Днес си взех изследването на Прогестерона и както обещах, веднага пиша - 30,10 при реф.5,3-86. Лекарят ми каза, че е много добре.
.
Дени, намесвам се , защото не съм съгласна с лекаря ти. Ако е правен на 7 ден след овулация,трябва да е >38,4 в най-лошият случай /това е nmol/l). Ако няма достатъчно прогестерон лигавицата на матката, неможе да се подготви за имплантацията ,неможе да се изхрани имплантираната яйцеклетка ,а ако това да речем е станало може да има ранна загивано на имплантираната вече яйцеклетка.
Не съм лекар, може и може да не ми вярваш. Но една проста сметка- твоят прогестерон дори не е на средата на реф.граници.
В този случай се говори за недостатъчност на жълтото тяло.
Аз съм на мнение,че това може да се повлияе /ако не стане поне няма да ти навреди/.Чрез прием на витамини и минерали и храни, които да "хранят", бъдещата яйцеклетка , т.е приемаш ги в първата част на МЦ.
Съжалявам Дени.
Аз съм променила графиката си с 0,2-0,3 градуса (преди беше все 36,9-37,0, много рядко, като единични стойности 37,1.)
От една година БТ е 37,2-37,3 , а на 7 ден след О. прогестерона ми е почти на горна граница.