0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
11-ти ден ми е, а втората чертичка на ову теста стана съвсем слаба днес! Вчера беше по-силна и в петък също (но пак бяха доста по-бледи от контролната, т.е. не е овулацията)!?!?
За 28-дневен цикъл меренето трябва да започне от 11-ти ден, за да достигне пик около 14-тия ден... Гледах примерните тестове и при тях, колкото повече наближаваше овулацията, толкова по-силно се оцветяваше тестовата линия..., а при мен върви наопаки?!  :(
Каква е вероятността да съм овулирала на 8-мия или 9-тия ден?!
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
Втората чертичка на ову теста ми избледнява!
« Отговор #1 -: Април 25, 2006, 15:33:26 pm »
Ушчо, не се притеснявай, ако следваш инстуркциите на тестовете за овулация, продължавай да правиш.  Може би утре или вдругиден ще ти е +.  При мен също в деня преди отчитане на положит.резултат втората черта е много бледа, по-бледа дори от тази - от предни дни, а на следващия ден - отчитам овулация.  В някои графики съм забелязала, че преди овуто - ЛХ спада леко, след което рязко се покачва и настъпва овулацията.  Така си го обяснявам, може и да не съм права, но ти продължавай да правиш тестове.
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*
« Отговор #2 -: Април 25, 2006, 15:46:35 pm »
Има много логика в това, което казваш за ЛХ-то, защото сега се сетих, че на програмката, която ползвам в къщи (4WomenOnly) има графика на ЛХ и действително има пад преди пика!
Уф, дано не съм пропуснала!  :oops:

Много ти благодаря Рали  :bighug:
*
« Отговор #3 -: Април 25, 2006, 16:55:22 pm »
А защо не мериш и БТ паралелно с тестовете? Така ще си по-сигурна, а и ако мериш БТ правилно, тестовете ще станат излишни...
Успех!
*
« Отговор #4 -: Април 25, 2006, 17:08:12 pm »
Меря я, но в устата и стойностите са ми леко ниски, но така или иначе трябва да забележа двуфазност... Когато е налице промяна на температурата обаче е малко късно - ову-то е минало..., а тестовете ще ме 'предупредят' 24-36 часа преди нея!
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #5 -: Април 25, 2006, 19:07:12 pm »
Пробвай със секс през ден при добра спермограма на мъжа и ще нацелиш овулацията при всички положения и без тестове и БТ.
*
« Отговор #6 -: Април 25, 2006, 20:30:47 pm »
:lol:
Тази рецепта ми е любимата!  :dance2:
... и тя влиза в плана, но поне исках да знам, кога да го нападна за начало  :lol:  да не му дойде в повече, когато е най-важно!
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
« Отговор #7 -: Април 25, 2006, 22:14:44 pm »
Ушчо, мисля че не си пропуснала овулацията. А за БТ - аз лично не я меря, с тестовете ми е по-удобно, преди я мерех, но е много ангажиращо, всеки според предпочитанията си:)
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*
« Отговор #8 -: Април 26, 2006, 09:12:31 am »
И на мен ми е много ангажиращо, а и нещо не успявам, щото трета поредна сутрин ми отчита 36,0 и малко ме съмнява!
Сега се колебая дали да не отида днес на фоликуметрия - предложиха ми един 'изгоден' вариянт на пазара на Красно село има някаква клиника и фоликуметрията им е 10-15лв....
*
« Отговор #9 -: Април 26, 2006, 09:19:05 am »
Къде бе Ушчо? Я кажи и на нас, може да ни влезе в работа  :D
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #10 -: Април 26, 2006, 09:19:19 am »
За там има часове чак след две седмици...
Освен ако не бъркам клиниката с една точно до самия пазар, но за там нямам никаква информация.

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*
« Отговор #11 -: Април 26, 2006, 09:21:07 am »
А, Ултра, за клиника "Надежда" ли става дума? Аз пък хич не загрях  :oops:
When the things seem most hopeless - this is a prelude to when real opportunities begin

*
« Отговор #12 -: Април 26, 2006, 09:34:00 am »
Обесниха ми, че се намира в пряката между пазара на Красно село и магазин Фантастико, но за жалост нямам нито име на клиниката, нито дори телефон  :( .., но пък лекаря се държал много добре и ти 'заснемал' видяното - на картинка или дискетка!
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #13 -: Април 26, 2006, 09:38:45 am »
Значи не е Надежда, но забравих как се казваше тази клиника. Лесно се открива:
http://www.bgmaps.com/services/links/links.asp?linkkey=3c53b6d508b7b4211e87fb3ccf463479

*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291

*
« Отговор #15 -: Април 26, 2006, 10:12:14 am »
Да! Точно това е!  :D
БРАВО Ултра!
 :D
« Отговор #16 -: Април 26, 2006, 20:09:28 pm »
Здравийти, имам малко глупав въпрос. Ако не е имало овулация на тестовете ще се покаже ли блада 2 линия или нищо няма да излезе? И бледата  линика индкатор ли е че ще има или че е имало ОВ или нищо не означава.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #17 -: Април 26, 2006, 20:26:30 pm »
Цитат на: tcveti
Здравийти, имам малко глупав въпрос. Ако не е имало овулация на тестовете ще се покаже ли блада 2 линия или нищо няма да излезе? И бледата  линика индкатор ли е че ще има или че е имало ОВ или нищо не означава.

Теста за овулация отчита наличието на един хормон- ЛХ, той се отделя от 12 до 36 часа преди овулация. Теста не показва(пряко), че ще има овулация, а че се отделя този хормон и би следвало след него да е овулацията.
Каква марка е теста? Резултата при различните марки тестове  се тълкува по различен начин. В упътването трябва да пише.
Има тестове, при които, ако се появи втора черта - без значение , колко е наситена, теста е (+).
При други -тестовата линия трябва да е еднаква по интензивност на оцветяване или по-наситена от контролната ,тогава теста е (+). Ако е по-слаба наситеността (от контролната) теста е (-).
Положителният тест за овулация не е гаранция, че със сигурност ще настъпи овулация. Има заболявания, при които се отделят големи кол-ва ЛХ , но овулация не настъпва.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #18 -: Април 27, 2006, 08:59:58 am »
За жалост след като прочетох поясненията на Денис, прочетох отново инструкциите на теста ("Clear Ovu Test") и там пише, че появата на каквато и да е втора чертичка (дори и бледа) означава положителен тест!!!
В петък и в понеделник имах бледи втори чертички, а снощи изпитах прерязване в единия яйчник! Ако в понеделник теста е бил +, точно снощи е трябвало да овулирам.... и май съм го изпуснала  :(
*
« Отговор #19 -: Април 27, 2006, 09:43:35 am »
tcveti
в ановулационния ми цикъл (когато правех фоликулярна киста и следователно не съм имала овулация около датата, на която съм мерела) сигурно десетина дни тестовете ми показваха бледи или не толкова бледи втори черти (в зависимост от марката на теста), но нито една с толкова наситеност, колкото контролната линия.