0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте момичета, аз съм нова във форума /повече чета/ днес ми излезнаха резултатите от изследванията на хормоните. Довечера ще мина през лекаря да ги погледне, но нямам търпение и исках да питам първо Вас как са... Само да оточня, че ги пуснах защото за последно червената вещицата дойде края на август, тестовете за бременост са отрицателни... следователно има някакъв проблем. Като я няма тази вещица толкова много време незнам и в каква фаза съм за да видя дали ми са в норма хормоните....
А ето и резултатите:

LH 9.7 IU/l     Реф.стойности (жени фол.фаза 2.12-10.90,овул.фаза 19.2-104)
FSH 6.5 IU/l     Реф.стойности (жени фол.фаза 3.85-8.8,овул.фаза 4.5-22.5, л 1.8-5.1)
Пролактин/Prolactin 220 mIU/l     Реф.стойности (Ж 70-565)
Естрадиол/Estradiol 181 pmol/l    Реф.стойности  (жени-фол.фаза 88-420,овул.фаза 228-1960л,лут.фаза 295-1000)
Прогестерон/Progesteron   3.2 nmol/l    Реф.стойности   (ж. фол.ф. 0.98-4.80,лут.ф. 16.4-59.0)
Тестостерон/Testosteron   0.51 ng/ml    Реф.стойности   (ж.0.1-0.75)

Тиреостимулиращ /h TSH    1.38mUl/l    Реф.стойности  (0.34-5.5)

Благодаря предварително.
Re: Дайте мнение за стойностите на хормоните ми....
« Отговор #1 -: Октомври 29, 2009, 10:45:15 am »
LINNDA, моето мнение е , че тези резултати не могат да се считат за достоверни, тъй като се пускат в определени дни от цикъла(3-5 ден).
Особено пък ЛХ, ФСХ, Естрадиола.
Прогестерона пък се пуска 7 дена след доказана овулация.
Така, че всяко мнение според мен би било някаква свободна интерпретация.
« Отговор #2 -: Октомври 29, 2009, 10:53:59 am »
LINNDA, моето мнение е , че тези резултати не могат да се считат за достоверни, тъй като се пускат в определени дни от цикъла(3-5 ден).
Особено пък ЛХ, ФСХ, Естрадиола.
Прогестерона пък се пуска 7 дена след доказана овулация.
Така, че всяко мнение според мен би било някаква свободна интерпретация.

Да, съгласна съм с теб, но все пак ги пускам защото края на август ми беше последния цикъл....
« Отговор #3 -: Октомври 29, 2009, 11:15:07 am »
Е от края на август доста време е минало.
Защо не ти предизвикаха цикъла с нещо, та тогава да си пуснеш хормоните.
Значи ако бяха пуснати на 3-ти ден, показват нарушение в съотношението между ЛХ и ФСХ, което пък би могло да говори за поликистоза. Обаче в случая не може да гадаем, тъй като не са пуснати в правилния ден, а тези хормони са динамични и се менят. Пролактина е в норма. Естрадиола ако е за фоликулярната фаза е в норма, ама за овулаторната и лутеалната е нисък.  И щом си ги пуснала сега, а от края на август нямаш цикъл се предполага, че би трябвало да си в лутеална фаза, обаче пък не се знае имала ли си овулация изобщо. Най-вероятно не щом толкова се баби цикъла, а лутеалната фаза е максимум 16 дена и след това би трябвало да ти дойде. Същата работа и с прогестерона, за фоликулярна е в норма, а за лутеална е нисък.
ТЕстостерона  е добре.

И в крайна сметка от всички тези разсъждения, може само да гадаем.
Казваш, че тестовете за бременност са отрицателни, а на лекар ходи ли?
Ти сама ли си реши да пуснеш хормоните или лекар ти ги назначи?
« Отговор #4 -: Октомври 29, 2009, 11:46:35 am »
ДА, гинеколога ми даде направление за да си пусна изследванията за хормоните, също и ендокринолог... Иначе знам че хормоните са на определени дни и няма смисъл да плащам 70 лв без да се отчете вярно... Гледа ме и на ехограх не каза че има бременост.... Просто незнам накъде да се насочвам и какво да правя...
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #5 -: Октомври 29, 2009, 12:17:19 pm »
И аз мисля, че е редно да предизвикат цикъл с медикаменти и тогава да пуснеш пак половите хормони. Иначе как да разбереш в кои граници се вмъкваш ?
 Успех ти желая ! Дано всичко е наред !
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
« Отговор #6 -: Октомври 29, 2009, 13:53:20 pm »
Гледа ме и на ехограх не каза че има бременост.... Просто незнам накъде да се насочвам и какво да правя...
А какво паказа ехографа?
Като няма бременност, сигуно поне друго се е видяло - дебелина на лигавицата, дали има жълто тяло, задържан фоликул, или всичко е като в началото на цикъла...по това също може да се съди какво става преполагам, а и в комбинация с хормоналаните изследвания може да се направи някакъв извод...

Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
« Отговор #7 -: Октомври 29, 2009, 15:26:21 pm »
Сподели от кой град си и кой е лекарят.
Да нямаш цикъл от Август месец и да не са ти назначени медикаменти до сега за предизвикване...меко казано ми е странно.
« Отговор #8 -: Октомври 29, 2009, 20:53:23 pm »
Аз съм от Пловдив,и аз съм виновна че не отидох толкова време на лекар :oops:... Четях за държавен изпит и все не се канех да отида  :oops: За първи път посетих доктор Тотев от ДКЦ-то в Тракия. Изписа ми Утрогестан /Прогестерон/ защото ми бил нисък и за да предизвика цикъл. Ще го пия докато дойде и после пак на 17 ден за 10 дена.... После пак ще правим изследвания :) Също си взех и час при доктор Даскалов, да видим и той какво ще каже... Приятна вечер на всички :)