Здравейте на вси4ки вав форума!
До сега не сам писала и сам нова тук, но имам какво да разкажа и споделя с вси4ки, които се борят за бебенце!
Аз са6то живея в Испания-Гуадалахара и преди 2год. и половина ме оперираха от изванмато4на бременност 4рез лапароскопия и ми махнаха едната траба. казаха ми 4е можем да опитаме отново за бебе 6 мес след операцията. И естествено ние из4акахме и запо4наха от4аените опити за бебе. Времето минава6е, а не забременявах.Поисках сре6та от ли4ния лекар с гинеколог и ми дадоха сре6та след месец.Гинеколога ми написа направление за хормонални изследвания.Направих ги и след о6те месец пак имах сре6та с него за резултатите.Лекарят каза 4е изследванията са добри и трябва да си напражя салпингография за да се види дали трабата ми е проходима и успоредно с това спермограма на мажа ми.Понеже тая снимка на трабата се прави в определени дни на цикала трябва6е да взема сре6та с радиолог за конкретните дни.Да ама ми казаха 4е няма свободни 4асове за тогава и трябва да из4акам до др. месец. Така и стана, но като отидох другия месец ж определените дни пак ми казаха 4е няма свободни 4асоже.Ре6их да не оставям не6тата така и отидох ж болницата в отдел Atencion de paciente и се оплаках.Оказа се една мн. отзив4ива служителка, която ми помогна да си осигуря сре6тата за след 2 дни.И така-направих снимката и взех сре6та за гинеколога за след 1 мес и половина за да ми каже резултатите от снимката и от спермограмата.След мес и половина отидох и се оказа 4е ми е запу6ена трабата, а на мажа ми спермата е нормална.По4уствах се ужасно, когато лекаря каза 4е единствения на4ин е ИнВитро.Каза да занеса някои документи като адресна регистрация и копие от здравната карта за да се придвижат документите за Ин Витро.
Това става на4алото на ноември 2007г. Занесох вси4ки необходими документи и ми казаха 4е 6те полу4а писмо с отговор дали сме одобрени за Ин Витро.Истината е 4е се бях настроила да 4акам много, но за моя изненада и касмет то4но след коледа полу4их писмо, с което ми саоб6тават 4е сме одобрени за 3 опита Ин Витро.По4уствах се мн 6тастлижа и надеждата блесна ж моите о4и.След 2 седм. ми се обадиха от клиниката за парва сре6та(за 6тастие в града в който живея има такава клиника- казва се РЕКОЛЕТОС) на 8-ми януари.Направиха ми преглед, изследвания на мен и мажа ми и се запо4на-парво противоза4ата4ни 15 дни, после ми доиде цикала и след 2 дни запо4наха стимулациите.Ходих през ден на ултразвук за да се види как узряват фоликулите и след 11 дни ми направиха пункцията и ми извадиха 12 фоликула, от които се оплодиха 8. След 3 дни ми направиха трансфера с 3 ембриона и запо4на далгото 4акане. След 2 седм. ми направиха кравен тест и ИЗНЕНАДА
-поздравления каза лекаря-тестат е положителен!!!Не мога да опи6а как се по4уствах в тоя момент-хем супер 6тастлива, хем невярва6та на думите на тоя за мен ЗЛАТЕН 4овек!!!
Сега сам бременна с мом4енце в 22 седмица и сам мн доволна!
С една дума моето 4акане за ИН ВИТРО не бе6е мн далго, но сам 4увала 4е зависи от района в който живее6.Аз имах кьсмет и за това 4е стана от парвия пат!!Искам да вдьхна на вси4ки който 4акат за беб4е-КУРАЖ.Ако някоя от вас иска да ме пита не6то пове4е за процедурите за Ин Витро или друго 6те помогна с информация на вси4ки!!
Извинете ме за дьлгото изявление, но няма6е как да ви разкажа с по-малко думи моята история.
поздрави на вси4ки вав форума!!!!!!