0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте момичета!
Прехвърлям се вече в темите за проблемно забременяване след 1 година безуспешни опити :(
Вчера бях на доктор на 13-ти ден от цикъла за фоликулометрия. От вида на яйчниците ми (единият уголемен и осеян с множество фоликули, другия с по-нормални размери и 2 по-големи фоликула) д-рката има съмнение за Поликистоза, а и липса на Ову. Цикълът ми не може да се определи като къс или дълъг, защото 1 път идва на 25-и ден, друг път на 32-и, трети - на 28-ми. Аз съм засичала Ову с тестове на 16,17-и ден, но явно не е вярно. Друг проблем е тънката маточна лигавица.
След всичко видяно вчера, д-рката ми назначи хормонални изследвания - LH, FSH, Ez i testosteron (поправете ме,ако бъркам инициалите, за първи път ще изследвам хормони и не са ми мн ясни). Също така каза след изследванията да започна ДИАНЕ 35 - 6 месечен курс на лечение  8O, което значи 6 мес. никакъв шанс за бебо ;(
 Какво ще кажете за Диане-то?
Има ли друг вариант за лечение?
И не на последно място - НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА ДАДЕ МНЕНИЕ ЗА Д-Р ДАНИЕЛА ВЕЛКОВА ОТ ВИТА И КЛИНИКА АФРОДИТА?  :ask: Понеже за първи път ходя при нея, но останах с много добро впечатление, тъй като само тя откри проблем от всичките "доктори", които посещавах до сега.
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
Re: Съмнение за поликистоза. Лечение с Диане-35 ???
« Отговор #1 -: Ноември 06, 2009, 15:17:14 pm »
Здравей!
Аз съм с поликистоза и имах същите симптоми като теб - липса на Ову, кистозни яйчници, нередовна менструация.
Бях на лечение с Диане35 което на мен по никакъв начин не помогна, защото веднага щом го спрях нещата станаха по старо му.
Това което на мен ми помогна е резекция на яйчниците 2007 година. Въпреки че много хора го отричат при мен имаше добър резултат - бременности, но за съжаление неуспешни по други причини. Друг е въпроса че такива манипулации си имат някакъв срок и има рецидив. При мен рецидив се получи 2 години след операцията - отново липса на ову, отново неспукани фоликули.
Менструацията иначе ми се нормализира с метформин предписан от ендокринолог.
« Отговор #2 -: Ноември 06, 2009, 15:23:55 pm »
Криска, благодаря ти за бързия отговор  :)
Аз също съм малко скептична към Диане-то, защото преди години, в пубертета още, го пих за 6 мес. (тогава не ми се забременяваше и нз какъв щеше да е резултата за това), но след броени месеци кистите пак почнаха да ме тормозят. Сега кисти не усещам, понеже аз имам 1 такава тъпа болка в дадения яйчник и си знам, че е киста, но сега няма такова нещо, обаче явно ми пречи на Овуто.
Би ли споделила какво представлява резекцията, не съм чувала за нея?
*

!!!

• 1495
« Отговор #3 -: Ноември 06, 2009, 15:34:21 pm »
Тъй като аз съм с поликистоза от дете през годините фоликулите които не са се пукали са задебелили кората на яйчниците. Резекцията е вид обелване на яйчника, който намалявайки кората на яйчника спомага пукането на фоликулите т.е. овулацията.
По щадящ метод е фенестрацията - надупчването на яйчниците който се прави със същата цел, но скоро четох доста теми че и него отричат.
Е в този случай незнам какво друго би помогнало - не съм запозната
*
« Отговор #4 -: Ноември 06, 2009, 15:42:40 pm »
Здравей и от мен,
 :)Нека да споделя и моят опит.Аз също съм с поликистозни яйчници, а дианозата ми я поставиха преди 4 години макар че според моята гинеколожка това заболяване си гоим от самото си раждане-  нередовна менструация, липса на овулация,а и да добавим и многото хормонални проблеми. Моят цикъл си го определям като нередовен- дори и да е всеки месец. Диането е с ниско съдържание на хрмони, но при положение че планирате бебе трябвада се търси друга алтернатива за лечение. Незнам дали и резекцията е алтернатива, аз не съм се подлагала. Хормоните съвсм правлино си ги изписала, а твоята лекарка не ти ли спомена нещо за DHEA-S и 17-ОН-Протестерон. Ако исакш пусни си отелна тема за нея, след като търсиш мнение ето тук-
http://www.zachatie.org/forum/index.php?board=2.0

Аз лично съм несъгласна с това да ти изписват противозачатъчни при липсата на овулация. Дано с хормоните всичко е наред-правят се 3-5 ден от МЦ, най-добре 3т ден.
*

!!!

• 1495
« Отговор #5 -: Ноември 06, 2009, 15:46:30 pm »
Фанте а ти какво правиш за поликистозата? Някакво лечение с лекарства или АРТ? Какво те съветват теб лекарите?
« Отговор #6 -: Ноември 06, 2009, 15:57:45 pm »
Fanta, не ми е казала докторката за другите хормони. Смятам да пусна тези във Вита (казаха ми по 20 лв. на хормон. Като цена добре ли е?) на 2-ри или 3-ти ден,а с Диането да почакам, защото имам записан час и при Владимиров на 9.12. Ще чуя и неговото мнение. Дано предложи друга алтернатива.
Ще повторя въпроса на Криска: как ти помогнаха на теб?
« Отговор #7 -: Ноември 06, 2009, 21:47:30 pm »
Привет и от мен.И аз сам на Диане-35,поради сащите проблеми.Заради висок тестостерон,пих лекарствата 6 месеца,след което имаше подобрение но не беше достатачно,и ми ги изписаха за още 6.Аз мисля да ги пия само 3 немога вече да чакам.Успех.
*
« Отговор #8 -: Ноември 06, 2009, 23:09:59 pm »
Някакво лечение с лекарства ? Какво те съветват теб лекарите?

Аз ходя при един и същи лекар вече 4 години и съм доста доволна. В началото първите 2 години имаше проблем с естрадилоа- беше ту нисък ту висок  , което пък показваше и липса на овулация и почти 2 години съм пила хормони и хормоно-заместителна терапия. разбира се с прекъсвания. Така целяхме с моята гинеколожка да нормализираме хормоните след което да започнем да следим за евентуална овулация , а също да направим циъла ми малко по редовен. А и да добавя високият ФСХ преди 2 години-отгова не съм правила хормони но и цикъла ми си прави кавото иска- сега е в границите между 33-40 дена. Като структура дори и с противозачатъчни яйчниците няма как да се променят- те са с поликистозна структура , но след като се цели забременяване е хубаво и това да се вземе предвид. petin_ka задължитлно посети Владимиров та даже най-добре се довери изцяло на него. Сигурна съм че скоро ще получите желаният резултат.
« Отговор #9 -: Ноември 07, 2009, 12:52:16 pm »
Дано,Fante  :D И аз на Владимиров разчитам. Пожелавам успех и на теб и на Kriska. Благодаря за ценните съвети. Като съм информирана, съм по-спокойна   :balk_101:
 :bighug: :balk_21: :wave:
*
« Отговор #10 -: Ноември 07, 2009, 13:00:55 pm »
При мен също се пробва лечение на поликистозата с диане 35 но схемата ми беше 3 месеца прием,три месеца опити,направих два курса.Да,след приема им фоликулите по-бързо растяха,но пак не се пукаха.После прибегнах до резекцията за която и Криска говори,но и там нямахме резултат.Според мен лечение с противозачатъчни не е достатъчно защото дори и да има някакъв ефект е доста кратък.Въпреки,че познавам няколко момичета забременели точно месеца след приема им..

« Отговор #11 -: Ноември 07, 2009, 13:33:29 pm »
И Велкова каза, че идеята й е веднага след спиране на Диането да забременея, но като гледам при повечето жени не се получава. Струва ми се прекалено малък шанса да се получи и прекалено мн изгубено време. Все пак говорим за половин година.
*
« Отговор #12 -: Ноември 07, 2009, 13:55:38 pm »
Ако все пак искаш да пробваш според мен няма смисъл от 6-месечен курс прекалено много време е,3 месеца са напълно достатъчно.Изчакй прегледа при другия лекар чуй още едно мнение и тогава реши какво да правиш.Успех!

« Отговор #13 -: Ноември 08, 2009, 05:36:13 am »
Здравейте! Регистрирах се, само за да напиша това. Надявам се, че ще ви е помогне.

Много слушам за това Диане-35 и ще ви кажа някои неща, които никъде не видях да се споменават. Мисля, че много лекари не познават този препарат и го изписват, когато и както им дойде, което е много голяма грешка. Приятелката ми доста си е изпатила от него и си е създала куп проблеми, които сега се мъчим да оправяме. Съжалявам, че не сме се познавали с нея тогава, за да направя така, че въпросният "лекар" да си изяде дипломата пред мен.

Та ще се опитам да обясня възможно най-простичко. Диане 35 съдържа две съставки - Ципротерон ацетат и Етинилестрадиол. Въпросната съставка е първата. Това е синтетичено производно на 17-хидроксипрогестерона. Той действа като андрогенен рецепторен антагонист, т.е. той се свързва с рецепторите върху клетките, към които би трябвало да се свърже тестостерона, но без да изпълнява неговата функция. По този начин той блокира действието на тестостерона и така се изразява неговото антиандрогенно действие. Ако беше само това, всичко щеше да е ок. Ципротерон ацетатът инхибира (подтиска) ензима 21-хидроксилаза и до някаква степен и 3-бета-хидроксистероид-дехидрогеназа, което довежда до намаляване на нивата на алдостерон (основния минералкортикоиден хормон) както и на кортизола. Ципротеронът има и прогестинов ефект. Този ефект комбиниран с още няколко (няма да навлизам в детайли) довеждат до намаляване на синтеза на гонадотропините (хормони отделяни от хипофизата). Това намалява тестостерона от една страна, но от друга - увеличава натрупването на андрогенни прекурсори, т.е. те в един момент могат да се превърнат отново в тестостерон. Поради тази причина Диане-35 се предписва при пациенти, които имат смущения в хипоталамо-хипофизната ос (например ненормално съотношение лутеинизиращ хормон и фоликулостимулиращ хормон). При тях се получава един затворен кръг, който пречи за нормалното функциониране на половата система.

Продуктът е токсичен за черния дроб и хора, които са прекарвали чернодробни заболявания според мен не трябва да използват препарата, макар че токсичността му се смята за незначителна при малки количества. Ципротерон подтиска синтеза на естроген и поради тази причина може да доведе до остеопороза, ако се приема самостоятелно. Комбинацията на ципротенон ацетат и етинилестрадиол (Диане-35) увеличават риска за венозна тромбоза.

Внезапното прекратяване на приема на ципротерон ацетат, както и на Диане-35, в някои случаи увеличава нивата на тестостерон, което може да доведе до нежелан андрогенен ефект. При хора, които имат по-крехък хормонален баланс, може да причини неприятности. Нормални границите за тестостерон при жени са 0.06 - 0.82 ng/ml. Представете си например, ако при жена със сравнително нисък тестостерон, той се удвои, но все пак остане в нормалните граници, смятам че резултатът няма да е добър. Граничните стойности са най-уязвими на промени. От всичко до тук следва, че препаратът е неподходящ за млади и развиващи се организми.

Хормоналните препарати не могат да се приемат прекалено дълго време (цял живот, както беше казал някой из форумите - абсурдно е). Има случаи, когато помагат и отстраняват проблема, когато сериозно навреждат и когато след като се спрат, всичко е по старому. Според мен хормоналните препарати трябва да се приготвят лично за пациента след необходимите изследвания, за да се определи какви количества трябва да се приемат и т.н. Но това тук не е практика. Всеки един човек има различни (за него нормални) нива на хормоните, различен метаболизъм и т.н. Вижте само какви граници се задават за нормални. Долната и горната граници се различават десетки пъти. Правете си сами изводите.

Относно поликистозата мога само да кажа едно нещо - това е синдром. И дефиницията е следната: това е прието мисля, че 2003 година. Ако има изпълнени 2 от 3те критерия се счита, че пациентът има синдрома:
1) Увеличена андрогенна активност
2) Олигоовулация или ановулация
3) поликистозни яйчници.
Следните заболявания могат да имат подобни симптоми - хиперпролактинемия (увеличени нива на пролактин х2, х3 от максималната допустима норма), хипотироидизъм и още нещо имаше, но не помня в момента - 5:30 сутринта е. Тепърва ще лягам да спя  :wink:

Та призовавам всички Ви - правете си възможно най-детайлни изследвания, за да не се получават проблеми. Консултирайте се с възможно най-много и различни лекари, за да сте сигурни и сменяйте лекар, ако мислите, че не е компетентен. Здравето е дар от Бога и трябва да го пазите на всяка цена - не сте го намерили на улицата! Късмет, успехи и здраве Ви желая!
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #14 -: Ноември 08, 2009, 07:52:28 am »
ivo1st Медицина ли следваш?  :D

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #15 -: Ноември 08, 2009, 14:52:45 pm »
Момичета,
аз съм с ясно изразена поликистоза, дори със синдром на поликистозните яйчници, нередовен цикъл с различна продължителност, липса на овулация в много от циклите, късна овулация в много други и т.н. Това, което ми помогна е откриването на инсулиновата ми резистентност и адекватното й лечение. Моят съвет е да не бързате с препарати като Диане, още повече че целта ви е бременност. Трябва да намерите причината за поликистозата, а тя в голямата си част е свързана с хиперинсулимия. Обърнете се към ендокринолог.
Освен това не забравяйте, че с поликистоза се забременява!
А, и резекцията вече се отрича като метод.
Поздрави и успех!

Нощта е най-тъмна преди зазоряване.
« Отговор #16 -: Ноември 11, 2009, 23:20:08 pm »
ЗДРАВЕЙТЕ ИСКАМ И АЗ ДА СПОДЕЛЯ МАЛКО ИНФОРМАЦИЯ ПО ТЕМАТА. АЗ СЪМ НА 34 СЪЩО С УСТАНОВЕНА ПОЛИКИСТОЗА ОЩЕ ОТ УЧЕНИЧКА, ВИНАГИ СЪМ ИМАЛА ПРОБЛЕМИ С МЦ. ПОСЕЩАВАЛА СЪМ МНОГО ЛЕКАРИ И МИ Е ПРОВЕЖДАНО ЛЕЧЕНИЕ И С ДИАНЕ 35,
ДАЖЕ В МОМЕНТА ПРОДЪЛЖАВАМ ДА ПИЯ ХЛОЕ, КОЕТО Е СЪЩОТО ЛЕКАРСТВО.
ИСКАМ ДА СПОДЕЛЯ С ВАС ЧЕ ВЪПРЕКИ ВСИЧКИ ПРОБЛЕМИ КОИТО ИМАМ, АЗ ИМАМ СИН, КОЙТО Е НА ПОЧТИ 6 ГОДИНИ И НЕ СЪМ ЗАГУБИЛА НАДЕЖДА ЧЕ ЩЕ ИМАМ И ВТОРО ДЕТЕ И СИЛНО СЕ НАДЯВАМ ЧЕ ТОВА ЩЕ СТАНЕ.
МИНАЛАТА ГОДИНА РЕШИХ ДА СИ ПОЧИНА МАЛКО ОТ ДИАНЕТО И ГО СПРЯХ ЗА 6 МЕСЕЦА СЛЕД ПРИЕМ ОТ ПОЧТИ 3 ГОДИНИ. И КАКВО СТАНА ПЪРВО СЕ НАЛОЖИ ДА ПРЕДИЗВИКВАМ МЦ ВСЕКИ МЕСЕЦ ЗАЩОТО НЕ МИ ИДВАШЕ С ХОМЕОПАТИЯ, А СЛЕД ВТОРИЯ МЕСЕЦ ЦЯЛОТО МИ ЛИЦЕ СЕ ОБСИПА С ПЪПКИ НАПРАВО КОШМАР, КОИТО СЕ УВЕЛИЧАВАХА И Т.Н.ОСВЕН ТОВА ИМАМ И ОКОСМЯВАНЕ КОЕТО Е ТИПИЧНО ПРИ ПОЛИКИСТОЗА И ЧРЕЗ ХАПЧЕТАТА УСПЯВАХ ДА КОНТРОЛИРАМ СЛЕД СПИРАНЕТО НА ПРИЕМА ОТНОВО СЕ УВЕЛИЧИ И ТАКА РЕШИХ ЧЕ ПОЧИВКАТА Е ДОСТАТЪЧНА  ГО ПОЧНАХ ОТНОВО И МИ ТРЯБВАХА ОЩЕ ПОЧТИ 4-5 МЕСЕЦА ЗА ДА СЕ ОПРАВЯ.
ОТ ХАПЧЕТАТА НАПЪЛНЯХ 10 КИЛОГРАМА БЕЗ ДА ПРОМЕНЯМ ХРАНЕНЕТО И НАЧИНА СИ НА ЖИВОТ ВСИЧКО Е ОТ ХОРМОНИТЕ, НО ЕДНОТО Е ЗА СМЕТКА НА ДРУГО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ.

СЕГА ИСКАМ ДА НАПРАВЯ ОПИТ ЗА ВТОРО ДЕТЕ, И КАТО СИ ПРЕДСТАВЯ КОШМАРА КОЙТО ТРЯБВА ДА ИЗЖИВЕЯ КАТО СПРА ХАПЧЕТА И ШАНСА КОЙТО ИМАМ ПРЕДВИД ПРОБЛЕМИТЕ  И ВЪЗРАСТТА НАПРАВО НЕЗНАМ, АКО НЯКОЙ МОЖЕДА МИ ДАДЕ СЪВЕТ ПРИЕМАМ ВСЯКАКЪВ ОТ ПРИЯТЕЛИ ИЛИ СПЕЦИАЛИСТ НЯМА ЗНАЧЕНИЕ.
ЗАЩО РЕШИХ ДА ПИША, ЗАЩОТО АЗ СЪМ ПРЕЖИВЯЛА МНОГО ТО ТОВА КОЕТО ПРЕЖИВЯВАТЕ И ИСКАМ ДА ВИ КАЖА ЧЕ ВСИЧКО СИ ЗАСЛУЖАВА И ИМАТЕ РЕАЛНИЯ ШАНС ДА ИМАТЕ ДЕТЕ!
УСПЕХ НА ВСИЧКИ!
« Отговор #17 -: Ноември 12, 2009, 22:32:15 pm »
DARIEL :hello:, аз пуснах темичката, защото скоро ме "зарадваха" и мен с новината за СПЯ. Съвет не мога да ти дам, но намерих още много ценна информация в тази темичка http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=396960.630 Можеш да се впишеш  :D
На мен лично, ти ми подейства много убодряващо. Хубаво е някой със същия проблем да ти върне надеждите  :balk_110:
Успех ти пожелавам в бебеправенето  :D
« Отговор #18 -: Ноември 14, 2009, 23:20:46 pm »
petin_ka здравей, благодаря ти за инфото, пожелавам ти бързо да се случи това което най-много искаш и опитай и друго мнение на лекар не, че се съмнявам в професионализма на твоята лекарка, но никога не е излишно и второ и трето мнение.
аз лично съм обиколила доста...лекари и какво ли не съм чула.
Опитай да намериш най-доброто решение за теб.
ще следа темата и ще се радвам да те поздравя ...скоро!
« Отговор #19 -: Ноември 18, 2009, 13:26:23 pm »
 А с билки пробвахте ли?Има подходящи комбинации + търпение за по дългото лечение= на бебе?Аз съм на 33г./от Бургас/ и не съм изгубила надежда.