0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
за теста и прегнила
« Отговор #40 -: Май 01, 2006, 12:14:06 pm »
Благодаря за отговорите!
Цитат на: ALMATEJA
:cry: и този месец нищо

Миличка,желая ти това да ти е последния М. за тази година :heartbeat:!!!
за теста и прегнила
« Отговор #41 -: Май 01, 2006, 14:11:14 pm »
Само че много зависи от доктора при който си попаднал и колко му пука за пациентите му;а и ми се струва,че има доктори които знаят по - малко от някои във форума. Та първия път ми изписаха клостилбегита без нищо друго и без следене.Сега очудена попитах доктора защо трябват дуфастона и прегнила след като при мен всички хормони са в норма и той каза,че клостила изтънява лигавицата на матката и затова през лутеарната фаза и трябва поддръжка.По-горе съм писала как ми ги е изписал.Дано другия месец всички :lol:
за теста и прегнила
« Отговор #42 -: Май 01, 2006, 21:11:20 pm »
Ie,като ти гледам графиката може и сега да почнеш дуфастон - питай доктора си.Обикновено се почва 2 дена след овулацията.Мерси за пожеланието - да ти се връща :D !
*
за теста и прегнила
« Отговор #43 -: Май 02, 2006, 07:23:51 am »
... клостила изтънява лигавицата на матката и затова през лутеарната фаза и трябва поддръжка. :lol:

Ал,кога става това изтъняване-в началото на цикъла,или след овуто?Т.е.възможно ли е на фоликулометрията док да е преценил,че моята лиг. е добре и не се налага прием на друго?По време на овуто ми беше 10мм-това добре ли е?А прогестерона(мин. месец,след клостила и след овуто си беше в норма).Никъде не мога да намеря нещо да пише за лигавицата,освен за ендометриозата.Някой,ако знае-нека да ми каже :a_cat_05:!!!
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
за теста и прегнила
« Отговор #44 -: Май 02, 2006, 07:36:57 am »
Ал,кога става това изтъняване-в началото на цикъла,или след овуто?Т.е.възможно ли е на фоликулометрията док да е преценил,че моята лиг. е добре и не се налага прием на друго?По време на овуто ми беше 10мм-това добре ли е?А прогестерона(мин. месец,след клостила и след овуто си беше в норма).Никъде не мога да намеря нещо да пише за лигавицата,освен за ендометриозата.Някой,ако знае-нека да ми каже !!!

При мен в началото лигавица си нарастваше беше 8мм и в деня на инсе (след спукване на фолекул) беше паднала на 7мм и естрадиола беще паднал.
10мм лигавица по време на ову е много добре!!!!!!!!нормална е!!!
Лошото ме ако е под 6-7 мм ,тогава инсе и други процедури се смятат за  обречени на неуспех.
Стискам ти палци за скорошен успех!!!!!!!!!!!!!!!!!!! yahoo_17  :crossfingers:
*
за теста и прегнила
« Отговор #45 -: Май 02, 2006, 09:06:52 am »
Благодаря за отговора,Ади-да не го мисля.И на теб-успех,от сърце! :balk_21: !
за теста и прегнила
« Отговор #46 -: Май 02, 2006, 10:25:10 am »
Моят фоликул се пукна с прегнил - това е хубавата новина, но постепенно болките и напрежението в гърдите ми изчезват, за температурата не знам - не искам да я меря и да се побърквам излишно .....как е при вас след прегнила, иска ми се да се надявам поне малко...
*
за теста и прегнила
« Отговор #47 -: Май 02, 2006, 12:41:31 pm »
Цитат на: Vanina_sss
Моят фоликул се пукна с прегнил - това е хубавата новина, но постепенно болките и напрежението в гърдите ми изчезват, за температурата не знам - не искам да я меря и да се побърквам излишно .....как е при вас след прегнила, иска ми се да се надявам поне малко...

Аз все още нямам напрежение в г.Миналия месец ми се появи чак на 10-ти ден след ову,а б.т. ми беше о.к.,прогестерона-също.Така,че болките не винаги са признак за повишен прогестерон!
за теста и прегнила
« Отговор #48 -: Май 02, 2006, 13:42:17 pm »
За целия цикъл я изтънява и затова обикновено се изписва поне дуфастон. 10мм лигавица е добре,но и моята е 9-10,а ми го дава.
за теста и прегнила
« Отговор #49 -: Май 02, 2006, 13:57:52 pm »
Благодаря за отговора le,
имам една неуспешна бременност след прегнил и си спомням какви бяха признаците.......та затова ми се искаше да се надявам, но те изчезват, отшумяват постепенно, така че....явно не се е получило :cry:
*
за теста и прегнила
« Отговор #50 -: Май 02, 2006, 16:30:14 pm »
За целия цикъл я изтънява и затова обикновено се изписва поне дуфастон. 10мм лигавица е добре,но и моята е 9-10,а ми го дава.

Добре,какво да правя?Кажете ми как се взима този дуфастон?Не искам да питам доктора ми, защото той вече ми каза,че не е нужно,така че може да го реша на своя глава.
   Ванина,премери си температурата-не се плаши!С мисълта,че ако нищо не е станало,поне няма да се тормозиш.Освен това всяка бременност е различна(при една и съща жена) - и , дай,Боже да е различна от първата ти preggo !
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
за теста и прегнила
« Отговор #51 -: Май 02, 2006, 19:34:15 pm »
от кога трябва да се започне дуфастона или утрогестана зависи нали след като се констатира спукването или като се постави прегнила?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
за теста и прегнила
« Отговор #52 -: Май 02, 2006, 19:58:01 pm »
Цитат на: naha
от кога трябва да се започне дуфастона или утрогестана зависи нали след като се констатира спукването или като се постави прегнила?

След като се констатира спукване на фоликула.
Успех  :wink:

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
за теста и прегнила
« Отговор #53 -: Май 03, 2006, 09:43:11 am »
LE, здрасти,

и аз питах моя доктор за утрогестан и дуфастон, но и той нищо не ми казва, въпреки че съм оперирана - ендометриоза. По принцип се слага след пукане на фоликула, но след като той така е преценил....не предприемай нищо на своя глава :D
Много успех ти желая мила :D
за теста и прегнила
« Отговор #54 -: Май 03, 2006, 09:52:22 am »
Момичета,

болят ли ви яйчниците след прегнила, при мен има една преминаваща, прорязваща болка, не е непрекъснато, на от време на време се усеща боцкане. Така ли е и при вас?
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
за теста и прегнила
« Отговор #55 -: Май 03, 2006, 11:13:32 am »
ох аз днес ще поставя пренила и след някои ден ще мога вече да се отчета със разни усещания ако ги имам де . мисля че при лигавица от 10мм е хубава нали но може би изписват дуфастон за подържане и по принцип е за инплантиране някъде четох че се пие и аспирин за инплантацията.ще видя и аз какво ще ми кажат и ще пиша следобяд.успех на всички  :)
*
за теста и прегнила
« Отговор #56 -: Май 03, 2006, 13:08:01 pm »
Цитат на: Vanina_sss
Момичета,

болят ли ви яйчниците след прегнила, при мен има една преминаваща, прорязваща болка, не е непрекъснато, на от време на време се усеща боцкане. Така ли е и при вас?

Nа мен болките ми почват след ден и нещо след прегнила-около овуто,в яйчника,където е фоликула,но този път имах болки и в двата я.,пък само единият фол. се беше спукал...Ама всеки организъм е различен.
 Наха,кажи за аспирина-по колко на ден и кои дни. :coke: !(това бабешка рецепта ли е,или-дофторска? :lovedock: )
за теста и прегнила
« Отговор #57 -: Май 03, 2006, 18:56:15 pm »
Дуфастона го пия сутрин и вечер по 1 и го спирам ако теста е отрицателен.Не се шашкай,Iе лигавицата ти не е тънка,но може и сега да го пиеш,а може и от следващия път ако пак си със стимулация(дано да няма друг път,де :lol: )моя близка го пи до 4 месец след като забременя - доктора държеше на това и вс.е наред.  Наха,започва се след като се констатира спукването а не от еди кой си ден,както го предписват понякога
за теста и прегнила
« Отговор #58 -: Май 03, 2006, 19:07:02 pm »
Наха,аспирина се пие само при нужда,когато изрично е изписан от лекар при ТАТ и мАТ антитела. Иначе всички да знаете че е много вреден и е забранен за деца до 5 години,защото има изследвания,че при малки деца предизвиква рак на гръбна4ния мозък - затова цял свят мина на панадол(аз съм завършила химия и правихме такива изследвания в бАН),затова не бих го пила при бременност ако не се налага.
*
за теста и прегнила
« Отговор #59 -: Май 03, 2006, 19:11:28 pm »
Дуфастона го пия сутрин и вечер по 1 и го спирам ако теста е отрицателен.Не се шашкай,Iе лигавицата ти не е тънка,но може и сега да го пиеш,а може и от следващия път ако пак си със стимулация(дано да няма друг път,де :lol: )моя близка го пи до 4 месец след като забременя - доктора държеше на това и вс.е наред.  Наха,започва се след като се констатира спукването а не от еди кой си ден,както го предписват понякога

А може ли от утре да го почна,или е вече късно?Без рецепта ще ми го дадат ли?А за аспирина чувала ли си нещо?