 pm »
Здравейте, сладки!
Добре дошли на новите мами и лека и безпроблемна на всички ни!
Аз вчера ходих да нагледам бебо - добре беше, седалищно разположен с глава под ребрата. Тежим вече 1624 гр., води и плацента ОК. То това най-важното де. От два дни узрявам за идеята секцио, защото ми се искаше естествено, но май няма да стане. Имам доста предпоставки за секцио, а и днес говорих с моя близка акушерка и нейното мнение е същото - секцио. Така, че вероятно това ще. Сега остава да го обсъдя и с моя си док и да започваме да мислим за дата по-нататък.
За лежането по гръб - така е, притиска се вена кава и се нарушава кръвообращението. Аз, казано честно почти не издържам по гръб. Дори и на прегледите на ехографа.
Лека вечер на всички!
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

*
« Отговор #201 -: Ноември 25, 2009, 18:38:47 pm »
Здравейте! :D
Ели добре дошла и лека и безпроблемна бременност,а на финала здраво бебче!
Ние сме добре,сдобихме се с легло,харесах и количка която мислим до седмица-две да вземем.Общо взето напредваме с приготовленията :D
Успех на мамите които са доближили своя термин!
А бебчовците бързо да заемат правилна позиция за да има колкото се може по-малко операции!Но все пак за мен няма кой знае какво значение как ще се появат сладурите на бял свят!Само да са ни живи и здрави всички!

« Отговор #202 -: Ноември 25, 2009, 18:54:44 pm »
Добре дошли на новите мами :D
jasmin_veni аз усетих моето бебче много рано даже и док не ми вярваше :wink:но аз съм сигурна ,че беше 14-15 седмица.Ти сама трябва да си сигурна но според мен това си е мърдане :D
За спането по гръб на мен не ми става лошо ,но док ми забрани след 22 седмица-било много опасно за бебо.Вече свикнах ,но в началото имах доста безсънни нощи  в пазене да не легна по гръб :wink:
*
« Отговор #203 -: Ноември 25, 2009, 19:17:04 pm »
Туинче,аз съм  с контракции през цялата бременност,а магнерича ми е 3*2+но-шпа 3*2-тях вече ги спрях.Като ме почнат по-осезаемо просто си полягвах,почивката помага.Сега вече нищо не помага,направо ми спира дъха,кръвта ми се качва в главата...ама е нормално.

*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #204 -: Ноември 25, 2009, 23:15:29 pm »
Еееех, ще ми липсват темите на бременните, но няма да спра да идвам да ви виждам и да се моля всичко да приключи успешно за всяка една от вас:)

Усмихвайте се момичета и лека бременност:)
*
« Отговор #205 -: Ноември 26, 2009, 09:38:53 am »
Момичета,моля помагайте!В 7 г.с. съм и снощи правихме кекс, а тази сутрин имам тъмночервено към кафяво зацапване.Не мога да се свържа и с двамата ми лекари.Кажете ми при това положение задължително ли трябва да ходя на лекар,ако трябва ме насочете към друга тема!
« Отговор #206 -: Ноември 26, 2009, 10:12:59 am »
Момичета,моля помагайте!В 7 г.с. съм и снощи правихме кекс, а тази сутрин имам тъмночервено към кафяво зацапване.Не мога да се свържа и с двамата ми лекари.Кажете ми при това положение задължително ли трябва да ходя на лекар,ако трябва ме насочете към друга тема!

Според мен е задължително. Не че не се случва често такова нещо, но трябва да се вземат мерки. Може да се наложи да спрете секса за известно време, да се пазиш повече от претоварване /може да ти препоръчат дори да лежиш/ и да пиеш лекарства, но не се притеснявай излишно. Просто иди на лекар и изпълнявай каквото ти кажат. Лекарите си знаят работата. Късмет!

П.С: Имах една приятелка точно с такъв проблем като твоя. Пазеше леглото известно време и пи лекарства, но нищо страшно с бебето не се случи. Роди си живо и здраво момченце на финала :)

« Отговор #207 -: Ноември 26, 2009, 11:25:29 am »
И според мен секса трябва да се спре поне за известно време!Доколкото знам не трябва да се прави секс до 13 г.с. и след това 45 дни преди термин.Но това само съм го чела.За себе си мога да кажа "какво беше това"но в крайна сметка всеки сам решава за себе си!
Задължително се свържи с лекаря си!
*
« Отговор #208 -: Ноември 26, 2009, 12:12:03 pm »
Благодаря ви за бързите отговори!С моя лекар така и още не съм се свързала,но засега нещата са овладяни блогодарение на друг лекар,който ми увеличи Утрогестана и Нош-па и някалко часа след като ги изпих нямяше кървене. :lol:
То и ние с мъжа ми си говорихме до края ня 3 месец да не правим нищо,но снощи от едно невинно галене...Аз даже имам съмнение,че това ми беше и като предупреждение,че от онзи ден доста се разчистих в къщи,правя дълги разходки...
*
« Отговор #209 -: Ноември 26, 2009, 12:19:21 pm »
Здравейте, красиви бременни!
Току що се връщам от прегледа при гинеколога и бързам да се похваля, че всичко е в норми! Нашата мома е заела изходна позиция, тежи почти 2000 гр. (1997гр.) и е дълга около 45 см.  :D Плацентата вече е заела нормалното си място (беше малко по-ниска и това предизвикваше кървене понякога). Околоплодни води-ОК. Дадоха ми час за анестезиста, за да видим дали има някакви проблеми за епидуралната (тук е обичайната процедура и аз съм решила да се възползвам). Абе, слава Богу, всичко се развива добре и по план  :)....
Жаси, възможно е да си усетила бебчо. Аз усетих със сигурност бебка в 16 седмица, но сега си мисля, че и малко по-рано усещах странни движения, по-скоро къркорения в корема. Най-вероятно е била отново тя, ама аз не съм си давала сметка.
gbg123, всяко кървене по време на бременност трябва да се консултира с лекар. Това не означава, че е нещо лошо, но винаги си има причина, която трябва да се отстрани. Аз прокървих за първи път в 21 г.с. и първото, което ме питаха беше дали съм имала сексуален контакт предната вечер. Оказа се, че плацентата ми е малко ниска и при това положение се препоръчва въздържание. При всички положения се обърни към компетентното мнение на лекар.
Иначе, ако няма проблеми, сексът не е противопоказан по време на бременност. Но всеки сам решава....

Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
« Отговор #210 -: Ноември 26, 2009, 12:26:26 pm »

Луци е права - всяко кървене трябва да се консултира с лекар. На мен ми бяха забранили изрично секса до края на 3ти месец, а после се оказа, че съм с ниска плацента, та ще видим кога пак ще ми позволят.

Луцка, браво на вас :) Все така да върви на добре ти пожелавам - пу-пу-пу :)
[/url][/url]
*

pimpa77

• 284
  • pozitivnata misal pravi jivota 4udesen!!!
« Отговор #211 -: Ноември 26, 2009, 12:52:33 pm »
Хей Лисе радвам се,че отново си сред нас и всичко при вас е наред osi_9
gbg123 добре,че си взела лекарско мнение.Пази се.
Ние с Луци и Жаси с тези ниски плаценти.........,но не се оплаквам :nono:
Луци много се радвам,че всичко е наред при вас :PСамо така osi_9
*
« Отговор #212 -: Ноември 26, 2009, 13:08:08 pm »
Лекаря ми в Понеделник се връща и така или иначе ще ходя при него,ако до тогава всичко е нормално.Незнам дали ще ме разберете,но не ми се ходи при друг лекар,т.к. не една и 2 жени си изгубиха бебетата от некопетентноста на други лекари тук!
*
« Отговор #213 -: Ноември 26, 2009, 16:06:22 pm »

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #214 -: Ноември 26, 2009, 16:17:05 pm »
Благодаря ти, White! :bighug:
А в коя седмица трябва да се направи или там си пише всичко

*
« Отговор #215 -: Ноември 26, 2009, 16:31:20 pm »
Чух се най-накрая и с моя лекар и той ми каза,че може и още да увелича Утрогестана и ако въпреки тава имам проблеми понеже него до понеделник го няма да ходя в болницата.Благодаря ви още веднъж,че се включихте с отговори!
*
« Отговор #216 -: Ноември 26, 2009, 16:41:51 pm »
Благодаря ти, White! :bighug:
А в коя седмица трябва да се направи или там си пише всичко
Инверсията за обръщане - в 31-32 г.с.
Тук има още по темата:
http://www.spinningbabies.com/techniques/the-inversion

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #217 -: Ноември 26, 2009, 16:43:59 pm »
Страхотна информация. Никога не съм предполагала, че съществуват подобни техники. Нямаше и да се сетя да търся нещо в нета.

*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #218 -: Ноември 26, 2009, 16:47:57 pm »
Чета и се чудя каква е тая кулинарна тема,
пък то темата на бременните!
Правете кекс само с миксер и във формичка, моля!

А секс, всеки с приоритетите си!

Айде да се пълни темата, на всяко овакантено място три нови бременни дами!

джижджи, White е безценна!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

pimpa77

• 284
  • pozitivnata misal pravi jivota 4udesen!!!
« Отговор #219 -: Ноември 26, 2009, 16:54:13 pm »
Уайтче благодаря ти за линковете :hug2:
Много полезни неща има :P