0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Тема на бременните №48
« Отговор #280 -: Ноември 12, 2009, 17:54:00 pm »
deniska , верно Мишето ще ти обясни подробно. А ти няма да се плашиш.
Аз така само наминавам да докладвам, че не съм родила или тръгнала да раждам.
Лека вечер на всички.
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #281 -: Ноември 12, 2009, 18:35:07 pm »
Благодаря ви момичета поуспокоих се   :bighug: :bighug: :bighug:
Лека вечер на всички.
« Отговор #282 -: Ноември 12, 2009, 20:03:49 pm »
Здравейте момичета доиде и моя ден да се запиша при вас на 19.10 ми беше трансфера на три ембриона а днес бях на пьрви преглед и видяхме три сакчета наредени едно до друго.Прегледа ме док.Шефкетова каза че още е много рано и че едното може да се редуцира само след десет дни да си запиша час и тогава ще се риши как ще процедираме.Много се зарадвах че след 12 години борба сме успяли но в сьщото време се притесних защото риска да износиш тризнаци е голям или евентоална редукция сега сьм много обьркана и притеснена.Желая успех на всичкиви.
« Отговор #283 -: Ноември 12, 2009, 20:22:38 pm »
Здравейте,днес прегледа мина добре,генетичните изследвания бяха готови и няма опасност от тромбози поне на този етап и спираме с фраксипарина :D но другото изследване ме притесни откриха стрептококи грБ,а те водят до спукване на околоплодните води и сега съм притеснена.Антибиотици чак в 12г.с.Бебо е пораснал вече и се е пооформил,сега съм в 8г.с и 4 дни.Викат ме на преглед след 2 седмици
suelan добре дошла и леки  :cloud9: леле още тризначета,това е супер  :cheerleader:
Приятна вечер!
« Отговор #284 -: Ноември 12, 2009, 21:21:28 pm »
Здравейте и от мен. Вчера бях на преглед при Д-р Сигридов. Прегледът беше доста обстоен, продължи близо 40 мин. Доволна съм, а той на свой ред каза, че е доволен от развитието на тризнаците, за седмица са пораснали доста, еднакви са,с добра плацента, добре разположени. Чувствам се по-спокойна. На 3 Дек ще правим ФМ и планираме /след разбира се добри показатели на цервикален и влагалищен секрет/ бъдещ серклаж. Да си се отчета аз...
Приятна вечер на всички от мен.

Ей, ноемврийските мами, чакаме новини. Май първа е Пешек?! :D
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #285 -: Ноември 12, 2009, 21:33:54 pm »
denisa, "двуцевната" пъпна връв при Калина откри в 19-20 сед доц.Томова.
Обясни ни, че е често срещано и ако се пуска доплер на 15-20 дни
за да следим кръвопотока и храненето на бебето, не е повод за притеснение.
Плюс, но само за наше успокоение, още една фетална в 28-30 седмица.

Между тези два прегледа направихме и два при д-р Марков.
Той каза, че всяко 1 на 100 бебета е така.
Предписа ми Аспитин протект до 33 седмица и след това до края Фраксипарин,
но последното не слагах защото бебето се развиваше добре и имаше добър кръвопоток.
По негова препоръка правих изследване за гестационен диабет
и тромбофилии.

Аз бих ти препоръчала да направиш една фетална при доц. Томова,
ако решиш обади се веднага.
И при нея, както и при д-р Марков часовете са заети месец напред.

Връщайки се назад си мисля, че притеснението ни беше малко в повече
и доц. Томова като специалист с много опит бе права да бъдем по-спокойни!

Късмет!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #286 -: Ноември 12, 2009, 21:53:03 pm »
denisa,моя приятелка има момиченце,колкото Жорето ,което също така беше само с 2 кръвоносни съда в пъпната връв.Откри го д-р Марков,тя беше много уплашена тогава ,даже амниоцентеза реши да направи.В крайна сметка нямаше никакви проблеми до края и всичко с бебето беше наред.
<br />
*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
« Отговор #287 -: Ноември 12, 2009, 21:55:37 pm »
Ето ме и мен, досега само ви четях, но ето, че се престраших или по-скоро се опитвам да осъзная, че и аз съм в редиците на бременните. Днес беше първия ми преглед и видяхме едно плодно сакче. След седмица съм на пулс.
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #288 -: Ноември 12, 2009, 21:58:00 pm »
миси,много се радвам ,че си тук!Стискам палци скоро да чуеш така мечтаното сърчице! :bighug:
<br />
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #289 -: Ноември 12, 2009, 22:02:36 pm »
Миленче, добре дошла в тази прекрасна тема. Стискам палци да чуете сърчицето и да си потръгнат нещата спокойно.  :) И се пази!

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #290 -: Ноември 12, 2009, 22:10:43 pm »
Още нови попълнения :D,това е  супер!Миси ,добре дошла!добре дошли и на новите тризначета :D!
Ние днес бяхме при док Александров и..о,изненада,нашата девойка станала 3 кг. 8OДок каза,че голямо кюфте ще се появи :lol:.Мерките на бебето плюс това,че доста често ми се стяга корема,накараха док да мисли,че може и по-рано да се срещнем с нашата принцеса.Препоръча повече почивка и по-малко натоварване.Иначе определихме дата за секциото 9.12.2009г.

« Отговор #291 -: Ноември 12, 2009, 22:11:32 pm »
Misi, добре дошла при нас. И тук ти пожелавам лека и щастлива бременност!
Добре дошла и на suelan! Тризнаците напоследък валят при нас!

Чета ви и си мисля, че притесненията никога не свършват. Първо треперим ще видим ли точица в матката, после дали ще има сърдечна дейност, после да изкараме първите три месеца докато рискът за спонтанен аборт не е малък. И тъкмо си мислим, най-после съм във втория триместър, няма страшно, но се започват - тромбози, стрептококи, листериоза, сърдечни проблеми и т.н. Е няма да имаме спокойствие до края.
Все пак, на всички лека и безпроблемна бременност, и само хубави новини в темата!  :D

*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #292 -: Ноември 12, 2009, 22:28:06 pm »
Мисинко  :balk_21:, блазни ме чувството аз да съм ти преотстъпила мястото в тази тема!

Добре дошли и на новата тройка!

Пеше  :bighug:, тоо не остана, стискам палци!

eterna, и при двете бременности течението което описваш при мен започна именно в 20 седмица.

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

denisa

• 2681
« Отговор #293 -: Ноември 13, 2009, 07:56:11 am »
Добро утро  :D
Миси много се радвам за теб и тук да ти пожелая лека и безпроблемна бременност и  много щастие и усмивки.
Мише, Зори много ви благодаря за успокоението, което ми дадохте, аз съм на доплер пак на 10.12 и после на фетална ехокардиография, аспирин пия от самото начало заради трите аборта, Марков ми предписа и флебодия(ако го пиша правилно), която тогава не купих, защото ми се видя скъпа  :oops: ама днес ще купя и ще пия и от нея.Вярвам, че всичко ще е наред.
Приятен ден на всички.
П.П забравих да се оплача, че освен този проблем имам и миома 3,5см.която също трябва да се следи, откъде се появи и тя незнам.
« Последна редакция: Ноември 13, 2009, 08:46:03 am от denisa »
*
« Отговор #294 -: Ноември 13, 2009, 09:37:56 am »
Веселушко, Мишанта - благодаря ви. Бях се поуплашила, но снощи успях да се свържа и докторката, която ми каза, че всичко е наред, даже е добър знак за бременността.
Успех на всички нови бременни, нека има по-малко притеснения и повече поводи за усмивки.  :) :) :)
Съжденията  лош - добър, прав - грешен, умен - тъп, добро - зло не отразяват истината, не са истинни, защото това са частични гледни точки.Това е погледът на егото - то осъжда според това както на него му се иска да бъде и както му е изгодно в момента. Затова може би си забелязал, приятелю мой, че понякога една и съща ситуация я осъждаш като добра а в друг момент като лоша. Онзи който съди е егото.Твоята същност не познава такова нещо като съденето, защото нейният поглед е цялостен. Iamtheway
« Отговор #295 -: Ноември 13, 2009, 09:39:16 am »
Добро утро и от мен!
Много се радвам на новите попълнения :D Миси, вярвам, че всичко ще е наред и ти стискам палци!
Дениса, дано времето до прегледа мине бързо, знам колко е притеснително, когато чакаш!
Ей, ноемврийските мами, чакаме новини. Май първа е Пешек?! :D

И аз съм с нея! Имаме твърда уговорка с д-р Даскалов, остава и бебетата да я спазят :wink:
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*

denisa

• 2681
« Отговор #296 -: Ноември 13, 2009, 09:46:09 am »

Дениса, дано времето до прегледа мине бързо, знам колко е притеснително, когато чакаш!

Току-що ми се обади лекарката ми вика ме в понеделник в болницата за допълнителна консултация със завеждащата отделението по патологична бременност, ох ще се побъркам тъкмо се бях успокоила  :?
« Последна редакция: Ноември 13, 2009, 09:48:35 am от denisa »
« Отговор #297 -: Ноември 13, 2009, 10:12:51 am »
Миси, добре дошла :) Много се радвам, че се записа при нас :)_ Желая ти лека и спокойна бременност :D

Аз от вчера съм с як зъбобол :( Чакам си часът в 14 при зъболекарката ми и й казах с упойката да ме посреща, че не се трае :(
[/url][/url]
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #298 -: Ноември 13, 2009, 10:13:24 am »
Добро утро.
Първо - denisa, не се шашкай. Явно жената се опитва да направи най-доброто за теб. Пък и да те видят по-рано от определеното не е толкова лошо. Все пак за твое добро се стараят. Спокойно. Стискам палци.
За ноемврийките - Розовелка и после аз. Както казва тя - ако бебоците спазват графика. :lol: Ама така или иначе не остана.
Лек ден.

« Отговор #299 -: Ноември 13, 2009, 10:21:22 am »
denisa, всичко ще е варед, вярвай в това, ще отминат притесненията. Боже, колко трудно се става мама!  osi_9
rozovelka, несъзнателно съм те пропуснала, извинявай. Имаш стиснати палци! :crossfingers:
Ей, misi, престраши се. Юначето ще е твоето малко геройче.  preggo
jasmin_veni, аз също бях така два дни след ЕТ, отвратителен мъдрец ме мъчеше. Ще мине и това.

Да бъдем спокойни и се радваме на бременността!