Аз не мисля, че като искаш силно бъдещото ти бебе да се получи по-скоро, по някакъв начин ще си навредиш на възможностите ти за забременяване, а главното тук е по какъв начин си мислиш за това. Всичко е въпрос на нагласи.
Няма нищо, което да мразя повече от репликата "Не го мисли и то ще стане". Е аз пък избирам да го мисля и то постоянно да го мисля. Но като ходя на лекар за сто хиляден път, аз си мисля, не че нещо не ми е наред, а че правя нещо добро за бъдещото си бебе, да открия евентуалните проблеми и да им потърся най-доброто решение. Мислите ми за бъдещото ми бебе ме караха да си правя редовно тестове за овулация, да си следя хормоните, да внимавам какво хапвам, да не прекалявам с кафето, да се стремя да си подобря физическата активност, да се образовам по темата, да си вземам редовно фолиевата киселина и всички останало, което би помогнало на бъдещото ми бебе. Най-трудно е разбира се след периода на овулацията, когато всяко боцване в корема ти се привижда като желания симптом. Обаче в двете седмици до цикъла, все ще се намери с какво да си запълва човек времето и да си отвлича вниманието. Работата за мен например е идеалния отдушник. Пък каквото има да става, ще става и не вярвам да няма начин да не стане. Пък ако има причина да не става, ще я намеря и това, няма да стане чрез "немислене по въпроса". Важното е мислите да са положителни и по-прагматични!