0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Инсеминации ноември, декември 2009
« Отговор #140 -: Декември 06, 2009, 16:43:28 pm »
Здравейте, момичета. Чисто нова съм тук. Вчера беше първата ми исеминация на един доминантен спукан фоликул и два неспукани, които бяха по 20тина мм...Големият ми се спука на 29 мм, явно ги правя големи...Сега предстоят първите ми най-трудни 14 дена...Стискам палци на всички вас и на себе си да имаме един прекрасен подарък за Коледа  :)Искам и да ви питам следното - от днес съм на утрогестан вагинално, а пък за тези два неспукани фоликулчета ми се щеше да се понанънем и сами  :oops: Но май не е препоръчително съчетанието между двете...знаете ли нещо по въпроса? А и ми се появи слабо розово течение, предполагам е от този утрогестан...Споделете опит, че съм още голам лаик...
« Отговор #141 -: Декември 07, 2009, 10:01:28 am »
Както вече бях споменала, не бързам да си правя ранни тестове. Ще чакам датата, която ми беше казала Димитрова. Никога не съм си правила кръвен тест за бременност, само уринарен, и то при първата инсеминация това не се наложи, защото ми дойде по-рано :( Та затова нищо не мога да кажа за кръвните тестове.

pebals - според мен има шанс, при инсеминация в събота на обяд и спукан фоликул вечерта. А на теб Владимиров ли ти каза да не ходиш за реинсе или ти сама си го реши? Най-добре е да се вслушаш в неговия съвет, още повече че реинсе е безплатно, а за работата недей прекалено много да мислиш, защото здравето е по-важно, и не е хубаво да се изпуска този цикъл, така или иначе изгуби време за прегледите ;)

Raela - а ми аз с утрогестана нямах такива зацапвания. секса не би трябвало да е забранен, стига да не е всеки ден, щото така сперматозоидите не са качествени

айде успех на всички, и дано някоя от нас вече да се похвали с положителни резултати!
« Отговор #142 -: Декември 08, 2009, 17:18:14 pm »
Момичета,мислите ли,че имам шанс за инсеминация?На 15 ден имах 3 фоликула по 11мм,доктора каза,че можем да изчакаме до 20 ден да ги видим пак,но мен ми е много съмнително.Как мислите?
*
« Отговор #143 -: Декември 08, 2009, 19:01:02 pm »
Направи ново УЗИ след няколко дни, за да видите как се развиват трите фоликула. Ако пораснат достатъчно, разбира се, ще има шанс. Дано пораснат!

Моята втора инсеминация приключи неуспешно. Сега се колебая дали веднага да направя трета или да изчакам до януари.
Имам питане към лекаря ми защо не слагам Овитрел за по-дбро таймиране на овулацията, защто нито ми изследват прогестерона, нито ми дават прогестеронови добавки, защо преди нова стимулация с Кломид не ме гледат на УЗ за кисти... защо вече става втори месец не съм разменила две думи с него, а само получавам нареждания от сестрите. Себе си питам дали не е време да потърся друг лекар.
« Отговор #144 -: Декември 08, 2009, 19:07:21 pm »
cigularche,мерси за отговора!Ще чакам пък ще видим.Съжалявам за неуспешната ти инсеминация.Късмет следващия път!Според мен е по-добре да смениш доктора.Не смятам,че се е държал професионално.Късмет!
« Отговор #145 -: Декември 08, 2009, 21:03:51 pm »
cigularche, съжалявам, че не се е получило този път!  :(
Съмненията, които имаш, са доста основателни osi_8 Да се започва стимулация без преглед... а и другите неща.. Може би наистина трябва да опиташ в друга клиника или поне да се консултираш с друг лекар.
Коментирали ли сте за стимулацията, да не е с кломиди, а с гонадотропини?
Много "ако" и "може би", но това си има и добра страна - има много неща, които може да промениш за следващия опит и някое от тях ще даде правилния резултат  :wink:

На теория и практика, животът е едно. В действителност - съвсем друго.
« Отговор #146 -: Декември 10, 2009, 09:20:51 am »
Цигуларче, съжалявам за втория неуспех! Дано като смениш лекаря, да има такъв! Това е безотговрно да не те гледат на УЗИ преди започване на стимулация, а ми ако си имала неспукани кисти от предишния цикъл? И как може да не ти изследват хормоните?! Та това и УЗИ са двете най-важни неща. Според мен само ти взимат парите ей така. А ти в коя клиника между другото? (може да пишеш на лични :))

Стискам палци на всички!
« Отговор #147 -: Декември 10, 2009, 11:06:09 am »
Здравейте момичета!Отдавна ви чета и сега реших да споделя и с вас-моята инсеминация беше вчера при неспукани фоликули.В левия яйчник,който ми е необходим(защото дясната тръба ми е прекъсната)имаше три фоликула по 20мм,а в десния два-22мм.Днес на прегледа фоликулите още не са се спукали.Утре съм на реинсе.Дали ще има някакъв шанс инсеминацията да е сполучлива? :oops:.
*
« Отговор #148 -: Декември 10, 2009, 16:49:50 pm »
Здравейте! Моето 3то инсе е неуспешно. След закъснение ми дойде. Предполагам, че се дължи на утрогестана. Сега почивка, защото ще се падне да ходя по празниците  - а кой ще работи? После пак.Няма отказване. Уж все улучваме момента а нищо.
Момичета с колко млн. сперматозоиди ви правят инсето? На мен между 11 и 17 млн. на трите инсета. Като на първото и трето с 90 процента подвижност.
На мен ми се вижда добре. Знам че не е идеално, но при условие че почнахме от азоспермия при милото - според мен супер.
Дълго стана. Сори. Късмет на всички. Дано има по-вече чертички на тестовете.
« Последна редакция: Декември 10, 2009, 17:14:39 pm от bebo79 »
*
« Отговор #149 -: Декември 10, 2009, 18:37:17 pm »
Момичета с колко млн. сперматозоиди ви правят инсето? На мен между 11 и 17 млн. на трите инсета. Като на първото и трето с 90 процента подвижност.
На мен ми се вижда добре.
При двете инсеминации досега докарваме към 16-18 милиона, 35-40% подвижни. Не съм сигурна обаче колко прецизно ги броят и окачествяват - все пак не не детайлна спермограма, правена от андролог.
Чела съм, че минимумът за инсе е 10 милиона. С по-малко вероятността за успех рязко спада. (Мога да поровя за линка ако те интересува.)

Пожелавам ти късмет след нова година. И аз ще правя трета след 10-ина дни, после почивка, че маратонът множко ми дойде.
« Отговор #150 -: Декември 10, 2009, 20:25:47 pm »
cigularche,bebo79 ,съжалявам за неуспешните опити :bighug:
mamido ,за реинсето Владимиров настояваше да отида в понеделник.Аз реших да не ходя.Овитрел бит в петък сутринта и с такъв размер фоликули,безсмислено  беше да ходя в понеделник.Ембриоложката ми каза,че правят и в неделя реинсе ако се наложи,но аз като повдигнах въпроса пред него ,той ми отговори,че нямало кой да обработи материала :(  А и както казах,аз си усетих настъпването на ову вечерта.Та както и да ги смятам от събота вечер до понеделник сутрин нищо нямаше да излезе. 
Сега стоя и се надявам.На какво и аз не знам :(Днес ми е пети ден от инсето и 22 от цикъла.Имам болки в кръста и в корема като ПМС.Вече спрях и да мисля,започвам да изпадам в дупка..
Желая успех на всички чакащи :crossfingers:
« Отговор #151 -: Декември 10, 2009, 20:51:27 pm »
Пебалс и моите две последни инсета бяха по същия начин,сега чакам резултата   от последното и аз като теб мисля че нищо не е станало. Не мога да разбера в тази клиника защо след толкова време от предизвикването на овуто правят инсето 8O
Последния път ми биха Прегнила в Събота на обед, в неделя си усетих овуто и инсето беше в Понеделник
Съвсем ме е напуснала надеждата, ужас :(
Ще ти стискам палци, при теб чудото да се е случило. osi_9
*
« Отговор #152 -: Декември 10, 2009, 21:52:51 pm »
Момичета, само да вметна, че болката не е признак за това точно кога настъпва овулацията. Денис го е казвала неведнъж. Вече втори месец покрай УЗИ установявам, че ме боли преди, по време и след спукване на фоликулите.
« Отговор #153 -: Декември 11, 2009, 08:24:10 am »
Цигуларче, имаш доста основателни притеснения :?
Задължително ги коментирай с док.

Преглед в първите дни на МЦ след стимулация е препоръчителен (даже задължителен) - винаги има вероятност за задържани фоликули, дори и до сега да не се е случвало при теб. Та дори и за твое успокоение.

Таймирането на О, според мен е много важно. Прегнила или Оветрила са препоръчителни (но ти сигурно знаеш).

А за прогестероновите препарати настоявай - Клостила изтънява лигавицата на матката, особено като се ползва няклоко цикъла подред :?

Говори за всичко с док, сигурна съм, че си добре информирана и ако нещо те притеснява трябва да го разрешиш.

Ако инсето е на ЕЦ, сигурно може и без тези превантивни мерки, но със стимулация, моето мнение е, че е задължително.

Партизанка, инесто го правят по стандарт (до колко разбрах аз от четене), до 36 часа след Прегнила.

Стискам палци на всички ви  yahoo_17
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #154 -: Декември 11, 2009, 08:41:13 am »
Момичета,минавам само да се отчета.Не стигнах до инсеминация.Въпреки стимулацията нямах овулация.Док каза,че може да има много причини за неуспеха,но не е очаквал да не реагирам изобщо.Сега смятам да си правя фоликулометрия следващите месеци,за да видя дали ще имам овулация и ви моля да ми препоръчате къде във Варна мога да я направя.Късмет на всички,на които им предстои инсеминация и на всички,които чакат да видят двете чертички!
« Отговор #155 -: Декември 11, 2009, 09:08:22 am »
кокаленка какъв беше проблема със стимулацията?
Аз имам две неуспешни стимулции - в смисъл фоликулите спряха да растат и не стигнахме до О и до инсе.
Но пък на фоликуметрията след втория стимулиран цикъл си имамах спонтанно О.
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #156 -: Декември 11, 2009, 09:39:57 am »
radosttinka,стимулацията ми беше с Декапептил,Пурегон 25 и Мерионал 75.На 15 ден се видяха 3 фоликула по 11мм,Естрадиола беше нисък 311.На 20 ден Естрадиола беше 171,за фол. незнам точно,но док каза,че приключваме.При мен всичко беше обречено още в началото на стимулацията,защото прокървих,което не било добър знак,но продължихме,все се надявахме на чудо.Аз си имам и Хашимото,но док смята,че не е заради него и сега се чудя какво става.За следващата стимулация ми предписа Синарел и Меногон,но вероятно ще е на пролет.Исками се да разбера дали има смисъл да я правя,да не би да нямам вече овулация.
« Отговор #157 -: Декември 11, 2009, 10:26:18 am »
кокаленка, ние не сме следили хормони, а сигурно точно там е бил пролема.
При мен фоликулите на 9 ден бяха по 11- 12мм, на 11 ден не бяха пораснали изобщо и така приключихме (стимулацията беше само с Меногон).

И аз се бях отчаяла заради неуспешните стимулации, но при нормален цикъл излезе, че си имам Овулация. Направи една две фоликуметрии ако искаш, да се успокоиш ( аз такъв план си бях направила )
Успех! :)

« Отговор #158 -: Декември 11, 2009, 11:29:42 am »
radosttinka,видях,че си от Варна,ще ми кажеш ли при кой доктор правиш фоликулометрия?Незнам къде да отида.
*
« Отговор #159 -: Декември 11, 2009, 14:29:07 pm »
Да се отчета и аз с отрицателен резултат.При кръвен тест  на 15 ден - 0,17  :(.
Успех на останалите чакащи!
                                                                                                            Само едно нещо прави мечтата невъзможна:страхът от    неуспех.,Алхимикът,Паулу Коелю