Просто не се стърпях....
crow и
cigularche са го казали вече, и то много точно, но да повторя и аз:
1 - С клостилбегит не се прави "лечение", а стимулация и има ефект само и единствено в месеца, в който го пиеш.
2 - Преди прием на клостилбегит се правят задължително и минимално: снимка на тръбите, контролна фоликулометрия и контролна спермограма. И някои хормони не е лошо да се пуснат.
3 - През месеца на стимулация се прави задължително проследяваща фоликулометрия. (Лекарите, които не правят това, са престъпници, казавам го най-отговорно.)
4 - Ако след 3 месеца стимулация с клостил, няма постигнат резултат, е добре да се помисли за друго решение. Клостилбегитът не е безвреден! (точно обратното е...)
Тази "песен за клостила" е пята хиляди пъти
и се извинявам на тези, които са я слушали вече, но явно ще продължава да е хит в класациите. Като продължава да има неграмотни лекари, нека поне ние, пациентките им, да се ограмотяваме навреме.
_________
dvav, написах горното не заради теб, а за другите момичета, които ще попаднат на тази тема.
Ти пишеш, че имаш 1 успешна бременност, имаш няколко прегледа УЗ, но само преди овулация... не разбрах от колко време опитвате (преди август)...?
Ако мога да си позволя съвет, той е да направиш основните изследвания - снимка и хормони, а съпругът ти да пусне една спермограма (не боли
). Рано ти е да се тревожиш за каквото и да било! Просто изследванията помагат, не пречат.
Колкото до тестовете за овулация - можеш да пробваш едно по-дълго "дебнене в засада"
Примерно, започваш от 8-ми ден и следиш всеки ден до 18-ти, или дори по-дълъг интервал. Имам приятелки, които са успели да си хванат "шавливото" ову по този начин.
Е, длъжна съм да отбележа, че на мен лично, този метод не ми помогна. Моите тестове почти никога не отчетоха, при доказана овулация с УЗ. T.e., пробвай с тези пикливи тестове, но много-много не им вярвай.
Истината е проследяване с УЗ - поредица от прегледи при добър лекар, с добър апарат.
Желая ти спокойствие и успех!