0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Инсеминации ноември, декември 2009
« Отговор #100 -: Ноември 28, 2009, 16:31:43 pm »
И на мен следващото ще е 4-то.Но Владимиров каза после на инвтро.Ние не можем до край, много разходи са това-то се връзват по 1000лв. на месец.
Успех на всички.!!
« Отговор #101 -: Ноември 28, 2009, 18:31:51 pm »
loriane,MilenaT  :bighug: дано 4 ти път ви е на късмет!
Аз днес бях на преглед-11ти ден,3 фоликула по 11мм,два от дясно,един в ляво.Във вторник ме искат пак на преглед и евентуално за сряда или четвъртък.На мен също ще ми е 4 то инсе :(
Успех на всички!
*
« Отговор #102 -: Ноември 28, 2009, 18:42:02 pm »
Милена продължавай смело на пред,loriane- ако не е дошъл цикъл все още има надежда.
Аз искам да ви запитам имам предписан утрогестан 3*2 вагинално, но има ли значение  през колко часа.Например сутрин , вечер към 6 след като се върна от работа и после към 11.
                                                                                                            Само едно нещо прави мечтата невъзможна:страхът от    неуспех.,Алхимикът,Паулу Коелю
*
« Отговор #103 -: Ноември 28, 2009, 19:10:20 pm »
Миленка, много съжалявам за неуспеха. :(
« Отговор #104 -: Ноември 28, 2009, 23:36:36 pm »
 :(Кво да се прави , ще просължаваме!
На мен до сега само два пъти по две са ми изписвали Овитрела, сутрин и вечер.
*
« Отговор #105 -: Ноември 29, 2009, 00:16:16 am »
loriane,MilenaT  :bighug: дано 4 ти път ви е на късмет!... Във вторник ме искат пак на преглед и евентуално за сряда или четвъртък.На мен също ще ми е 4 то инсе :(
Сит на гладен не вярва, но ще кажа мен какво ме крепи да продължа дори с втората да не успея: тук, в Щатите, редовната практика е да се направят 6 инсеминации, ако жената отговаря добре на стимулациите, преди да се пристъпи към инвитро.
Кураж, момичета!
*
« Отговор #106 -: Ноември 29, 2009, 22:02:02 pm »
Аз искам да ви запитам имам предписан утрогестан 3*2 вагинално, но има ли значение  през колко часа.Например сутрин , вечер към 6 след като се върна от работа и после към 11.

Според мен не е проблем-аз съм го слагала сутрин,обед и вечер без да се притеднявам от разликата в часовете,просто нямах друг вариант.Само сутрешния ставах към 6 часа или го слагах нощем като се пробудя по някое време.
На всички в процедури много късмет и само положителни резултати!
« Отговор #107 -: Ноември 30, 2009, 16:25:22 pm »
cigularche - мерси!

pebals, loriane, MilenaT - успех момичета!

Надеждата умира последна, така че да не падаме духом :)
« Отговор #108 -: Ноември 30, 2009, 18:42:54 pm »
Мда, само напред!На мен ми предписаха същата схема на стимулация като при предните два опита–Цлостил  и два дни по късно почвам Меногон.Пак дупето на решето :D
*
« Отговор #109 -: Ноември 30, 2009, 18:52:44 pm »
Миленка, третият път ще е на късмет, сигурна съм.
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #110 -: Ноември 30, 2009, 20:00:42 pm »
Цигу, знаеш ли какво си мисля .. Ами, ако трябва да се стигне до 6 ИНСЕ (не дай си Боже) - и всеки път се стимулират яйчниците - то съвсем ще си похабим яйчниковия резерв ? Незнам, но аз много мисля над този род неща (може би предвид, че минах 30-така) и хич не ми се вижда добра идея да се правят толкова много стимулирани ИНСЕ-та. Дано не ви вкарвам бръмбари в главата, ама ... не е ли по-разумно и с по-голям шанс след да речем максимум 3-4 ИНСЕ-та да се минава на ин витро ? Уф, мен ако питате толкова ми се иска всичко да стане по естествен път да му се невиди ...  :? :? :?
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*
« Отговор #111 -: Ноември 30, 2009, 20:34:54 pm »
Гардже, не мисля, че има универсален отговор колко бързо стимулациите изчерпват резерва. Както съм казвала и преди за тоя прословут яйчников резерв: не желая да го третирам като барутен погреб.

При всяка стимулация се следи нивото на хормоните - ако ФСХ започне да се повишава, сигурно ще е ранен признак, но поне няма да се случи изневиделица. Да не говорим че аз с моите 35 години не виждам много смисъл да се пазя - краят така или иначе наближава.

Стимулациите повишават шанса за успех моментално - колкото са фоликулите, толкова пъти по-голяма е вероятността да се оплоди поне една. Освен това стимулациите подобряват и качеството на яйцеклетките след определена възраст. Струва ми се нелогично да правя нестимулирани инсеминации или да чакам да стане спонтанно, докато малкото останали ми години се търкалят.

А че може да се стигне до инвитро, не споря. Но категорично бих пробвала до последно с инсе преди да преприема стимулация, при която се целят не 3 (както при досегашните ми 2 инсеминации), а 10-15 яйцеклетки.
« Последна редакция: Ноември 30, 2009, 20:38:21 pm от cigularche »
« Отговор #112 -: Ноември 30, 2009, 22:33:45 pm »
По въпроса за яйчниковия резерв, четох някъде, че стимулациите не го изчерпват. Тези фоликули така или иначе били предназначени да си пораснат...но аз не го мисля толкова, като знам каква е крайната цел само бебе да има пък резерва да си намалява колкото иска...

Иначе, на мен първият ми док ми насрочи 4 инсета, направих една при него и смених дока, а вторият док каза също 4, което общо ги докарва до 5...още двечки са ми останали  :)
Но този месец ще почивам, че много се натоварих с двете последовчтели инсета....но няма да бездействам,  решила съм да си меря БТ и да правя ову тестчета, поне да се занимавам с нещо  :D

pebals, MilenaT :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: успех милички ! 4 е хубаво число дано да ни е на късмет  :)
« Последна редакция: Ноември 30, 2009, 22:35:26 pm от loriane »
*
« Отговор #113 -: Декември 01, 2009, 11:08:09 am »
Мацки здравейте,искам да питам някой от вас знае ли клиниката на щерев по празниците как ще работи ?
Благодаря Ви  :)
« Отговор #114 -: Декември 01, 2009, 11:58:18 am »
Здравейте момичета,

Хайде и аз да се отчета. Вчера 3-то инсе с два спукани фоликула от предния ден единият 23 мм, другия 15 мм.
Аз пак обаче си мисля че го направихме късно. Биха ми Прегнил 5000 в събота на обед, в неделя следобяд започнаха болките в левият яйчник, а в понеделник следобяд беше инсето, каква е тази яйцеклета, която ще издържи повече от 12 часа???? 8O
Нещо въобще не съм обнадеждена и да ви кажа направо започвам психически да се потготвям за инвитрото.
Владимиров каза, че ако 3-тото е неуспешно Януари отивам на инвитро. А и аз мисля че повече от 3 инсета няма смисъл, само загуба на време.

Пожелавам на всички чакащи резулат, само положителни тестчета.
На останалите които се готвят за поредното, стискам палци това да ви е последното.

Дано тази Коледа да сбъдне нашите желания
 :grouphug2: tree2a :balk_50:
« Отговор #115 -: Декември 01, 2009, 13:54:45 pm »
Здравейте момичета!

От известно време се навъртам из вашата темичка, но не съм се разписла досега, защото още не ми е дошъл реда за процедури (ако изобщо дойде...). Обаче темите, дето си ги обсъждат crow и cigularche ме вълнуват и мен, та затова се реших да се цопна тук, за да ви следя по-облизо :wink:

Аз ги карам нещата в обратен ред... минах през "тежката артилерия" - 2 инвитро/икси (+ 2 прекъснати процедури) и сега, обратно на всички медицински теории и практики :D , се местя в "леката кавалерия" - надявам се след някой друг месец да пробвам с инсе.... Кой знае, може пък това да се окаже правилното решение за мен... :ask:

Та по темата за стимулациите и резерва.... Стигнах до варианта инсеменации по други причини, но моята лекарка реши, че това не е лоша идея, точно защото при тях се прави по-лека стимулация и цялата процедура е по-щадяща (за организма като цяло, но и за ЯР в частност). Като се замисля, е логично.. При инвитро се стремят да получат максимален брой яйцеклетки (10, 15, 20...), за да имат материал за работа. При инсе се стермят към 2, 3, 4 (доколкото съм разбрала...). В случаи като моя, когато проблемът е качеството на яйцеклетките, силната стимулация явно допълнително разваля нещата и се предполага, че една по-слаба стимулация може да е по-добра.

Все пак, вие сте по на 30-35 години (моите са с 10 отгоре :wink: ) и мисля, че още е рано да се тревожите за изчерпване на ЯР, защото процедурите колкото го изчерпват, толкова го и стимулират и всичко е индивидуално... абе, тя е доста сложна и заплетена тема...

Освен това, попитах доки "нали се смята, че ИНСЕ е с много по-малък % успеваемост?" обаче тя ми обясни следното (което също е логично...): При инвитро след 2(3) процедури задължително се прави дълга почивка. Инсе могат да се правят много месеци последователно, без прекъсване (ако нервите ти издържат :wink: ). Т.е. смятано на брой процедури INF е по-успешен, но смятано на период от време, успеваемостта се изравнява. И по отношение на разходите, нещата стоят по същия начин...

От друга страна, IVF дава отговор на някой въпроси, които инсеменацията не може. Етапите на получаване на яйцеклетки, оплождане и делене до 3(5) ден "излизат на светло" и ако проблемът е някъде там, може да се открие и реши...

Та така, понаучих някои неща за IVF (и някои неща за себе си, от INF), сега имам 2-3 месеца да се ограмотявам за инсето... Надявам се да приемете във вашата групичка един медицински парадокс, като мене :balk_70: и да ми помогнете по-бързо да "вляза в час"

Хубав ден и положителни емоции на всички! osi_9
____

kete, клиниката работи и има дежурни лекари, но ако започваш процедура, говори с твоя лекар (обади му се по телефона, не е проблем), само той може да ти каже, каква ще е организацията.
« Последна редакция: Декември 01, 2009, 13:59:42 pm от plumeria »

На теория и практика, животът е едно. В действителност - съвсем друго.
*
« Отговор #116 -: Декември 01, 2009, 14:26:30 pm »
Партизанче, дано тази инсеминация е успешна. И аз съм малко изненадана, че инсеминацията е направена 48 часа след Прегнила - мисля, че практиката е 36 часа, ако не се прави реинсеминация. Но не съди за овулацията по болките. И аз си въобразявах, че знам точно кога се пукат фоликулите, но грешах. УЗИ точно след 2рото инсе показа спукан фоликул вляво, а болки има целия ден след това. Стискам палци да има радост и в дома ви, и в темата след 2 седмици. :D

plumeria, добре дошла! Отдавна следя приключенията ти от други теми. Чат-пат надничам в един американски форум, за да съм в час с практиката и обичаите по клиниките в Щатите, и научих за много жени, при които след неуспешно инвитро инсеминацията дава желания резултат. Американките карат до 8, че и до 10 инсеминации. Не за друго, а защото са по-евтини, и както ти каза, позволяват маратон от множество последователни опити. Хареса ми много сравнението на инвитро и инсеминацията по отношение на успеваемост - благодаря. Успех в следващите ти стъпки!
« Отговор #117 -: Декември 01, 2009, 19:46:57 pm »
Чат-пат надничам в един американски форум, за да съм в час с практиката и обичаите по клиниките в Щатите, и научих за много жени, при които след неуспешно инвитро инсеминацията дава желания резултат.

10х!, това звучи много окуражително :D
Инсетата си бяха моя луда идея и даже си мислех, че доки ще ме отсвири, но явно не е толкова безмислено... дано да е така...
cigularche, дай моля те линк към някоя такава тема, че с превода се оправям криво-ляво, но като се заровя да търся, става.. страшна работа :D (от зор ще взема да го науча накрая този английски :wink: )

*
« Отговор #118 -: Декември 01, 2009, 20:00:04 pm »
cigularche, дай моля те линк към някоя такава тема

Ето общият форум за инсеминации, който се доближава донякъде до Зачатие откъм качеството и организацията на информацията и броя редовни участници: http://www.fertilethoughts.com/forums/intrauterine-insemination-iui/ Ще помогна с удоволствие за превод на понятията, ако е нужно.
Ето тема за броя фоликули и успеваемостта: http://www.fertilethoughts.com/forums/intrauterine-insemination-iui/340904-how-many-follicles-did-you-have-your-iui-successful.html
Ето и тема за успелите чрез инсеминация: http://www.fertilethoughts.com/forums/intrauterine-insemination-iui/68216-iui-success-stories-please-share.html
Седмичните теми не ми харесват - просто не намирам общ език с жените там, но проблемът е в моя телевизор. Благодарна съм, че Зачатие съществува.
« Отговор #119 -: Декември 01, 2009, 20:06:11 pm »

:thankyousign:
свткавична си  osi_9  :D