0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Re: Тема на бременните №49
« Отговор #160 -: Ноември 22, 2009, 20:29:23 pm »
Страхотна новина браво на Пешек дано ги изпишат скоро и да е отново тук.Много се радвам за тях  :D
« Отговор #161 -: Ноември 22, 2009, 20:39:57 pm »
Здравейте момичета :) Днес бяхме на курса за бременни и родители, организиран от център за социални грижи, за който ви писах тази седмица:)  Много съм впечатлена и ми помогна да се отърва от някои страхове. Само нещо не се разбрахме с един от татковците, който е Вет. и е на мнение, че куче и коте трябва да се махнат на момента и да не правим компромис :? Аз нещо не харесвам този вариант и ще заведа котката да я изследват за токсоплазмоза, а утре ще си пусна едни антитела.

На ЖК в петък ми казаха, че имам бактерии в урината, ама не ми казаха какви и колко /аз бях там за преиздаване на болничен, не при доки/, а следващата ЖК е чак на 10.12. Дали щяха да ми кажат ако е притеснително нещо? Утре да пусна ли още една стерилна урина или да си изчакам консултацията?

Радвам се че Пешек се оправя бързо  :D
« Последна редакция: Ноември 22, 2009, 21:04:20 pm от jasmin_veni »
[/url][/url]
*
« Отговор #162 -: Ноември 22, 2009, 20:43:54 pm »
Поздравления за Пешек и дъщеричката й :D!

*

Tarja

• *
  • 520
  • \m/ metal inside \m/
« Отговор #163 -: Ноември 22, 2009, 21:52:43 pm »
Браво на Пешето! Тя е истински герой :D

jasmin_veni, много странно ми е това изказване от страна на ветеринар  :?
Докторките от Вет. клиниката в която ние ходим всичките имат дечица, даже едната работи до деветия месец и после няколко пъти съм я засичала там с количката - била на гости. Говорила съм с тях и те са на мнение, че при добра хигиена, обезпаразитяване и ваксини няма никакъв проблем да съжителстват куче (или коте) и бебе. Д-р Сигридов също е на мнение, че няма проблем  :D

Обаче за бактериите се поинтересувай. Важно е да се изтребят навреме.
         Equally Destructive
*
« Отговор #164 -: Ноември 22, 2009, 23:35:32 pm »
twin, много добре се вижда на снимката календарчето ти. Благодаря! Ще си запиша всичко, което ми е необходимо, че да съм по-подготвена за тези изследвания.

TINI78, и твоята брошура ми беше интересна, запазих си я да я имам :)

Благодаря и на двете ви!

Чакаме те, отдавна те чакаме ... ще ни е хубаво заедно, ела!
« Отговор #165 -: Ноември 23, 2009, 09:47:56 am »
jasmin_veni,и ние имаме куче,но не смятам да се разделям с него. То е все едно,поне за нас,да отпратиш първото си дете,защото ще имаш друго.Предполагам,че всеки възприема домашния си любимец като същество с чувства и не ми се мисли как ще се чувства при едно изпращане в друго семейство.За кучето/котето ще е като наказание,без да знае с какво се е провинило. Баща ми също е ветеринар,но досега и дума не е казал да пращаме пинчера ни някъде.  :dogrun:
*
« Отговор #166 -: Ноември 23, 2009, 11:31:26 am »
Браво на Пешек!
Много хубава новина и за Лиско!
Ние също имаме коте и въобще не мисля да се разделяме с него.Е ще е трудно,спор няма!Още повече че той е свикнал да спи при нас и ще има едно мяукане-хор бодра смяна :)

« Отговор #167 -: Ноември 23, 2009, 12:17:48 pm »
Аз мисля коте и куче да ги пратя на село за лятото, после ще си ги взема.Но майката нещо изявява желание дс ги вземе за постоянно попечителство :) Ще видим как ще разрешим спора :)
А за котето - ей сега се връщам от лабораторията - заедно с тироидните хормони пуснах и изследване за антитела на токсоплазмоза. Ако имам значи съм го изкарала и шапка на тояга. Пуснах и стерилна урина - днес и утре по една и ако има нещо след лечение трета контролна. Да ги видя тия бактерии аз.

А иначе и котето мислим да го заведем на изследвания за токсоплазмоза - дали е носител.

Много се дразня обаче на мои близки и приятели, които знаят какво значат животинките за мен да ми казват "Ти си луда, как може да ги поставяш пред детето си". Опитах да им затворя устата, но ... osi_8
[/url][/url]
« Отговор #168 -: Ноември 23, 2009, 12:24:25 pm »
Много се дразня обаче на мои близки и приятели, които знаят какво значат животинките за мен да ми казват "Ти си луда, как може да ги поставяш пред детето си". Опитах да им затворя устата, но ... osi_8

Жаси, понякога хората дори не осъзнават колко жестоки словосъчетания "образуват". Само хора, коит не обичат животни и не са се грижили за такива, не могат да те разберат. Ти не обръщай внимание на подобни приказки. Мисля, че си направила каквото трябва. Не се притеснявай излишно, а се наслаждавай повече на бременността си. Ще видиш, че изследванията ще са добри. Късмет, мила!

« Отговор #169 -: Ноември 23, 2009, 14:54:56 pm »
Аз също не смятам да махам моя котарак, въпреки че пика по канапетата :( Той си ми е първородният  :lol: и не го давам. Изследвах го за токсо, както и себе си, нямаме, но все пак мъжа ми му чисти тоалетната. Мисля, че това е достатъчно, а е и доста удобно.  :lol:
Моята новина е от феталната морфология днес: всичко ни е наред, в норма. Много съм доволна и освен това  видяхме :bori_016:! Мъжа ми направо не стъпва по земята!  :biglove:
*
« Отговор #170 -: Ноември 23, 2009, 15:29:14 pm »
Понеделнишки отчет - пак сме си 2 в 1. Тоновете ни са прекрасни. :D
За микробиологията - една правих в началото на бременността, после всеки месец пусках. Цитонамазката я пропуснахме. Имах такава от преди ИКСИ-то.
Добре дошли на новите попълнения. Леки и безоблачни месеци до срещата със здрави бебоци.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #171 -: Ноември 23, 2009, 15:46:58 pm »
Понеделнишки отчет - пак сме си 2 в 1. Тоновете ни са прекрасни. :D
Браво на вас  :D Хайде още малко остана ;)

*
« Отговор #172 -: Ноември 23, 2009, 16:28:27 pm »

Лукреция- похвално е, че си бременна, но една линийка мисля е напълно достатъчно да идентифицира това. Благодаря ти за разбирането.   :)

Няма нужда от сарказъм!

Радва се н чудесните новини за Пешек и Лиско.
harmony, честити ви розови гащи....
White, наистина моментът наближава. :wink:
« Последна редакция: Ноември 23, 2009, 16:40:54 pm от lucrecia »

Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
*
« Отговор #173 -: Ноември 23, 2009, 17:47:16 pm »
Честито на новите попълнения :),а на Уайт и Тини прекрасна среща с мъничетата :)

« Отговор #174 -: Ноември 23, 2009, 18:07:19 pm »
Браво на всички с хубавите новини!
Прекрасна първа среща с рожбички на Уайт и Тини!
Вени,да не му се връзваш на този татко-вет.
Просто няма основателна причина да го правиш!А такива познати с тъпи коментари ги игнорирам.Както казва harmony те са ни "първородните",е разбира се ако се проявят някакви алергии тогава не бих се поколебала да махна Сузи.

« Отговор #175 -: Ноември 23, 2009, 20:53:15 pm »
harmony честити розови гащета  :D

Браво на Пешек,дано скоро се приберат в къщи  :balk_46:
« Отговор #176 -: Ноември 23, 2009, 21:05:37 pm »
malvina82 радвам се да те видя тук :) Не му се вързах, по-скоро се ядосах на това изказване. Днес говорих с моя вет и той вика "котето е с всички ваксини, в тях е включена токсоплазмоза" ама аз му викам "ще я изследваме да има мир в нас". Сега като разбраха, че има шанс да се заразя и ще ме емне родата да ги махам :? Затова пуснах на себе си за антитела и в четвъртък ще водя коте.

П.С. Сега казах на най-добрия си приятел за бебчо. Той ме познава от 13 годишна и си изкарахме пубертета и всички глупости заедно. Реакцията беше Хахахахаххаа, първи април мина 8O Трябваше ми 30 минути да го убедя и се смя през цялото време :)
[/url][/url]
*
« Отговор #177 -: Ноември 24, 2009, 10:36:39 am »
Уайти, ще вземе да откарате до термин ;)
На теб и Тини пожелавам вълнуваща и незабравима щастлива среща с малките съкровища!

На Пешек - щастливо завръщане вкъщи.
*

baracuda

• 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
« Отговор #178 -: Ноември 24, 2009, 10:43:22 am »
              :D  Момичета,така се радвам за хубавите новини при вас!
         Леки и спокойни бременности!
   На Пешек желая скорошно завръщане и бързо възстановяване!
*
« Отговор #179 -: Ноември 24, 2009, 10:48:29 am »
Уайти, ще вземе да откарате до термин ;)
Може и до след термин даже. :lol: В петък Сигридов ме пита "Ако не се роди до ваканцията (15 дек), какво ще го правим, ще индуцираме ли?" Отговор: "Ще чакаме."
Коремът ми е високо, беба - също. В петък пак ще се гледаме.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери