0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Re: Инсеминации ноември, декември 2009
« Отговор #20 -: Ноември 06, 2009, 15:30:01 pm »
Май ще остане инсето за по нататък ,че тези стрептококи са пак положителни ,пак антибиотици пак изследване ужас  :(
Имаш ли симптоми, някакви оплаквания от тези стрептококи ?
 Виж тази тема:
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=40&topic=32556.0
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*
« Отговор #21 -: Ноември 06, 2009, 16:16:33 pm »
нямам никакви симптоми  :(
*
« Отговор #22 -: Ноември 07, 2009, 05:27:42 am »
Някой имал ли е лутеална фаза по-дълга от 14 дни в резултат от стимулация с клостилбегит?

Днес ми е 30ти ден, след овулация на 14ти или 15ти ден от цикъла, и направена инсеминация на 14ти ден, но все още нямам менструация, нито пък положителен тест. (Не съм приемала други лекарства.) Прочетох, че клостилът може да удължи стандартната лутеална фаза. Това беше и коментарът на сестра в клиниката, която посещавам. Уточнявам, че цикълът ми е около 28 дни, с редовна спонтанна овулация на 13-14ти ден.
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #23 -: Ноември 07, 2009, 08:45:30 am »
Цигу, аз съм чувала че Клостила измества дължината на МЦ, но по-скоро измества денят на овулацията, а не лутеалната фаза. Всичко, което съм чувала за лутеалната фаза е, че тя не си променя дължината.
 Искам да те попитам нещо - след като си с редовна, спонтанна овулация защо не направихте ИНСЕ на естествен цикъл ? Какво ти обясниха за това ? Защото при мен искат да направим ИНСЕ без стимулация, тъй като при положение, че овулирам, няма смисъл да се натоварвам и със стимулация. Твоите лекари какво мислят по въпроса? А и след стимулация има опасност да остане някой неспукан фоликул и после май пропада вероятността веднага на следващия месец пак да се направи инсеменация.
Само си разсъждвам. Дано се включат и други момичета.
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*
« Отговор #24 -: Ноември 07, 2009, 16:18:17 pm »
Гардже, при мен се стигна до инсеминация по заобиколен път. Направиха ми т.нар. Clomid challenge test, за да видят как реагирам на "лека" стимулация и как се влияе ФСХ-то. Е, реагирах екстра във всяко отношение, но сигурно щяха да ме оставя да си изкарам цикъла на собствен ход.

Обаче попаднах на много разумен съвет от Денис: ако се прави стимулация, да се направи и инсеминация. Аз току що прехвърлих 35 и нямам време за губене. Като не стана без помощ за 18 месеца, не разчитам да стане незнайно кога, ами съм запретнала ръкави. Това за моето настояване да направим инсеминация след кломида.

Колкото до питането ти за инсе със или без стимулация, много са факторите: лекар, възраст, цикъл, хормони, мъжки фактор... Някои клиники по стерилитет в САЩ изобщо не правят инсеминации без стимулация - вероятността за успех е по-малка само с един фоликул, както и цената, т.е. печалбата от процедурата. Все пак стимулацията изисква следене на УЗ и хормонални изследвания.

Аз лично смятам да продължа със стимулирани инсеминации заради повишената вероятност при по-голям брой фоликули, и изхождайки от възрастта и мъжкия фактор при нас конкретно.

По питането ми за кломида и удължения цикъл, си изтеглих извод от стари теми, че наистина не може да се удължи ЛФ, само овулацията се измества. Вече че съм в ден 31ви, отново с категорично отрицателен тест. В шах съм, но чакам.
*
« Отговор #25 -: Ноември 07, 2009, 17:13:05 pm »
Пожелавам ви успех момичета! Идва края на годината и  се надявам с това да дойде и края на неуспехите! Поздрави!
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #26 -: Ноември 07, 2009, 17:16:01 pm »
Цигу при моята първа стимулация с клостил ову беше на 14ти ден и цикъла ми закова 28 дни. При втората обаче на 17ти ден все ощя нямаше овулация което само по себе си измества и дължината на цикъла. При теб може да е била и по-късна овулацията нали? А може и по-късна имплантация да имаш и за това теста да е -
« Отговор #27 -: Ноември 08, 2009, 21:10:14 pm »
Цигуларче, а слага ли си Утрогестан?На мен май от него ми се удължи цикъла .
*
« Отговор #28 -: Ноември 09, 2009, 03:44:06 am »
Дойде ми днес - дотук беше чакането. :) Обаче нов тираж, нов късмет. Пожелавам го на всички пред и след инсеминации.

Милена, не слагах нищо след инсето.
« Отговор #29 -: Ноември 09, 2009, 19:11:32 pm »
Aз бях днес на доктор.Имам си по един фоликул във  двата яйчника по 15мм.Изписаха ми още три дни Меногон,а в четвък пак на УЗ.Така като гледам инсето може да е в събота(ако в четв.ми бият Прегнила).Та , пак сме с надеждите напред!
Късмет на останалите, няма да се предаваме ,я ?
*
« Отговор #30 -: Ноември 09, 2009, 20:47:02 pm »
Миленка, радвам се за добрите фоликули. Дано стимулацията ти понася все така добре и уцелите верния момент за инсето. Никакво предаване! Успех!

Останалите чакащи момичета, как сте? Емоции, симптоми, тестове...?
Време е да се окуражим всички с един положителен резултат от инсеминация - дано е скоро.
« Отговор #31 -: Ноември 10, 2009, 10:18:26 am »
И аз май ще се наредя за следващо 3-то по ред инсе.
Днес ми е 30 ден от цикъла и вече започвам да имам симптоми за идване на лелката.
Не издържах и си направих тест на 10 ден от инсето, знаех че е рано, но не издържах, естествено беше отрицателен, но мисля че следващият ще го затвърди в петък. Тогава ако е отрицателен ще спирам утрогестана и ще я чакам.
Жалко мислех си че този път ще стане, но явно не.

Успех на всички, които чакат тестовете, дано поне при вас са положителни.

Стискам палци
 :grouphug:

« Отговор #32 -: Ноември 10, 2009, 10:38:29 am »
Абе, мисля си аз за Утрогестана.Не е ли нужно да се изследва прогестерона и тогава да се назначава.Тази доза(4 глобули дневно) ми се струва голяма.Ами ако организма ми няма нужда? osi_10
*
« Отговор #33 -: Ноември 10, 2009, 13:09:54 pm »
Милена,те лекарите с тази доза искат да се застраховат  :)
« Отговор #34 -: Ноември 10, 2009, 18:55:19 pm »
Според мен е хубаво винаги да се изследваш, преди да започнеш каквато и да е терапия. А ако е назнаен Утрогестана, по-добре е да не се спира, а да се изкара целия курс. Да се спре само ако дойде мензиса :)
« Отговор #35 -: Ноември 12, 2009, 18:32:25 pm »
Днес бях на доктор, имам два от дясно-23 и 17 мм.Ама май от този 17мм. няма кво да чакаме, инсето ще е в събота?!
А в ляво не разбрах, един е , но не разбрах размера.Изследваха ми кръвчица днес и ми биха Прегнил 5000.А миналия път беше 10000.Що така??
*
« Отговор #36 -: Ноември 12, 2009, 19:22:23 pm »
Изследваха ми кръвчица днес и ми биха Прегнил 5000.А миналия път беше 10000.Що така??
Хм, подозирам, че прилагат по-малката или по-голямата доза според пациентката - особено като те познават и ти следят цикъла. Попита ли защо на място?
Едно момиче в щъркеловта тема този месец направи стимулация с клостил, но няколко дни след Прегнил 5000 и трите фоликула си стояха. Май при всеки е различно.
Браво за фоликулите и дано този път успееш!
*
« Отговор #37 -: Ноември 13, 2009, 14:16:22 pm »
Миленче,защо го отписваш този фоликул дето е 17 мм,той до събота ще си е пораснал тъкмо колкото трябва.Значи можеш да разчиташ и на двата,успех!

« Отговор #38 -: Ноември 13, 2009, 16:43:41 pm »
Ми знам ли!?Когато отидох вчера следобед, лекарите бяха свършили, а в манипулационната ме чакаше бележка с назначение на Прегнил 5000 и инсе в събота .
За да го определят чакаха кръвните(хормони0, та нямаше кого да питам.
Аз се надявам да следят листите от предните стимулации и да не грешат.Пти първия опит бях с 5000 и не се спукаха, при втория с 10000, и един се спука.Сега знам ли...може да си зависи от хормоните?Така или иначе днес е късно май да се слага още един прегнил?
*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #39 -: Ноември 13, 2009, 17:13:46 pm »
Ми знам ли!?Когато отидох вчера следобед, лекарите бяха свършили, а в манипулационната ме чакаше бележка с назначение на Прегнил 5000 и инсе в събота .
За да го определят чакаха кръвните(хормони0, та нямаше кого да питам.
Аз се надявам да следят листите от предните стимулации и да не грешат.Пти първия опит бях с 5000 и не се спукаха, при втория с 10000, и един се спука.Сега знам ли...може да си зависи от хормоните?Така или иначе днес е късно май да се слага още един прегнил?

Не е късно! Този месец бих прегнил 5000 на 15ти ден и понеже на 17ти нито един фоликул не се беше пукнал бихме още един прегнил 5000 на 18ти ден  :wink: