0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №49
« Отговор #120 -: Ноември 20, 2009, 17:09:49 pm »
Elina, разбира се че ще те приемем. Добре дошла и дано нямаш вече поводи за притеснения :)

Момичета вижте този линк

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=40273.0

« Отговор #121 -: Ноември 20, 2009, 17:09:58 pm »
Добре дошла Елина :welcome_1:, пожелавам ти лека и безпроблемна бременност и здраво бебче накрая :D Дано сме ти на късмет :wink:
*
« Отговор #122 -: Ноември 20, 2009, 17:13:36 pm »
Елина добре дошла!Желая ти една безпроблемна бременност и здрав бебок на финала! :D

*
« Отговор #123 -: Ноември 20, 2009, 17:25:23 pm »
Елинка,добре дошла и тук!Спокойна бременност :D!

*
« Отговор #124 -: Ноември 20, 2009, 17:27:21 pm »
Елинка, добре дошла при нас.
Желая ти лека и безпроблемна бременност!

Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
« Отговор #125 -: Ноември 20, 2009, 17:46:57 pm »
Ели откога те чакам да се разпишеш и тук  :bighug: Пожелавам ти оттук нататък да нямаш нито един повод за притеснение и всичко да върви по мед и масло  :D
Кристи дано и на теб да не ти се налага повече да влизаш в болница !
White и аз тези дни се чудех къде се изгуби- дано бебока да си стои на топло докато дойде термина му  :D
pimpa77 ти щом ще си секцио скоро ще ни зарадваш с прекасната новина  :)
При мен също очни проблеми налагат секцио- но те са свързани с високо очно налягане и частична дегенерация на ретината на едното око.
« Отговор #126 -: Ноември 20, 2009, 17:52:52 pm »
При мен също очни проблеми налагат секцио- но те са свързани с високо очно налягане и частична дегенерация на ретината на едното око.

Момичета, а кой ви изпраща на преглед при очен. Аз ходя и на частно и по здравна каса на ЖК, но до този момент никой не ме е насочил да си правя подобно изследване или преглед. Днес една приятелка, която е раждала преди няколко години ми каза, че нея са я изпратили още при първото посещение в ЖК на зъболекар и на очен. На мен даже не са ми обяснили, че се налага. Аз също от дете имам проблеми с очите. Не че е кой знае какво, диоптрите са ми малко, но все пак.....

*

Tarja

• *
  • 520
  • \m/ metal inside \m/
« Отговор #127 -: Ноември 20, 2009, 18:54:47 pm »
Ами май сами трябва да се изпратим на очен  :?
Или поне онези, които знаят, че имат някакъв проблем.

Поздрави на всички  :heartbeat:
         Equally Destructive
*
« Отговор #128 -: Ноември 20, 2009, 19:43:57 pm »
Като става въпрос за очни проблеми, да споделя и аз.
По принцип съм късогледа от 11-годишна. Имам повече от 5 диоптъра на всяко око. :( Имам и лек астигматизъм. Понеже знам колко е важно това при бременните и последиците, които може да има, особено при отлепяне на ретината, исках да си направя съответния преглед. Но нали живея в чужбина (Испания), тук се оказа, че при бременност не взимат под внимание тези параметри, за да предпишат евентуално секцио. Аз обаче настоях категорично и ходих на очен преглед. Очният доктор явно ме разбра за какво му говоря. Разшириха ми заниците и ме гледа за отлепване на ретината (свети ми с нещо в очите и се взира дълго във всяко едно от тях 8O). Каза, че не вижда проблем, макар и ретината да е на една късогледа, което означава, че не е перфектна, но по принцип няма мотиви за тревога. Това беше всичко.
Искам да попитам, ако някоя от вас си е правила този преглед в България, нека опише в какво се състои и кое определя секциото?
Благодаря ви  :)

Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
« Отговор #129 -: Ноември 20, 2009, 19:55:23 pm »
Искам да попитам, ако някоя от вас си е правила този преглед в България, нека опише в какво се състои и кое определя секциото?
Благодаря ви  :)[/color]

И мен това ме интересува...

*
« Отговор #130 -: Ноември 20, 2009, 20:41:17 pm »
лукреция, определя се от това дали очното налягане е високо. То по принцип е свързано с висок диоптър, въпреки че наличието на такъв не значи автоматично и високо налягане.
Аз съм с -3,75 и на двете очи и родих нормално (след посещение при очен лекар, който ми каза, че няма проблем да раждам така). Една колежка има над -5 и също беше ходила на очен преглед, където й потвърдили, че няма предпоставка за секцио.

А иначе мен никой не ме е пращал на очен лекар. Просто съм чувала, че може да има проблеми при раждането, затова сама реших да отида.

Лека бременност и раждане на всички!

*
« Отговор #131 -: Ноември 21, 2009, 04:41:35 am »
Момичета, аз да ви питам, правили ли са ви цитонамазка в началото на бременността и толкова ли е опасно? Че сега четох в нета, не било хубаво, опасно било, не давали другите бременни, резултатите били нереални по време на бременност... Не знам и аз, каква е опасността - нещо за бебето ли или от прокървяване ли? Нали е изследване на шийката на матката, просто вземат клетки. Моля, кажете и вашите мнения, не искам да поемам излишни рискове. На 26.11 съм на преглед и ми казаха, че тогава ще ми я правят.

Чакаме те, отдавна те чакаме ... ще ни е хубаво заедно, ела!
« Отговор #132 -: Ноември 21, 2009, 08:41:29 am »
Здравейте!Отдавна не съм писала!Искам да ви попитам има ли мами от Русе определени за раждане в края на януари? :bighug: :bighug: :bighug:
« Отговор #133 -: Ноември 21, 2009, 09:02:24 am »
elina  :welcome_1: мила и дано повече нямаш поводи за притеснения

Аз от снощи съм със страшно главоболие и вече нервата ме е хванала много яко,незнам какво мога да взема,но аналгин знам че неможе нали?На всичкото отгоре съм вдигнала кръвната захар много и се притеснявам,уж не ям а пък се вдига  :ask: В понеделник мисля да ида да си направя изследване за гликиран химоглубин да видим как е положението.
Приятен слънчев ден на всички  :bighug:
« Отговор #134 -: Ноември 21, 2009, 09:38:14 am »
stella_k ,главоболието май спохожда всички бременни към 4-ти месец-поне при мен беше така. След консултация с моя лекар започнах да пия ефералган разтворими таблетки(заради парацетамола в тях),но само когато пристъпите бяха нетърпими. Всички можем да ти дадем съвети,но по-добре попитай лекаря си кое е най-добро за теб!
« Отговор #135 -: Ноември 21, 2009, 09:48:43 am »
Елинка, добре дошла! Лека и безпроблемна бременност и здраво бебоченце накрая!
Стела, Жаси тук от темата казваше, че страда от главоболие и се е лекувала с газирана вода и айрян със сол. Опитай, нищо не пречи. Аз съм с мигрена и оправях нещата с много горещ душ, направо да ти пари на главата, но това преди да забременея. Знаш, че при бременност не е препоръчителна горещата вода. Хапвам и бабани с шоколад, но при мен проблемите са от ниско кръвно. Опитай с айрянчето, дано подейства.
Момичета, а за измерването на очното налягане, една колежка беше ходила в някаква клиника около гара Подуене в София. Точно каза, че с нещо са й светили в окото и са го въртяли, доста е било неприятно като усещане, но и при нея имаше опасност от отлепяне на ретината и роди секцио. Тя също е късогледа с много голям диоптер, но ми обясняваше, че не бил важен толкова диоптера, колкото състоянието на ретината. Не е лошо да се пита гинекологът дали да се отиде на такъв преглед.
Хубав ден на всички!
« Отговор #136 -: Ноември 21, 2009, 10:01:57 am »
Здравейте момичета.Много благодаря за топлото посрещане и хубавите пожелания
dion и аз се интересувам тези дни от този въпрос-цитонамазка по време на бременност.Посъветвах се с доста момичета и нещата клонят към това да НЕ позволя.На мен първоначално това си ми беше мнението,но и момичетата това ме посъветваха.А и още повече че аз до момента постоянно имам зацавания.Другото което разбрах е че по време на бременност давала отклонения-е защо тогава се изисква :?И аз бих се радвала момичетата тук да споделят те как са постъпили.

Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."
« Отговор #137 -: Ноември 21, 2009, 10:24:56 am »
Момичета вижте това, ще ви хареса :wink: http://www.pampers.bg/bg_BG/Pregnancy
  На мен ми правиха цитонамазка преди месец, намаше никакъв проблем, доктора беше страшно внимателен..мисля, че не би трябвало да има проблем, но при положение, че имаш прокървявяния не съм сигурна :ask:
*

Tarja

• *
  • 520
  • \m/ metal inside \m/
« Отговор #138 -: Ноември 21, 2009, 10:39:42 am »
Здравей Елина и добре дошла!
Наистина много жени си правят цитонамазка по време на бременността и нямат никакви проблеми.
Аз не си направих, защото имах сравнително скорошна такава, а и шийката ми не е от най-дългите, та предпочетох да не рискувам (в последствие се оказа, че добре съм направила).
Консултирай се дали е подходящо да правиш цитонамазка с това зацапване. Успех и безпроблемни месеци ти желая.
         Equally Destructive
« Отговор #139 -: Ноември 21, 2009, 10:46:51 am »
Smile_baby този линк ми загуби половин час в четене. :D Има интересни нещица.
Елина, добре дошла!  :D