0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

за теста и прегнила
« -: Април 24, 2006, 22:54:24 pm »
здравейте момичета!имам въпрос -ако някой знае нещо да помага,че вече ще се побъркам.  това ми е трети цикъл с инсеминация.  трябваше да ми дойде вчера,но от прегнила и дуфастона ми закъснява и без бременност.  Последния прегнил си го сложих на 22.04-кога най рано мога да направя тест за бременност?  И този месец не ме болят гърдите,а имам болки като че ще ми идва,но миналия месец имах всички признаци,а бременност не - може ли да няма напрежение в гърдите и да има бременност,макар че всеки месец ме болят една седмица преди това?Благодаря предварително за отговорите!
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
за теста и прегнила
« Отговор #1 -: Април 25, 2006, 03:02:05 am »
Колко единици беше прегнила?
за теста и прегнила
« Отговор #2 -: Април 25, 2006, 08:21:53 am »
по 5000 единици на 12,17 и 22.04 последната
за теста и прегнила
« Отговор #3 -: Април 25, 2006, 09:07:24 am »
10 дни поне.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
за теста и прегнила
« Отговор #4 -: Април 25, 2006, 09:08:21 am »
Една седмица минимум, а както казва Зайо, десет дни най-добре.
за теста и прегнила
« Отговор #5 -: Април 25, 2006, 09:39:24 am »
за съжаление сте прави,но вече всеки ден се наревавам от нерви.Питам,понеже миналия месец теста беше положителен - може би от прегнила и само напразно се зарадвах.Казвам го за всички които се чудят дали прегнила влияе на тестовете
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
за теста и прегнила
« Отговор #6 -: Април 25, 2006, 09:55:44 am »
Изобщо не се чудим. :lol:
Прегнилът е ЧХГ, а това е хормонът, който се отделя в повишено количество по време на бременността и прогресивно нараства.
за теста и прегнила
« Отговор #7 -: Април 25, 2006, 10:30:43 am »
Много е гадна тази ситуация, дето не смееш да спреш дуфастона, защото не знаеш дали си бременна, но не можеш да разбереш дали си бременна, защото от дуфастона не ти идва, а от прегнила не можеш да направиш тест :twisted:  Съчувствам ти.
Тези 5,000 единици ми се виждат малко множко, щом са слагани 3 пъти? Явно ще трябва да поизчакаш с теста :(  Аз по тия причини се отказах от прегнила за поддръжка на ЛФ :evil:
За признаците - всичко може да е всичко...
За теста - кръвен ми се струва по-добре, за да видиш колко единици е, а ако направиш два поредни може би ще разбереш има ли нещо, или е остатъчно влияние на прегнила.

Успех!! :D
Благодаря ти, Бени!

за теста и прегнила
« Отговор #8 -: Април 25, 2006, 10:38:17 am »
Цитат на: FreshBreeze
Много е гадна тази ситуация, дето не смееш да спреш дуфастона, защото не знаеш дали си бременна, но не можеш да разбереш дали си бременна, защото от дуфастона не ти идва, а от прегнила не можеш да направиш тест

Фреш, аз за първи път съм на утрогестан, и след изказването ти съм в дилема - да продължа ли да пия като не ми идва, или да го спра?
Моя док ми каза ако ми дойде тогава да го спра :?
Аз ли нещо не разбирам  :oops:
Дано слънчо огрее и моят дом ...
за теста и прегнила
« Отговор #9 -: Април 25, 2006, 10:58:42 am »
мерси,Фреши - ситуацията е точно такава и затова този месец спрях дуфастона като ми свърши опаковката(10дни),още повече че прочетох във форумите,че може да има тератогенен ефект и не искам да го пия ако има бременност. миналия месец тестовете бяха с бледа втора черта,а чХГ-18.7 единици след 5 дни закъснение,но нямаше бременност и затова сега не смея да правя тест.В петък съм на доктор - стискайте палци да не ми дойде до тогава
за теста и прегнила
« Отговор #10 -: Април 25, 2006, 15:38:49 pm »
Алматея - стискам :D

Стефани, ако не си взимала прегнил, направи си тест, и ако е отрицателен, тогава го спри - аз така правя.

Успех :D
Благодаря ти, Бени!

*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
за теста и прегнила
« Отговор #11 -: Април 25, 2006, 22:26:13 pm »
Алматея защо са ти слагали толкова прегнил.на мен ми предстои слагане този месец и да ти кажа съм доста объркана някъде четох че 5000 единици са малко,но 3 пъти по толкова не е ли множко?лекаря ли ти ги предписа?...... може и да греша ( поправи ме)
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
за теста и прегнила
« Отговор #12 -: Април 25, 2006, 22:41:37 pm »
На мен също ми сложиха 3 пъти по 5000 единици прегнил.(след инсе)
Това било нормална доза.
за теста и прегнила
« Отговор #13 -: Април 25, 2006, 23:02:53 pm »
Наха,прегнила се слага 5000 до 10 000 единици ( по преценка на доктора) 36 часа преди овулацията за да се спукат фуликулите,но понеже стимулацията с клостилбегит влияе - през втората част от цикъла докт.слага 3 х 5000 прегнил през 5 дни и дуфастон за поддръжка на лигавицата на матката,което няма нужда да се прави ако цикъла е без стимулация и хормоните са наред.
за теста и прегнила
« Отговор #14 -: Април 26, 2006, 08:33:14 am »

Стефани, ако не си взимала прегнил, направи си тест, и ако е отрицателен, тогава го спри - аз така правя.

Успех :D

Ясно, това е само ако е слаган и прегнил. Е, този месец не са ми слагали, фоликула се пукна сам.
Дано слънчо огрее и моят дом ...
*

naha

• 1474
за теста и прегнила
« Отговор #15 -: Април 26, 2006, 12:04:59 pm »
:wink:  Аз знам за какво се бие прегнила. и за клостила но просто ми се видя малко множко. но щом така е преценили докторите ви ок. аз ще бия тоз месец ако имам фуликол където трябва разбира се. радвам се че ти се е спукал сам Стефани от това по хубаво си няма.
за теста и прегнила
« Отговор #16 -: Април 26, 2006, 14:23:19 pm »
Имаше, май на самото упътване на прегнила, колко общо се слага за поддръжка на ЛФ в един цикъл, или пък го четох в нета някъде... :oops:
Благодаря ти, Бени!

*

naha

• 1474
за теста и прегнила
« Отговор #17 -: Април 26, 2006, 16:37:55 pm »
Фрешче аз трябва да го бия за да спукаме фуликола обаче ми се струва че 5000 са малко днеска едно момиче каза че са и били 5000 и не са се спукали та е трябвало да прави коремни преси и да скача  :wink:  аз минали я месец пробвах ама не стана (не се спука :evil:  :roll: ) сега ще видим тоз месец.....
*
за теста и прегнила
« Отговор #18 -: Април 26, 2006, 17:00:36 pm »
Имаше, май на самото упътване на прегнила, колко общо се слага за поддръжка на ЛФ в един цикъл, или пък го четох в нета някъде... :oops:

Да, в упътването на прегнила е записано. В продължение на 9 дни, 3 последователни инжекции до 5000IU всяка, за поддръжка на ЛФ.
за теста и прегнила
« Отговор #19 -: Април 26, 2006, 17:11:19 pm »
Наха, за спукване се бият и 10,000 Е.
Благодаря ти, Бени!