0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №48
« Отговор #80 -: Ноември 03, 2009, 19:51:44 pm »
Честито на новите бременелки,много се радвам за вас :),леки и спокойни 9 месеца :)

Аз днес си напазарувах за болницата и тия дни ще стегна сакчето  :oops:, иначе съм добре и ще си чакам прегледа на 13.

Пазете се момичета от този грип,и аз съм на мед,лимон и чай профилактично.
Лека вечер на всички  :wink:

« Отговор #81 -: Ноември 03, 2009, 21:08:56 pm »
Кристи  :welcome: Още едни тризнаци в отбора :) Хич не ти е рано за темата, аз се записах в темите в 4 г.с. :)
Тани :welcome: ти си доказателство, че чудеса се случват :) Аз за първия триместър съм с 2.4 кг. отгоре. Във втория месец бях повече и после ги свалих. Ама си внимавай с килограмите де, че за първия триместър 3 кг. са ОК. Повече само ще ти тежи. Ама пък не се и ограничавай - яж каквото ти се яде :)  

П.С. По-напредналите бременелки да ми кажат от кога се използва колан за бременни? Че зяпам сега в Продавалника и гледам,че има доста. Нещо съм се засилила да правя покупки от сайтове, че като не мога да обикалям много, поне да се запася с някои неща. Че вчера тръгвам за МД и панталоните не ми стават :oops: Добре, че имам и някои разтегливи  :oops:
« Последна редакция: Ноември 03, 2009, 22:01:03 pm от jasmin_veni »
[/url][/url]
*
« Отговор #82 -: Ноември 03, 2009, 22:42:53 pm »
кристи, цвети, добре дошли и много леки и безоблачни 9 месеца ви желая! И след някоя друга година да ме поканите на състезание на ансамбъла!  :wink:

жасмин, няма смисъл от тоя колан според мен. Аз карах до последния ден. Просто слагах колана по-ниско долу и гледах да карам внимателно (без да набивам рязко спирачки).

тани03, ако си имала хормонална стимулация, е нормално да имаш някой друг килограм отгоре, въпреки че не е задължително.

« Отговор #83 -: Ноември 04, 2009, 00:19:48 am »
Блу, аз мислих, че тези колани са за прикреване на кръста, да не те боли. Не знаех, че се използват при шофиране? :oops:
[/url][/url]
*
« Отговор #84 -: Ноември 04, 2009, 01:03:15 am »
Блу, аз мислих, че тези колани са за прикреване на кръста, да не те боли. Не знаех, че се използват при шофиране? :oops:

Ох, извинявай, не съм те разбрала. Не съм ползвала такъв, тъй като не ми е тежал коремът и кръстът не ме е болял.  :wink:  Знам, че лисицата имаше. Предполагам, че ще се включи.

« Отговор #85 -: Ноември 04, 2009, 09:17:59 am »
Колана за бременни го ползвах да ми облекчава болката в кръста, понеже бях с много голям корем за ръста ми. А за колана за шофиране, по закон бременните жени могат да не слагат колан, и аз се възползвах с пълна сила. Аз шофирах до 9 месец. Имах много забавни среши с КАТ :) Спират ме понеже виждат, че съм беез колан, но в момента в който се доближат до стъклото и ми видят огромния корем и почваха "дайте да ви видя застраховката, имате ли аптечка, не ви ли пречи корема да шофирате, защо не си почивате..." и разни такива, много смешни ситуации :)
 Слънчев ден! :)
*
« Отговор #86 -: Ноември 04, 2009, 10:38:48 am »
Аничко, добре дошла отново.
Преди да освободиш мястото, да вземеш да ни разкажеш. :wink:

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #87 -: Ноември 04, 2009, 10:49:30 am »
Привет и от мен,момичета! С всяка нова втора чертичка тук ставам все по-щастлива,защото съпреживявам моето чудо и е страхотно,че се случват чудеса! Късмет,леки и хармонични очаквания и усмихната първа среща с   :babyflips: :babyflips: :babyflips:
« Отговор #88 -: Ноември 04, 2009, 11:32:23 am »
Здравейте и от мен  :D Мислех си,че ще се размина с пустата настинка но явно не.Днес едно гърло ме тормози и си правя гаргара с лайка,препоръчаха ми едни хомеопатични за гърло,но се чудя дали да ги взема утре.Дали имат ефект,досега не съм пила хомеопатични?
Кристи добре дошла и леки и безпроблемни  :cloud9:

Аз от няколко години при настинка се лекувам основно с хомеопатични и със задължителните лимон с мед, чайове и т.н. Има ефект при мен. Късмет и дано ти се размине по-бързо!

П. с. как сте с кг бе момичета в 8 г.с  съм 3 кг отгоре?!

добре дошла тани. лека и безпроблемна бременност и незабравима среща на финала :)
 за кг-те, при всеки май е различно. важно е всичко с бебо да е наред. аз до края на третия месец не бях качила нито грам, въпреки, че корема ми беше се понадул :) тогава обаче ми се гадеше и нямах никакъв апетит. сега пак качвам, но не мисля, че е много-в началото на 6м съм а съм наддала общо 3.0кг. Предполагам, че последния триместър ще наваксам :)

Колана за бременни го ползвах да ми облекчава болката в кръста, понеже бях с много голям корем за ръста ми.

Момичета, какви са тия колани. Я дайте повече инфо. Аз съм с ужасен кръст. От преди да забременея имам проблеми, а сега вече не се трае/всъщност до края предполагам, че друга песен ще пея/

*

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #90 -: Ноември 04, 2009, 11:43:51 am »
Жасмин, аз имма такъв колан, който вече няма да ми трябва и мога да ти го подаря. Изпрала съм го и си стои в багажа ми защото почти икъде не ходя и не се налага да го слагам. на мен ми беше полезен последните 2 месеца, но вероятно ако го бях поръчала по-рано щях да си го ползвам.
Той наистина облекчава натоварването на гърба но не премахва болките в кръста:) И все пак за мен си имаше полза. Моят е същия от линка, който Уайт е дала. Размера му е М, но има доста възможности за регулиране и мисля, че би ти свършил работа.

Много се радвам , че има още нови бременни момичета и такива с тризнаци:)
Да се пазите и наслаждавате на бременноста си:)
*
« Отговор #91 -: Ноември 04, 2009, 11:44:53 am »
Е тази седмица е страхотна :D
Тани добре дошла и на теб!Леки 9 месеца и прекрасно бебенце на финала!
Аз първите три месеца свалях кг,така че нищо не мога да ти кажа,но щом ти и бебо сте добре,кг ще ги смъкваме после :wink:
Вече сигурно съм +10,довечера съм на жк и ще видим тая работа.
Пазете се милички от този грип,дано ни подмине че си е гадна работа.И аз наблягам на меда,лимоните и чая,че да видим ще остискам ли.Така ми се ходи на разходка а и по магазините,но не смея.
Прегръдки на всички коремчета от нас! :D

*
« Отговор #92 -: Ноември 04, 2009, 11:47:41 am »
П. с. как сте с кг бе момичета в 8 г.с  съм 3 кг отгоре?!
Тани, първо искам да те поздравя. Добре дошла в тази прекрасна тема....Чудесата наистина се случват....Пожелавам ти безпроблемна бременност и едно здраво бебе около датата на термина.

Колкото до килограмите....Аз в началото, през първия триместър, не качих изобщо, но ела да видиш след това....Макар че никога не съм яла по-малко отсега. Дори сладко не поглвждам откакто съм бременна. Но малките палавници си имат начин да ни карат да дебелеем. А и много зависи от структурата на всяка една от нас, генетична предразположеност и т.н. Но това да е проблемът... Та, да обобщя- до тук съм + 9 кг....А най-интересното предстои  :D...

Нашето първо чудо е вече на 7 г.!!! 26.12.2009 г.
Второто ни чудо, нашият коледен подарък, се появи на 25.12.2016г.!
« Отговор #93 -: Ноември 04, 2009, 12:32:24 pm »
Лиско писах ти на ЛС :)
Луци, osi_9 ти малко си вдигнала. Не мисля, че ще качиш много до края. Аз съм си сложила като максимум 10 кг. за цялата бременност и много се следя. Склонна съм към напълняване и в пубертета си бях доооста закръглена, след това като свалих всичко излишно, мноого внимавам за килограмите. Всеки ден съм на кантара и си водя дневник на килограмите :oops:
[/url][/url]
*
« Отговор #94 -: Ноември 04, 2009, 12:37:43 pm »
Колана за бременни го ползвах да ми облекчава болката в кръста, понеже бях с много голям корем за ръста ми. А за колана за шофиране, по закон бременните жени могат да не слагат колан, и аз се възползвах с пълна сила. Аз шофирах до 9 месец. Имах много забавни среши с КАТ :) Спират ме понеже виждат, че съм беез колан, но в момента в който се доближат до стъклото и ми видят огромния корем и почваха "дайте да ви видя застраховката, имате ли аптечка, не ви ли пречи корема да шофирате, защо не си почивате..." и разни такива, много смешни ситуации :)
 Слънчев ден! :)

хепимери, аз живея извън Бг и коланът е задължителен за всички. Освен това не съм привърженик на карането без колан. От друга страна, почнах да приличам на бременна в края на 6 месец. Преди това иди доказвай защо си без колан.  

жасмин, понякога килата се трупат дори и малко да ядеш и много да се следиш. А все пак заради бебето трябва да се храниш и то здравословно. Не се вторачвай толкова! Ще сваляш, като родиш (ако е нужно). И още нещо - метаболизмът се забавя с годините и не очаквай на 30 да тежиш като на 20, на 40 - като на 30 и т.н.

Лека бременност, момичета!

« Отговор #95 -: Ноември 04, 2009, 13:16:07 pm »
Абе уж не се ограничавам, ама само от здравословните храни. Пък шоколадчета, марсчета, форнетки и т.н. дето нагъвах по две-три на ден сега съм ги спряла. Защото като нагъвах преди по две, три имах много тичане наляво, надясно и изгарях всичко.
Ние нямаме ли някъде из форумите тема за здравословно хранене по време на бременност? Че чета от тук - от там в нета, ама друго си е да четеш от нашия си форум :)
[/url][/url]
« Отговор #96 -: Ноември 04, 2009, 14:01:46 pm »
Абе уж не се ограничавам, ама само от здравословните храни. Пък шоколадчета, марсчета, форнетки и т.н. дето нагъвах по две-три на ден сега съм ги спряла. Защото като нагъвах преди по две, три имах много тичане наляво, надясно и изгарях всичко.
Ние нямаме ли някъде из форумите тема за здравословно хранене по време на бременност? Че чета от тук - от там в нета, ама друго си е да четеш от нашия си форум :)

жаси, има тема за разделното хранене. за мен специално, това означава здравословно хранене. ако те интересува ето линк ;)
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=36643.0

*
« Отговор #97 -: Ноември 04, 2009, 16:22:31 pm »

Адашче  :wink:, в раздел библиотека има интересни статии относно здравословното хранене по време на бременност.  :D
Ето ти линк към една от тях:
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=721&Itemid=61

Добре дошли на Кристи и tani03!
Лека и безпроблемна ви желая!  yahoo_17

Тая седмица добре я караме, обаче!  :lol: :lol: :lol:
Четейки в подфорум "дневници" очаквам още включвания!  :D

Лисе, дано не те върнат утре. Желая ти леки дни в болницата. И да се пазиш!  :flower:
« Последна редакция: Ноември 04, 2009, 16:26:15 pm от twin »
*
« Отговор #98 -: Ноември 04, 2009, 16:31:37 pm »
Лорче, благодаря ти, мила! Виждам твоите бебчовци растат. Да са ти живи и здрави!

Момичета, днес малко се притесних след прегледа. Лекарката беше доста груба, вкара ми онова метално нещо (спекулум ли се казваше?), и ми ръчкаше шийката - каза, че всичко е наред. После ми натискаше корема, и завършихме с доплер тест през корема - трудно намери сърчицето покрай моя пулс и потока на кръвта - много звуци, но най-накрая го чухме. След това обаче като се прибрах, забелязах малко кафеникаво зацапване и много се притесних. Това дали е от прегледа на шийката? Защото доста ме заболя, чувството беше като при цитонамазка, но малко по-болезнено.
Красита няам да разказвам началото защото е същия случай като твоя
И аз в този моментмного се зардавах на най накрая чутото сърчице било то и с вагинален преглед  :(
течението продължи при мен и на следващия ден и на последващия.Този доктор който ме прегледа ми акза да увелича дугфастона.Нямаше полза от това!
Ядосах се и мсилех,ч е губя отново поредното бебче и след два дена отидох при друг док(при който съм все още) и казах какъв ми е проблема.Аз пак готова да събувам гащите и той ми каза
Защо та то ще се чуе и на коремен  8O
толкова ясно го чухме сърцето че все още се чудя как е възможно без никаквъв опит предния док направо на вагинален  :?
Дано спре възможно най скоро.Но ако до ден няма промяна отиди/см,ени док. си
« Отговор #99 -: Ноември 04, 2009, 17:02:51 pm »
twin благодаря за линка :)
[/url][/url]