Здравейте, момичета, и успешна седмица от мен!
Ако приемате съвет, не бързайте да си купувате помпа за кърма. След като родите ще видите каква и дали ще ви трябва и ще си я изберете съобразно формата и големината на гърдите, защото това е подробност, която никой не споменава и затова аз сега съм с две и двете в общи линии безполезни. Както е казала Уайт, тя върши работа най-вече при препълване, каквото и аз си докарах в началото, че и запушени канали.
Много по-важно е да попрочетете за кърменето- пози, поставяне на бебето и такива работи, че аз се видях в чудо, защото от суеверие нищо не прочетох.
За леглото/кошарата- не си взимайте дървено. Сгъваемите са по-практични , първо защото като тръгнете да пътувате, детето ще си спи винаги в неговото легълце, после моят бебок дето още няма месец вече се превърта до мрежата и завира лице в нея- ако беше дървена преграда щеше да се удря, а така само изглежда смешен. Единственият недостатък на тези кошари е, че не се отварят странично и ако искате да долепите леглото до вашето няма как да стане и така в критични моменти на истерия ще сте принудени да се гушкате във вашето легло...
И последно, за упойките- ако не е належащо не се натискайте - не е много приятно, а и крие много рискове при неправилно поставяне-е, моят опит е със спинална, не с епидурална, но те се поставят на едно и също място.
Много ритничета и лек финал на приближилите го!