Здравейте! Надявам се темата да е в правилния раздел.
От повече от година вече правим опити за бебе, но безуспешно.
Цикълът ми е доста нередовен, преди 2 години ми казаха, че имам ПКЯ, тогава пих няколко месеца противозачатъчни и Метформин заради много висок инсулин (не по едно и също време). Като спрях противозачатъчните, цикълът ми беше горе-долу добре, казаха, че нямам поликистоза(??). Но с времето пак започна да става все по-нередовен, тогава пих 3 месеца Дуфастон, не помогна. Юли месец издебнах нов цикъл и си изследвах всички хормони, които се оказаха в норма, дори съотношението на LH и FSH е супер, инсулинът е в горната граница (много по-нисък от предното изследване). Септември още нямах цикъл, само тъмнокафяво слабо кървене, което се появяваше главно при повече ходене или натоварване и продължи малко повече от месец. Докторката пак каза, че съм с ПКЯ, да пия един месец противозачатъчни, за да ми дойде нормален цикъл и после да правим стимулация на яйчниците.
Тогава отидох при друга докторка, която каза, че имам дисфункция на яйчниците, лениви били, но нямам ПКЯ. Даде ми Дуфастон за предизвикване на цикъла и Метформин за регулиране на теглото и да повлияе уж на яйчниците, да пия Метформина 3 месеца и после да отида да правим стимулация. Проблемът е, че този месец отново ми закъснява и не знам дали и това лечение е правилно... А шансовете на година стават все по-малко, ако ще ми идва по 4-5 пъти на година, това е нищожно... Да не говорим колко ме притеснява тази стимулация с Клостилбегит от това, което съм чела.
Вече имам 1 дете, преди него цикълът ми беше 30-32 дни, забременях буквално от 1 път, явно след раждането нещо се оплетоха нещата. Освен всичко това, след раждането сексуалното ми желание ужасно намаля
, не знам дали има нещо общо с целия проблем, но е леко изнервящо за мъжа ми и ужасяващо за мен, че ще си остана така.
Съжалявам, че стана толкова дълго, много ще се радвам да ми дадете някакъв съвет какво повече да предприема, защото май сериозно се отчаях.