0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №48
« Отговор #260 -: Ноември 12, 2009, 10:43:54 am »
моят най-искрен съвет към всички, на които срещата предстои - упражнете, ако още не сте, дишането с гърди![/color]
Аз поради тази причина отидох на отделна лекция за техниките на дишане към училището за родители което бях посещавала за първото раждане. Понеже бях уж за секцио, бях решила да пропусна инструкциите за нормално раждане. Та там изпробвахме различните техники според съответния етап от раждането. Факт е обаче, че при самото раждане, напътствията на акушерката по време на напъните се различаваха от наученото в училището.Най-полезното обаче си беше умението за учестено дишане между напъните.
Re: Тема на бременните №48
« Отговор #261 -: Ноември 12, 2009, 10:50:20 am »
Здравейте момичета,
Лисе, радвам се, че сте добре с мъниците, дръж ги на топло колкото се може повече :wink:
Бари,  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17
За книгите, наистина в интернет има най- много инфо, но аз и при предишната си бременност и сега все си чета тази книга http://www.helikon.bg/books/85/37391_bremennostta-sedmitca-po-sedmitca.html има и много снимки, дори и малкия много я харесва и все разглежда бебетата :P
А за килограмите, при мен качването, като че ли е неизбежно, предния път качих най много в първото тримесечие, после малко по- нормалко, сега не съм се теглила, но пак доста съм наддала, колкото и да внимавам, но здраве да е после се свалят  :wink:
*
Re: Тема на бременните №48
« Отговор #262 -: Ноември 12, 2009, 10:51:36 am »
И аз се образовам от интернет. Между другото за феталния доплер - има доста в http://shop.ebay.co.uk/i.html?_trkparms=65%253A1%257C66%253A2%257C39%253A1&_nkw=FETAL%20DOPPLER&_dmpt=UK_Baby_Maternity_Pregnancy_MJ&_npmv=3&_sop=1&_trksid=p3286.c0.m14&_pgn=2.
Такова желание имах да ходя на лекции, даже се записах, но като се отлепи плацентата и трябва да лежа...В петък обаче съм на преглед, дано са се оправили нещата.
Радвам се, че има нови попълнения в тази тема!

Re: Тема на бременните №48
« Отговор #263 -: Ноември 12, 2009, 11:39:55 am »
Добро утро и от мен :) От два дни се опитвам да се свържа със ЖК в Тина Киркова за да ми кажат резултатите от изследванията и никой не ми вдига! Накрая даже ми се развикаха от регистратурата :( На 20ти трябва да ходя за да си взема нов болничен и освен тогава да си ги посиакм. А дали се обаждат ако има нещо притеснително или?
[/url][/url]
*
Re: Тема на бременните №48
« Отговор #264 -: Ноември 12, 2009, 11:55:01 am »
Бамзе добре дошла!Ще стискаме палци за прегледа в понеделник!
По въпроса за книгите аз си взех"Аз съм бременна"на Мари-Клод Дьолае.Хубава е,но допълвам инфо и от интернет.Сега мисля да си взема и "Моето първо бебе"на Ан Бакюс и още някаква за храненето на бебето.Колко ще са ми полезни не знам.
Стеле чакаме новини от прегледа!

Re: Тема на бременните №48
« Отговор #265 -: Ноември 12, 2009, 12:00:01 pm »
Момичета, от снощи пак съм с кафеникаво-жълтеникаво зацапване. Имах и миналата седмица така в рамките на 24 часа, но с утрогестана се оправи работата. Коремът ме боли като леки менструални болки, но не са силни, от време на време си усещам и придърпването от ляво. Довечера съм на лекар, но ми е малко притеснено. На вас случвало ли ви се е в ранна бременност? Аз съм в 5 г.с. и 2 дни.
Re: Тема на бременните №48
« Отговор #266 -: Ноември 12, 2009, 12:21:39 pm »
Лисе, много се радвам че всичко е наред с вас четиримата  :grouphug2:  :D.
Бамзе  :welcome: и леки 9 месеца!
Тани, за килограмите всичко е индивидуално и зависи от организма,аз първите 3 месеца качих 5кг, но после си наложих стриктен режим, като се водя по един калкулатор за килограмите от бг-мама и дотук съм качила общо 10, но наистина трябва доста воля и постоянство.
Скарлет, знам че си много притеснена, но не си мисли най-лошото, много момичета имат такова зацапване, аз имах до края на 3-ти месец, но се дължеше на отлепване и беше постоянно, а твоето не е. :crossfingers: за прегледа довечера.
Да си кажа и аз мнението за помпите и кошарките. Тъй като искам да съм подготвена предварително за всичко си купих вече помпата, механичната на Авент, но втора употреба, от Продавалника за 30лв. Това е уред който се ползва малко време и няма какво да му се развали толкова, а и повечето се продават с чисто нови резерви части и реших че няма смисъл да давам 90лева за нова.Пък ако не я ползвам ще я продам пак там и готово. Аз съм "за" сгъваемите кошарки, просто повече ми харесват визуално, пък и смятам където и да ходим бебка да е с нас, така че завължително ми трябваше такава. Що се отнася за удобство, мисля че това не зависи толкова от самата кошарка , а от матрака, ние взехме на Магнифлекс, дано е удобен. А самата кошарка е тази http://www.bertoni-bg.com/index.php?go=products&p=detail&productId=337, на Бертони, серия Дисни, червената,  има си и люлеещ механизъм, и плата не е шушляк.Наистина долното ниво е доста ниско, но мисля че може да се направи някаква скара и да се вдигне. Лек ден на всички  :D!
Re: Тема на бременните №48
« Отговор #267 -: Ноември 12, 2009, 12:35:34 pm »
Свързах се :) Кръвна група В+, кръвна захар май 4.2 (не запомних точно, но казаха, че е в норма), урина чиста :D супер :)
Аз съм с абонамент, но съм към Закрила, затова сега ще звънна в Дженерали да питам дали мога да си давам изследванията в Кандиларов.
Скарлет придърпванията са нещо нормално, споко :) Кървенето не знам - питай доки.
[/url][/url]
Re: Тема на бременните №48
« Отговор #268 -: Ноември 12, 2009, 12:44:03 pm »
Наистина долното ниво е доста ниско, но мисля че може да се направи някаква скара и да се вдигне. Лек ден на всички  :D!

Силвичка, има си оптимално ниво за матраците на тези кошари и нормалният, който сте купили, идва по-високо от това ниво.  Единствено евтините матрачета, тези дебели 4-5 пръста, влизат в рамата на допустимото от производителя.   Като гледам кошарата и порасналото си бебе, виждам и смисъла в това.  По-високият матрак прави кошарата нестабилна.  Като се подпре, или политне и се хване детето, може да падне с кошарата.  Преди ми се струваше абсурдно това, но видях и как се пада с проходилка и сега ми е съвсем реално.  Имайте го предвид, за безопаснотта на детето е.
*
Re: Тема на бременните №48
« Отговор #269 -: Ноември 12, 2009, 14:01:29 pm »
Здравейте и от мен :) Лека бременност на всички бъдещи мами! Искам да ви попитам за нещо. Става въпрос за листериозата - знам че е писано много и прочетох доста информация, но реших да задам въпроса си именно тук, защото темата е актуална и знам че ще получа бързи отговори, а също така смятам че това е въпрос, който е полезен за всички бременни. Имам домашно козе сирене, което разбрах че се прави от несварено мляко... Аз изобщо не съм го яла, но снощи си позволих да сложа малко от него в соса за спагети, като вря в него около 15 минути. Та въпроса ми е: в случай на термична обработка на сиренето, ако е имало евентуално листерия в него, тя дали се е унищожила? Извинявам се ако звуча параноично  :oops:, но като прочетох за този бацил направо ми се изправи косата... А бебчето ми е толкова дълго очаквано, та и от най-малкото се стряскам.
Благодаря ви предварително за отделеното внимание!  :)
Re: Тема на бременните №48
« Отговор #270 -: Ноември 12, 2009, 14:08:38 pm »
Гери, мисля, че щом е преминало през термична обработка нямаш повод за притеснения. Може да си пуснеш кръвен тест за всеки случай -мисля, че в Кандиларов и Цибалаб правят тестове за листериоза.
[/url][/url]
*
Re: Тема на бременните №48
« Отговор #271 -: Ноември 12, 2009, 14:42:25 pm »
Когато аз раждах първия път, помпите за кърма се стерилизираха в отделението, заедно с оборотната им помпа. Сега обаче са направили централизирана стерилизация и няма такъв вариант. :x(Токуда) Има таблетки за студена стерилизация, но те са токсични и не са за препоръчване.
При нас помпата се ползваше само за освобождаване от напрежението и нямаше проблем да не е стерилна.
Ако слагате често бебето да суче, много малка е вероятността да се получи проблем и да има нужда от помпа. Акушерките обаче не насърчават кърменето, преди да е слязла кърмата и оттам идват проблемите.  :x


"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
Re: Тема на бременните №48
« Отговор #272 -: Ноември 12, 2009, 14:48:27 pm »
Момичета, искам да ви попитам, дали е нормално течение от гърдите /най-вероятно е коластра/ в края на 4 месец от бременноста?
« Последна редакция: Ноември 12, 2009, 15:01:59 pm от eterna »
Съжденията  лош - добър, прав - грешен, умен - тъп, добро - зло не отразяват истината, не са истинни, защото това са частични гледни точки.Това е погледът на егото - то осъжда според това както на него му се иска да бъде и както му е изгодно в момента. Затова може би си забелязал, приятелю мой, че понякога една и съща ситуация я осъждаш като добра а в друг момент като лоша. Онзи който съди е егото.Твоята същност не познава такова нещо като съденето, защото нейният поглед е цялостен. Iamtheway
Re: Тема на бременните №48
« Отговор #273 -: Ноември 12, 2009, 14:54:34 pm »
Акушерките обаче не насърчават кърменето, преди да е слязла кърмата и оттам идват проблемите.  :x
А някой знае ли защо? Не би ли следвало да е точно обратното? Нали кърмата се стимулира с кърмене?
[/url][/url]
*

    denisa

  • *****
  • 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Re: Тема на бременните №48
« Отговор #274 -: Ноември 12, 2009, 15:48:24 pm »
Здравейте момичета аз токущо се върнах от преглед и съм притеснена  :(
В пъпната връв се виждат само два съда, а трябва да са три док.каза, че не е толкова страшно ама задължително да направя фетална ехокардиография.Някой знае ли нещо по въпроса?
Re: Тема на бременните №48
« Отговор #275 -: Ноември 12, 2009, 16:22:01 pm »
Дениска и мен ме пращат на фетална ехокардиография. Доки ми даде имената на доц. Павлова и Доц.Велковки от Трета Градска - сега Национална Кардиологична болница (май така беше официалното име). Изследването се прави 21-22 седмица, но си запиши час три седмици предварително поне. Това е изследване за сърцето на бебока. Другите органи също ги оглеждат де :)
Ако искаш телефони пиши на лични.

П.С. НА Феталната ли го видяха? Защото на мен на 4Д като ме гледаха на Фетална и казаха, че са ОК?
[/url][/url]
*

    denisa

  • *****
  • 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Re: Тема на бременните №48
« Отговор #276 -: Ноември 12, 2009, 16:37:31 pm »
Жаси на фетална видя, като ходих при Марков той нищо не каза ама сега като гледам на листа, който ми е дал не е отбелязано колко съда са, оставено е празно явно е било рано още.Аз ще ходя при моята лекарка при нея идва веднъж месечно специалист по фетална ехокардиография и така.Дано се включи някоя която е имала такъв проблем, че ми е доста притеснено.Иначе всичко е наред вървим с една седмица напред.
*

    mishanta

  • *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
Re: Тема на бременните №48
« Отговор #277 -: Ноември 12, 2009, 16:59:35 pm »
denisa, Калина беше с два съда, една артерия и една вена.
Трябва да са три две артерии и една вена.

Ще ти поша по-късно повече!
Не се притеснявай...
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *


:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*
Re: Тема на бременните №48
« Отговор #278 -: Ноември 12, 2009, 17:11:13 pm »

Дениса, нищо не знам по въпроса, но видях един сайт на доц. Томова, който ти изпращам да разгледаш. http://www.docenttomova.bg/index.php?p=3
Ако си в София, няма да представлява трудност да го намериш. Като гледам тя май е специалистка по фетална ехокардиография, можеш да видиш и апаратурата. Разбирам също че прегледа е около 100лв., просто ако искаш провери. И не се шашкай, всичко ще е наред! :balk_103: :balk_602:
Re: Тема на бременните №48
« Отговор #279 -: Ноември 12, 2009, 17:47:27 pm »
eterna   доколко съм чела и чувала от раждали вече жени е напълно нормално- при някои коластрата започва да тече много рано, при други по-късно, а при трети изобщо не се появява!
deniska за съжаление нищо незнам по въпроса, но най- вероятно ако се потвърди диагнозата ще се наложи повече следене през бременността и прием на хапчета !