0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Тема на бременните №48
« Отговор #220 -: Ноември 10, 2009, 20:27:45 pm »
Здравейте, мацки! Ама много сте писали, човек не може да ви изчете!
Ще се опитам да коментирам някои от темите днес.
за кошарките - аз предпочитам дървена, защото повече ми харесват, пък и аз съм спала в такава. Явно е навик :lol: Кошарата ми е на "Кирев", по поръчка и доставката е минимум 20 дни, аз избрах да е месец, защото още имаме време. Пращам ви линк: http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=5087 Хареса ми, защото е люлка, голямо е леглото 70/140, матрака е на две нива и се трансформира, а ние имаме място поне за това. Матрак си купихме на Магнифлекс от Метро за 120 лв.
за спането - аз като лудите реших да направя нещо по-различно. Вместо бебо да идва при нас в спалнята, реших ние да се преместим при него. Всъщност само аз да спя при него, но таткото и той изяви желание да спи при нас. За целта мисля да купя разтегателен диван, на който да спим, а после детето да го ползва. Нещо такова си мисля: http://shop.yavor-bg.com/index.php?action=showprod&prodid=2880&q=&catid=180&subcat=61&subsubcat=&show=%20 Идеята ние да сме при детето е: 1. да си свикне от малко със стаята и мястото; 2. поне един от нас вечер да се наспива; 3. спалнята е поне 3 градуса по-студена, а детската е югозападна.
за прегледите - сега това на 1 месец не ми се вижда никак малко, за разлика от началото. Аз също ходя при док по ЖК и при моя си док Александров като ги редувам и пак стават 2 седмици между прегледите. Дори съм ги разредила малко.
за лекар за Гането - ами аз ходя при Христина Христова по ЖК в МЦ Санита. Засега ми харесва, внимателна е, друго не знам какво да кажа.
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

Re: Тема на бременните №48
« Отговор #221 -: Ноември 10, 2009, 20:42:40 pm »
Дживотинче, и ние сме с такава кошара - изключително съм доволна.  Детето много си я харесва, има достатъчно място да се върти вътре както си иска.  А и според мен за по-нататък също е практично решение.

Решението ти да се преместите вие при бебето също е много удачно.  Така е по-лесно от гледна точка на адаптация и за него, и за вас.  Изобщо дори не си като лудите :).
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Тема на бременните №48
« Отговор #222 -: Ноември 10, 2009, 23:14:58 pm »
Дживотинче, благодаря! Засече ми се мнението за нея, та май ще е тя. :)
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
Re: Тема на бременните №48
« Отговор #223 -: Ноември 11, 2009, 04:58:41 am »
Момичета, днес бях на фетална морфология, и си видях бебето съвсем от близо в детайли - всяка ръчичка, краченце, туптящо сърчице. Най-после съм спокойна, след всички притеснения миналата седмица покрай зацапването. Имам си дори снимка на бебо как си смуче палеца  :lol: Много е смешно.

Тук прегледите са на всеки 28 дни - и на мен ми се струва прекалено дълго, но в крайна сметка е нормално. По-начесто единствено ако има проблем, не дай Боже.

Да ви кажа, моят съпруг ме изненада с фетален доплер  8O  Сега мога да си чувам сърцето на бебето всеки ден, и особено когато се притеснявам, че нещо не е наред. Много ме зарадва. Някой беше споменал в темата за ултразвук вкъщи - е, това е почти същото!  :jump12:
« Последна редакция: Ноември 11, 2009, 05:00:23 am от krassita »


Re: Тема на бременните №48
« Отговор #224 -: Ноември 11, 2009, 09:37:59 am »
Здравейте момичета, да ви кажа и аз от опит със сина ми: за креватчето и аз съм с 2 ръце за дървено креватче с люлеещ механизъм, голямо улеснение е за майката този механизъм, а и е доста по- стабилно от тези сгъваемите, все пак детето като порастне започва да скача в леглото и т.н. Синът ми спеше в нашата стая( поради липса на детска) до 3г., но поле сам пожела да спи в детската стая, каза че е голям и се премести без никакъв проблем,но дори и в нашата стая докато беше си заспиваше съвсем сам и не го притесняваше факта, че е сам в новата стая вечер.За помпите за кърма наистина не бързайте, аз си бях взела една обикновена за 4лв. от аптеката и нямах нужда от друга, а кърмих детето до 10 месеца.
Успех на хубав ден на всички!!! :bighug:
*

    denisa

  • *****
  • 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Re: Тема на бременните №48
« Отговор #225 -: Ноември 11, 2009, 09:39:45 am »
Добро утро  :D
Красита би ли пуснала снимка на този доплер, че ми стана много любопитно  :oops:
Аз утре съм на преглед стискайте палци всичко да е наред.
Аз съм ЗА дървено креватче също.
Re: Тема на бременните №48
« Отговор #226 -: Ноември 11, 2009, 09:45:24 am »
Добро утро!
Креватчето е много красиво. Диванът също много удобен изглежда. Чудесен избор!
Дениса, успех на лекаря утре. Аз също съм утре вечер на лекар и нямам търпение да видя дали всичко е наред, че миналата седмица имах малко зацапване и доста се бях изплашила. Пък да видим. Записах си час са БХС и ранна ФМ за края на декември при доц. Томова, дано да го добутаме до тогава.
Успешен ден, момичета!
Re: Тема на бременните №48
« Отговор #227 -: Ноември 11, 2009, 11:55:25 am »
Привет момичета :) Цяла нощ сънувах сънища и сега направо заспивам, въпреки кафето.
Скарлет стига с тия мрачни мисли "ако добутам до там". Ще добуташ, къде ще ходиш :D Ще ти се стори, че времето минава бавно, но всъщност не е така :)
[/url][/url]
*

    Lisko

  • *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
Re: Тема на бременните №48
« Отговор #228 -: Ноември 11, 2009, 12:28:54 pm »
Кой е тук?:))))))))
Избягах от болницата:))))))
Шегувам се разбира се:)Вчера поисках разрешение от доктора да ме пусне днес за няколко часа и ей ме навънка:)))))
Момичета много ви благодаря за всички пожелания и за това, че ме мислите:)
В болницата е супер:))))Наистина. 5 етаж където съм аз е много чист и топъл, дори прекалено топъл. Персонала се държи прекрасно, е има някоя и друга крива акушерка ама като им се усмихвам и те поомекват:) храната не е толкова лоша, но не ми стига и се дохранвам със огромни сандвичи от кафето:))))))))
Има денонощно топла вода. Стаята в която съм аз е стъклена и който мине по коридора ни наблюдава:)много е приятно:)
Всяка сутрин съм на запис на тоновете на бебетата и ми е голяма мъка този запис ама ще търпя:) Мъка е защото трябва да лежа по гръб а това е свързано с ужасни болки в кръста и задушаване ама се изтрайва 20-30 мин.
Бебетата са добре. Нямам дата за секцио защото след прегледите, които ми направиха като ме приеха д-р Дяволов прецени, че неможе да каже дата все още. Каза само края на месеца а ако издържа и повече може и другия да е. Пих 1 седмица антибиотик заради кашлицата, че чуха някакви хрипове в дясната ми страна на гърба но сега съм ок:)
Пожелавам ви на всички прекрасни мигове с растящите бебета в коремите ви и да се пазите.
Много ми липсва форума ама неможах да крадна нет отникъде:))))))))))

Прегръдки от мен:)
Re: Тема на бременните №48
« Отговор #229 -: Ноември 11, 2009, 12:54:05 pm »
Браво Лиско :D
Дръж се, че то му се вижда края вече! Иначе има май много желаещи за среща с малките съкровища, но ще почакат :wink:
По въпроса с леглата за бебечовците, аз също съм се ориентирала към дървено легло Харесахме едно, което има три нива на матрака, надявам се да е удобно

Момичета, които сте на финала да ви питам за яденето по колко хапвате? Аз вече хапвам колкото да не умра от глад :( Просто имам такива зверски киселини, че пак започнах да повръщам, въпреки че не ям по-късно от 17 часа :( Абе гадна работа, особено като прибавя и болките в ставите, вече нямам търпение да идва бебето!
=http://www.[urlmamaibebe.com][/url]
*
Re: Тема на бременните №48
« Отговор #230 -: Ноември 11, 2009, 13:23:16 pm »
Лис, толкова е хубаво да чуем новини направо от извора.  :D
Радвам се да те видя тук и да прочета, че всичко върви добре и че си в добри ръце.  :D
Наслаждавай се на оставащото време, грижи се за себе си и за бебетата.
Прегръщам те и ти желая леки и слънчеви дни!  yahoo_17

Благодаря на всички момичета за споделените мнения, както за легълцата, така и за помпите.   :flower:
Ние вчера ходихме до една фирма за производство на детски легла. Колебая се между два модела, но имам време да помисля и да събера още мнения до началото на декември, когато мисля и да го поръчаме.  :D

За помпите добри съвети ми дадохте - аз си мислех, че трябва да я имам предварително, че и в болницата даже да съм с нея.  :)
veselyshko, и аз съм се насочила евентуално към тази на Авент, но ...времето ще си покаже.

Бари, мила, чак днес прочетох какво пише в подписа ти. Стискам палци прегледа в София да покаже противоположни резултати на тези, които досега сте получили.  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:  Прегръщам теб и малкото Митаче!  yahoo_17
« Последна редакция: Ноември 11, 2009, 14:15:10 pm от twin »
Re: Тема на бременните №48
« Отговор #231 -: Ноември 11, 2009, 14:53:33 pm »
Хееей, Лиско била тук :)  Много се радвам да те видя в нета, даже реших, че си успяла да хванеш някаква връзка в МД. Радвам се, че кашлицата се е оправила и че се грижат за вас :)

Момичета, да не забравите после да покажете избора си на помпи и кошарки и да напишете плюсове и минуси :) Ще помогнете на все още неориентираните мами като мен. Ще се заема сериозно с въпроса към 7ми месец, но мненията ви много ми помагат :)

П.С. Вчера докато чаках на трети етаж в ТК чух как една акушерка викаше на една мама "ми като не се изцеждаш пак ще получиш мастит, я се дои там 8O". Явно помпите са нужни в болницата още.
[/url][/url]
*

    pimpa77

  • ***
  • 284
  • pozitivnata misal pravi jivota 4udesen!!!
Re: Тема на бременните №48
« Отговор #232 -: Ноември 11, 2009, 15:20:02 pm »
Здравейте момичета :PРозовелка за хапването мисля,че при всяка е различно.Аз не ям прекалено много,но имам познати,които ядяха нон-стоп.За киселините пробвай да ядеш ябълки :PХапвай колкото ти се яде,стига да се пребориш със гадните киселини.
Лисе радвам се,че всичко е наред при теб,само се пази от грипа като излизаш навън.
Аз също съм на мнение,че дървеното креватче е по-добро и практично. :P
Леко бременеене на всички :P
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Тема на бременните №48
« Отговор #233 -: Ноември 11, 2009, 15:31:23 pm »
Значи за болницата може и да трябва помпа. Но не е нужно да е от марковите и скъпите. Такава винаги можете да си купите в последствие. Една най-обикновенна от 4 5 лв. за начало е достатъчна. Същото важи и за стерилизатора - като видите как е с кърменето, тогава.
За леглата - ами ... нестабилни ми изглеждат тия преносимите. Пък и имам дървено, свекъра го е правил за племенницата. Префасонира го малко за мен и готово. Може да си го долепя до спалнята ... повече какво да искам.
Разписах се и днес.  :lol:

*
Re: Тема на бременните №48
« Отговор #234 -: Ноември 11, 2009, 15:39:47 pm »
Здравийте, да се включа и аз , от 6 г.с. съм на естрофем и утрогестан та до днес 10 г.с , много съм притеснена че за тези 10 седм съм качила 4.5 кг и не мога ада разбера дали е от пирема на тези лекарства или си е просто от бременността?!!Не че ме притеснява външният ми вид но вси пак има още 30 г с и ако наддавам така не знам до къде ще стигна ! А се храня здравословно доколксото мога и не ям когато не съм гладна ако някой има моите проблеми моля да сподели !
*
Re: Тема на бременните №48
« Отговор #235 -: Ноември 11, 2009, 16:43:14 pm »
Здравейте!
Лисе радвам се че сте добре!Нека малките палавници си постоят вътре в хралупката колкото се може повечко! :D
И аз съм твърдо за дървено легло,сега обикаляме и разглеждаме и скоро мисля че ще се сдобием и с тази покупка.Въпреки,че има хора около мен които ме гледат странно заради това,че пазарувам от сега,било много рано :( Те пък ще ми кажат,от кога чакам този момент!Молим се на Господ всичко да е наред и това е!
Дори днес се прибрах с един сладък гащеризон-розов с патенце :D

Re: Тема на бременните №48
« Отговор #236 -: Ноември 11, 2009, 17:17:59 pm »
Ей Лиско и аз бях в тази стая с моите тризнаци :):), на кое легло си до големия прозорец или до външните прозорци ние бяхме две мами с тризнаци тогава с един и същи термин, и ни викаха че сме "дискавъри ченъл" защото имаше студенти като минеха на главна визитация със студентите д-р Марков им викаше " ами тука кво да ви кажа ............. имаме 3 кюфтета и тука още 3 кюфтета" д-р Дяволов е супер най добрия при многоплодна бременост извади ги "кюфтетата" с една мин разлика, сага кюфтетата са по на 5 месеца и половина.Стискам ти палци тази стая е кадемлиска.
Re: Тема на бременните №48
« Отговор #237 -: Ноември 11, 2009, 17:28:19 pm »
Inke Tinke, White и другите мами вече с опит - имам един глупав въпрос за помпите - в болницата, ако се наложи ползване на помпа и стерилизатор ли трябва да имаш? Мен ме притеснява дали ще се справя в самото начало, на всичкото отгоре съм с рисков серклаж и при по-ранно появяване на бебо задължително трябва да съм наясно с цеденето.
За креватчетата - дървените явно са по-стабилни и за дългосрочна употреба. Но за съжаление ние сме много натясно и такова легло няма да ни е удобно. От сгъваемите има обаче такива,които се люлеят - в Хипполанд си харесахме едно, но не запомних марката :oops:. Ще пиша като проверим пак.

Re: Тема на бременните №48
« Отговор #238 -: Ноември 11, 2009, 17:36:08 pm »
Здравийте, да се включа и аз , от 6 г.с. съм на естрофем и утрогестан та до днес 10 г.с , много съм притеснена че за тези 10 седм съм качила 4.5 кг и не мога ада разбера дали е от пирема на тези лекарства или си е просто от бременността?!!Не че ме притеснява външният ми вид но вси пак има още 30 г с и ако наддавам така не знам до къде ще стигна ! А се храня здравословно доколксото мога и не ям когато не съм гладна ако някой има моите проблеми моля да сподели !
Аз също набързо качих 5 кг, после се позабави качването и 13 седмица вече бях  качила още 2. Към днешна дата отиват към 10кг. Каква ще стана до края не знам - най-вероятно бизон.  :lol: Но пък сме здрави. Не го мисля този въпрос, но гледам да подготвя всичко за бебчо по-раничко, че после трудно ще ме накарат да се юрна по магазините с големия тумбак и огромния гъ... То си тежи  :lol: А на мъжки покупки не ща да разчитам...
Много здраве за всички вас!  :)
Аз купих сгъваемо легло - кошара. А помпите сега четох  http://xedra.wordpress.com/2009/08/27/breastpump/
*

    baracuda

  • *****
  • 5348
  • Най-голямото щастие?Да бъдеш полезен!
Re: Тема на бременните №48
« Отговор #239 -: Ноември 11, 2009, 17:42:51 pm »
Бари, мила, чак днес прочетох какво пише в подписа ти. Стискам палци прегледа в София да покаже противоположни резултати на тези, които досега сте получили.  :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:  Прегръщам теб и малкото Митаче!  yahoo_17

    Благодаря ти,надяваме се и ние...дано не е толкова зле положението.

... да ви кажа и аз от опит със сина ми: за креватчето и аз съм с 2 ръце за дървено креватче с люлеещ механизъм...

 Само дето още няма на пазара такова с дистанционно,че да не ходиш постоянно да го люлееш.  :wink: Голяма далавера ще си е! :D