0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Тема на бременните №48
« Отговор #180 -: Ноември 09, 2009, 19:43:41 pm »
Кристи радвам се, че всичко е наред с триото!  :D
Дживотинче, стаята е прекрасна, скоро и ние ще започенеме да опразваме едната стая, че да я правиме детска. Ще ти взема от идеите!  :D
А средно да ви питам момичета, вие към кога започвате да усещате бебчовците? Аз веднъж имам чувството, че усетих ритник, ама беше едва в 14 седмица и реших, че е нещо друго. Добре, ама сега все още не съм усетила нищо и мъничко започвам да се безпокоя. :D Може би е от нетърпение...
*

    denisa

  • *****
  • 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Re: Тема на бременните №48
« Отговор #181 -: Ноември 09, 2009, 20:00:27 pm »
harmony не се тревожи ще го усетиш, аз почнах да го усещам преди 10-ина дни, а ми е втора бременност, синът ми го усетих за първи първи път в 19-та седмица.
Re: Тема на бременните №48
« Отговор #182 -: Ноември 09, 2009, 22:33:36 pm »
Добър вечер, момичета  :D! Отдавна не съм писала, но ви чета редовно всеки ден. Радвам се, че редиците ни се пълнят бързо, нека така продължава и занапред  :D. Кристи , Скарлет ,Красита, желая ви най-спокойните и прекрасни 9 месеца! Много се вълнувам за Лисето, всичко ще е наред, няма как да е иначе.Миленче, браво на малкия герой, радвам се че се прибирате  :D. Тини, нетърпеливке  :D , тъй като гледам май ти си на ред от варненската групичка, ама потрай още де  :D.
Аз си карам една много лека бременност и ако не са постоянните ритници на момата все едно че не съм бременна, нямам никакви болежки и се чувствам прекрасно.С док говорихме принципно за раждането и вече съм по-спокойна. А тъй като съм си ужасна паника и се изпошашках още с ранните раждания на Клемче и Светлето, всичко вече съм си купила до най-малката подробност и багажа ми е отдавна готов  :D Че знайш ли...
*
Re: Тема на бременните №48
« Отговор #183 -: Ноември 09, 2009, 23:02:17 pm »
Силвенце,аз хем нямам търпение вече,хем се моля беба да си дотрае до датата,т.е още 30 дни :D.Искам и къщата ни да е готова,и нейните неща,и моите,а не до средата.Ама с тоя зор дето го виждам покрай местенето,някой път си казвам,че детето ще се роди между двете къщи :lol:.
А за първите усещания на бебето,при всеки е различно.Например аз я усетих към 18-19 седмица,но си спомням,че Пешек беше писала за 21 седмица.

*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Тема на бременните №48
« Отговор #184 -: Ноември 10, 2009, 00:43:50 am »
Мдаааа, тя си е кротичка. Само дето сега ме ръчка в дясно под ребрата. Но то не остана де - търпи се.
Днес праме бебешорски неща. Голям смях, моя мъж гледа чорапчетата и само повтаря "боже, боже... толкова малко ли ще е?" :lol:
*
Re: Тема на бременните №48
« Отговор #185 -: Ноември 10, 2009, 01:38:03 am »
Пеше, не сме прали още, ама и ние като гледаме чорапките и голям смях пада. Ама те направо с лупа да ги гледаш  :lol:
Хармони, кради, душко, сега ти се е паднало :wink: Пък аз ще обновявам като направим това-онова. А пък дребо го усетих към 19-20 г.с. Не се тревожи - при първа бременност по-късно се усещало, някъде към 18-20 седмица казват.
Тини, то наистина не останало. Дано бебка поседи на топло още. А може пък да иска да види и двете къщи  :wink:, то знае ли човек. Дано да стане това, което ти искаш!
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

Re: Тема на бременните №48
« Отговор #186 -: Ноември 10, 2009, 09:16:51 am »
Добро утро, момичета!
Толкова хубави новини в темичката.
Кристи, честити сърчица! И аз чакам с нетърпение този момент, ама още има време. Сигурно е много вълнуващо. :)
Дениска, честити ритничета на теб! :)
А на момичетата в по-напреднали бременности - потърпете още малко да постоят малките съкровища на топличко. Иначе наистина какви красиви стаи сте подредили, пък и вече дрешки перете...Много ви се радвам на всичките!
Прекрасен ден! :)
« Последна редакция: Ноември 10, 2009, 09:22:06 am от Scarlett »
Re: Тема на бременните №48
« Отговор #187 -: Ноември 10, 2009, 09:27:00 am »
И аз нямам търпение да започнеме да подреждаме стая за бебчо, но първо трябва да я опразня от собствение си неща. Иначе днес вече реших от къде да купя мебели за стаята и кои точно да взема. Другия месец може би ще започнеме да се подреждаме. Хубавото на тази стая е, че има баня към нея и ще ми бъде много удобно, ама дали и от кога бебчо ще отиде да спи там самичък не се знае. Първоначално сигурно ще е при нас в спалнята. Вие какво мислите по въпроса?
*
Re: Тема на бременните №48
« Отговор #188 -: Ноември 10, 2009, 09:31:27 am »
Пеше,прекрасна първа среща на бебчо с мама,тате и чорапките :D,че то наистина не останало при теб.

Re: Тема на бременните №48
« Отговор #189 -: Ноември 10, 2009, 09:40:04 am »
ама дали и от кога бебчо ще отиде да спи там самичък не се знае. Първоначално сигурно ще е при нас в спалнята. Вие какво мислите по въпроса?

Първоначално аз и бебето спяхме в дневната, като тя повече спеше, а аз дежурех дали диша  :lol:.  След това, като се поопознахме, се преместихме в нашата спалня - тя, в кошара, а аз в кревата.  От мързел постепенно и тя започна да спи при нас, за да не ставам да я взимам за всяко кърмене, а да ми е под ръка.  След време вече ми се струваше твърде малка да си спи сама в стаята, което беше първоначалната идея.  Отделихме я с много страх на 7 месеца и първата нощ сама в нейния креват спа както никога до тогава спокойно и продължително.  Оказа се, че първоначалната идея не била лоша :D.  Гушкането е много мило и незабравимо, но за следващия път бих се опитала от самото начало да слагам детето да си спи в неговата стая, като аз бих могла да прекарвам там нощите в началото и след това да я оставя на спокойствие.  Колкото и дълбоко да спи детето, нашите шумове му пречат и поне при нас като спи сама спи по-добре.
*

    denisa

  • *****
  • 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
Re: Тема на бременните №48
« Отговор #190 -: Ноември 10, 2009, 09:41:02 am »
Хубавото на тази стая е, че има баня към нея и ще ми бъде много удобно, ама дали и от кога бебчо ще отиде да спи там самичък не се знае. Първоначално сигурно ще е при нас в спалнята. Вие какво мислите по въпроса?
Според мен като откаже нощното хранене и си спи цяла нощ е най-подходящия момент.Ние доста се позабавихме и така и не иска да спи сам, а е на почти 5 г.Моя приятелка го отдели на 1г. и нямаха никакви проблеми, но то си зависи и от детето, бебчо сам ще покаже като му дойде времето.
Приятен дъждовен ден.
*
Re: Тема на бременните №48
« Отговор #191 -: Ноември 10, 2009, 10:50:51 am »
Брееййй, как бързо минава времето само.  :D
Сякаш вчера четях за положителните тестове на Тини, на Пешек, на Лиско, на Силвичка, а днес те вече са на прага на срещата си с малките съкровища.  :D
Момичета желая ви лека и незабравима среща с тях!  :crossfingers:
Че после идва нашият ред  :wink: :lol: :lol: :lol:.
Дано всичко мине нормално и като по вода!  yahoo_17

Дживотинче, много е хубава стаята. А защо цял месец ще чакаш твоята кошара? Поръчка ли е? И би ли споделила към коя фирма е, снимки, ако има, че и аз съм се ориентирала към дървена. За легълце и аз вече се оглеждам - надявам се да склоня мъжо да го купим и сглобим предварително. Ние, уви, нямаме място за отделна стая, така че бебо ще спи при нас първите не се знае колко години.  :D

Една друга питанка ми се върти тука няколко дни. Става въпрос за помпите за кърма - бихте ли споделили към каква сте се ориентирали? И понеже никога досега не съм пазарувала по нета, се чудя  за колко дни става доставката - в смисъл дали спазват сроковете, които са обявени.


Приятен дъждовен ден.

При нас пък днес е слънчево. Малко повече духа, ама пак си е много приятно времето!
Леки и спокойни дни на всички!  :flower:


Re: Тема на бременните №48
« Отговор #192 -: Ноември 10, 2009, 10:57:16 am »
Ние доста се позабавихме и така и не иска да спи сам, а е на почти 5 г.Моя приятелка го отдели на 1г. и нямаха никакви проблеми, но то си зависи и от детето, бебчо сам ще покаже като му дойде времето.
Приятен дъждовен ден.

Много валидна бележка е това.  Дъщеря ми отделихме на 7.5 месеца и нямаше никакъв проблем.  До тази възраст, дори и да се храни нощем, е вече само на едно хранене, та не е голямо неудобството за майката.  Иначе и ние ядохме нощем до около 10-11 месеца.
*
Re: Тема на бременните №48
« Отговор #193 -: Ноември 10, 2009, 12:04:49 pm »
Здравейте!
Хармони не се притеснявай,нормално е за първа бременност около 20 седмица да усетиш бебето.Аз ч усетих в 18г.с,но беше непостоянна 2-3 дни риткаше,2-3 дни почиваше.Няма да ти казвам за шаш и паниката :)
И от вчера дори пак се е кротнала,но се старая да съм спокойна.Снощи баща и си сложи ухото на корема ми и и вика айде тате,ритни ме и тя му тегли един единствен шут,но качествен :DДнес цял ден ще се услушвам.
Иначе и ние ще спим всички заедно,просто няма как,въпреки,че ще ми е много по-лесно ако си имаше нейна стая да опазя котарака да не влиза там,а сега ще е една борба,но не ми се разделя и с него ве пак си е част от семейството и си го обичаме.

*
Re: Тема на бременните №48
« Отговор #194 -: Ноември 10, 2009, 12:15:20 pm »
Значи сега чакаме Пешек :).После май съм аз 8O.А наистина сякаш вчера беше,когато се радвахме на положителните тестове и тръпнехме в очакване на следващия преглед :D.
 Момичета,аз тия дни ще съм без нет,е ще го местим.Искам само приятни изненади и добри новини :D!Прегръщам ви всички и се пазете :bighug:

Re: Тема на бременните №48
« Отговор #195 -: Ноември 10, 2009, 12:22:40 pm »
Здравейте момичета :) аз най-накрая се записах на ЖК в Тина Киркова при д-р Янакиева :D
Бебчо е наред, растем и хубавеем :) Околоплодните води и плацентата също са ОК, няма причина за тревоги :) След две седмици трябва да спра Утрогестана и Дуфастона. За ФК забравих да питам, но мисля да я спра сега, защото започвам витамините на Пренатал, а в тях има 1000 мг. ФК.

Доста е чакането докато ме приема, ама то има мнооого пациентки и то не само за преглед. Следващия ми час е доста далече - чааак 10.12, след месец. Това не е много? На толкова ли време трябва да са прегледите?
Чудя се има ли смисъл по-често да се ходи на частните кабинети или на месец е ок?

[/url][/url]
*

    Ganka

  • *****
  • 5926
  • мама и леля на ангелчета
Re: Тема на бременните №48
« Отговор #196 -: Ноември 10, 2009, 12:24:51 pm »
Момичета, имам едно въпросче - във Варна, кой бихте препоръчали за следене на бременност? Изклювам д-р Александров, но при кой ходите и от кой сте доволни? Ако може малко да помогнете. Благодаря предварително!
Обещах на Лили:)
 
"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Тема на бременните №48
« Отговор #197 -: Ноември 10, 2009, 12:29:38 pm »
Понеже вчера си поскитах, като за последно. И съответно после спах доста. Та се наложило чумите да ме издирват. И затова, ще гледам да се разписвам всеки ден и тук. Та да няма - "роди ли, не е ли" :lol:
jasmin_veni, понеже и на мен в началото все ми се струваха нарядко прегледите, след 12 седмица ги комбинирах. Записваш се на ЖК (сега видях че вече си) - там ходиш по 1 път месечно. И отделно частния лекар - пак по 1 път месечно. И с малко старание става - преглед на всеки 2 седмици. Май доста момичета го практикувахме тоя метод.
Лек ден на всички!
« Последна редакция: Ноември 10, 2009, 12:51:30 pm от Pesheck »
Re: Тема на бременните №48
« Отговор #198 -: Ноември 10, 2009, 12:46:40 pm »
Ама аз не разбирам дали е достатъчно 1 месец? Ако се налага ще ходя и на частно, но съм платила абонамент за ЖК, мислих, че там са по-начесто прегледите.
[/url][/url]
*
Re: Тема на бременните №48
« Отговор #199 -: Ноември 10, 2009, 14:10:06 pm »
хармони, моят син спи в отделна стая от третата седмица. Нямаме бейбифон, защото стаите са една до друга - просто оставяме вратите отворени. На месец и половина ядеше веднъж през нощта, а на 2,5 започна да спи по цяла нощ. Иначе се притеснявам, че ще започне да иска непрекъснато да спи при нас и нито ние ще можем да се наспим, нито пък ще можем да останем насаме. 
А с ритниците много ме разсмя.  :lol:  Аз усетих в 16 седмица нещо като къркорене на червата и първия път не му обърнах внимание. Следващия път беше през нощта и всичко в корема ми беше тихо и кротко освен бебето. Други разказват за усещане, подобно на пърхане на пеперуда в корема. Но истинските ритници се усещат доста по-нататък (в края дори коремът ми подскачаше).  :wink:

жасмин, аз ходех веднъж месечно. Моят лекар каза, че няма смисъл по-често, а мъжът ми се смееше, че най-добре да ми купи ехограф, че да гледам всеки ден бебето. Когато започне да се мърда, и на майката й става по-спокойно.

За който ще ражда нормално в Тина Киркова - една приятелка, която роди там през септември, ми каза, че нямали епидурална упойка (но не разбрах дали в момента или по принцип не правели). Аз не бих се навила да раждам без, честно.