Здравейте, момичета!
От няколко дни ровя по сайтовете, събрах безброй парченца, а не мога да сглобя мозайката... за това реших да ви помоля за помощ!
историята ми е такава:Второ ИКСИ и последен опит за мен (отписват ме поради възраст 43...)
На 15-ти ден след трансфера ЧХГ 134. Не успях дори да му се зарадвам истински (по други причини) и поради съмнения в резултата, пуснах на следващия ден пак - 217. След това се удвояваше за по-малко от два дни (средно 1.7), стигна до 1249 и тогава се поуспокоих и спрях да правя тестове. Дори малко започнах да вярвам, че съм бременна.
След 3 дни - преглед. Според лекарката бях 6с.0дни (по калкулаторите в нета излизам 5с.6д. ...не, че 1 ден има значение..) и тя изказа съмнение, че сакчето е по-малко от възрастта си и отговаря на началото на 5-та седмица (5,8мм). Тя разбира се ме успокои, че това нищо не означавало и т.н.... но аз останах с впечатление, че тя очакваше да види повече.
Спомена, че "може би" вижда жълтъчно мехурче, но не беше сигурна. Каза "хайде, следващият път ще видим повече", но в мен се сви пак кълбото на съмнението и... бегом в лабораторията:
- ЧХГ 1913 - минимално нарастване, удвояването отговаря на 4.9 дни (117 часа).
Следващ тест след още 3 дни - ЧХГ 3048, удвояване на 4.5 дни (107 часа).
какво успях да разбера от прочетеното до тук:- Има много случаи, когато при преглед, сакът и ембрионът не отговарят на седмицата си и после нещата се оправят.
- Има случаи на чудесни бебета с ниско ЧХГ (тук е мястото да благодаря на
Пуканка и
Фифа! :balk_81:техните постове ми помогнаха да не полудея в първия момент. Моите ЧХГ-та даже приличат на тези на
Фифа и това ме крепи.)
но:- има случаи (много повече, за съжаление), когато ЧХГ нараства, но ембрионът не се развива, няма пулс и следва мисед. Лошото е, че при тези случаи момичетата не са писали конкретни стойности на ЧХГ, а само са споменавали, че "не нараства правилно" или "нараства бавно"... и не мога да се ориентирам, какво имат предвид (може би просто не успявам да намеря, къде са ги описали...)
освен това:- има описани случаи, при които развитието на ембриона и/или нарастването на ЧХГ се забавят за дни до седмица, но пък след това рязко се покачват. Явно аз не съм в тази група - при мен нарастването е постоянно, но двойно по-бавно от нормалното.
Постът ми стана дълъг, надявам се да ме извините! но искам да ме разберете правилно - целта ми не е, да се успокоя на всяка цена. Аз до последно ще се надявам и ще вярвам в добрия край! Но все пак, на моята възраст, по-лошият сценарий е по-вероятният и затова, не искам излишни илюзии. По-добре е да знам, какво да очаквам.
Знам, че всеки случай е специфичен и няма готови отговори, но досега споделените сходни проблеми от други момичета са ми помагали много пъти (най-малко, да не се чувствам напълно изгубена и сама в проблема си), затова ще съм ви благодарна за всичко, което споделите или ако ме насочите към информация!
След 5 дни съм пак на преглед, но... 5 дни са безкрайно много време, когато очакваш присъда... знам, че вие ще ме разберете и ще ми простите дългото излияние