0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

мама

Моля за съвет
« -: Януари 15, 2005, 18:24:33 pm »
Със съпруга ми опитваме от сравнително скоро (4-5 месеца) да имаме второ дете. Първото ми раждане беше преди 2 години със секцио, като по време на операцията ми беше изрязана и киста от единия яй4ник. Днес намерих данни в статия на сайта на БГ-Мамма, според които забременяването след секцио и операция на киста на яй4ника (или друга коремна операция) е по-трудно и, ако има проблем при двойка, в която жената е имала подобна операция, е добре, при 6 месеца неуспешни опити за за4еване да се направят вси4ки необходими изследвания. Искам да попитам, това важи ли при положение, 4е още съм под 30 год., или не зависи от възрастта? Ако опитите ни са неуспешни през първите 6 месеца, необходимо ли е да си направя изследвания, и какви? Има ли други майки с подобен проблем (трудно забременяване след коремна операция или след раждане)?
Предварително ви благодаря за помощта!
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Моля за съвет
« Отговор #1 -: Януари 15, 2005, 18:43:38 pm »
Секциото не е причина за трудно забременяване. След секцио се дават две години за почивка, за да може матката и корема да се възтановят, за да могат да поемат тежестта на новата бременност. Мисля, че и кистата не е причина, ако е била единична и през изтеклото време не си имала проблеми от подобен характер.
*

мама

Моля за съвет
« Отговор #2 -: Януари 15, 2005, 21:34:09 pm »
Благодаря за отговора! На нас ни казаха да из4акаме 18 месеца и затова ве4е опитваме. Зна4и, като минат още 1-2  месеца, да не се притеснявам? Защото пък на друго място 4етох, 4е забременяването след секцио е доста по-трудно и рискът от безплодие е по-висок, отколкото след естествено раждане.
Извинявайте, може би за вас, които сте минали (или сега минавате) през толкова трудности, за да имате детенце, това са бели кахъри, но аз все пак се притеснявам, може би и защото първият път забременях веднага, а сега не се полу4ава...
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Моля за съвет
« Отговор #3 -: Януари 16, 2005, 08:45:08 am »
Споко, и аз съм с вторичен стерилитет. Най-напред започни да си мериш температурата, ако искаш два-три месеца, за да се ориентираш за овулацията.
*
Моля за съвет
« Отговор #4 -: Януари 16, 2005, 12:20:27 pm »
И а3 сьм с вторичен стерилитет.Ако наистина след дьлги опити не се получава,направете си двамата и3следвания.
*

Anonymous

Моля за съвет
« Отговор #5 -: Януари 16, 2005, 16:11:44 pm »
Цитат на: Lali
Споко, и аз съм с вторичен стерилитет. Най-напред започни да си мериш температурата, ако искаш два-три месеца, за да се ориентираш за овулацията.

А къде мога да намеря информация за това, как се мери температурата? Не знам нищо по темата, моля ви, дайте ми адреси на сайтове по темата (може на български, английски, немски(perla, може би ти знеш, нали си в Германия?) или руски)!
Благодаря за отговорите още веднъж!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Моля за съвет
« Отговор #6 -: Януари 16, 2005, 17:06:18 pm »
е в сайта на Зачатие е пълно с такива статии! използвай търсенето...
също виж www.fertilityfriend.com
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Моля за съвет
« Отговор #7 -: Януари 16, 2005, 17:57:47 pm »
http://zachatie.org/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=88
Чети и не се притеснявай да питаш :lol:
*

мама

Моля за съвет
« Отговор #8 -: Януари 17, 2005, 16:36:10 pm »
Благодаря!! :)
*
Моля за съвет
« Отговор #9 -: Януари 18, 2005, 10:08:31 am »
Не си меря температурата,не правя нищо......От както ми откриха 3апушване на трьбите и ми ка3аха че сьм 3а инвитро,чета само такава информация.И в немските форуми. А това е www.kinderwunsch.de
*
Моля за съвет
« Отговор #10 -: Януари 18, 2005, 10:12:56 am »
Не си меря температурата,и не правя нищо откакто ми ка3аха че са ми 3апушени трьбите и решението е ин витро.Чета само такава информация.Ако ти помогне адресьт е тоя www.kinderwunsch.de