0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
Седмичен труд пише за нас
« -: Октомври 21, 2009, 14:09:39 pm »
След участието ми в "Часът на мама” ми се обади една журналистка, която каза, че се е впечатлила много от моята история и иска да я разкаже във вестника. Може да прочетете повече във в-к Седмичен труд, който излиза днес 21.10.09г.

Като цяло има доста грешки, които ми бодат очите, ама явно журналистката не е наясно с термините.
Заглавието е Семейство за четвърти път ще прави ин витро
Подзаглавие: Най-страшното в процедурата е, когато чуеш, че диагнозата е отрицателна  8O
Това като го прочетох и мигах дълго време – тук думата диагноза незнам как я измислиха, правилната е - ТЕСТА е отрицателен, страшна безумица се е получило, но в края на статията вече е поправена – Най-страшно е да разбереш, че теста е отрицателен.

По нататък – "от една седмица Милена е във фаза инсеминация – процедура от ин витро метода..." всички се сещате, че бях във фаза стимулация. Пише, че фонда отпуска по 4000лв. на двойка, а не това, което е истина - по 5000лв. Към края малко преекспонират проблема със отражението на стерилитета върху секса – даже това с виаграта и аз не го разбрах.

Много ме е яд за тези неясноти  :x, само ако ми бяха изпратили статията да я прочета преди да я публикуват...  Но пък са избрали една от хубавите ни снимки. Е, имаше други неща, на които исках да наблегнат, но... това е. Аз очаквах да е доста по-въздействаща и емоционална тази статия. Но нищо, другия път - след като вече успеем да постигнем мечатата си. Дано!

« Последна редакция: Октомври 21, 2009, 15:11:12 pm от misi »
*

big_eyes

• 432
  • Само преживените неща са истински разбрани.
Re: Седмичен труд пише за нас
« Отговор #1 -: Октомври 21, 2009, 15:36:18 pm »
e, хайде, misi, не се ядосвай, то ако можеше журналистите да са компетентни по всичко, нямаше да са журналисти  :balk_600:
успех с процедурата!
p.s. много сте хубави
Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят. Паулу Коелю
Хубав-Рошав
« Отговор #2 -: Октомври 21, 2009, 15:51:18 pm »
Не се ядосвай, Миленка, явно и редакторите толкова знаят  :noevil:
Щастлив финал на процедурата ти желая и наистина сте големи сладури  :balk_103:

*

anizi

• 1806
  • Е вярно е, че сърцето ми заби извън тялото!!!
« Отговор #3 -: Октомври 21, 2009, 16:08:21 pm »
Миличка, хората /повечето/ включително и журналистите не са запознати с нашите проблеми и всички процедури през които преминаваме, така че не се ядосвай! Дано при теб "ДИАГНОЗАТА Е ПОЛОЖИТЕЛНА"! :wink: :lol: :lol: :lol:
« Отговор #4 -: Октомври 21, 2009, 16:14:24 pm »
Миси,
и аз ти пожелавам "диагнозата да е положителна!" :lol:
Добре, че ти отмина "фазата на инсеминация"   :lol:
И внимавайте с виаграта. :wink:

Поздравявам те за смелостта, че за пореден път си пред медиите. :)

Честно, за в-к труд, а да не горовим за Седмичен труд, мнението ми е крайно негативно!

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

Veselia

• 218
  • И все пак тя се върти!
« Отговор #5 -: Октомври 21, 2009, 16:33:12 pm »
Присъединявам се към пожеланията на Синьо кокиче!
Честно казано и аз се дразня от някои статии. Наскоро четох в едно списание, че ако имаш болезнена менструация, трябва задължително да отидеш на лекар, защото е почти сигурен признак, че имаш ендометриоза. А по-надолу в статията се споменава, че ако имаш сърбеж и течение, можеш да си купиш лекарство против гъбички и да се лекуваш сама.
*

daninaa

• 700
  • Все някога ще успеем
« Отговор #6 -: Октомври 21, 2009, 16:46:40 pm »
Миси поздравления големи сладури сте със съпруга си и ви се радвам на всички медийни участия .Не се ядосвай на журналистическите грешки по важнато сега е спокойствие което ще доведе до успешна процедура.Пожелавам ти от сърце успех и пълно щастие заслужавате го!
*
« Отговор #7 -: Октомври 21, 2009, 16:56:12 pm »
Misi, и аз като момичетата ти пожелавам от сърце "положителна диагноза" :wink:
Толкова много го заслужавате и съм сигурна, че този път ще стане!
*
« Отговор #8 -: Октомври 21, 2009, 17:48:16 pm »
misi, поздравления за куража и постоянството да разгласяваш проблемите ни чрез личната си борба! Възхищавам ти се и ти пожелавам скоро да сбъднете мечтата си.

Колкото до грешките и изопачаването, не се коси. Постоянно го наблюдавам тоя развален телефон. Работата ми е да подготвям анализи, цифри и текст за изяви на компанията ми пред медиите. Нито Ройтерс, нито Асошиейтед прес, нито Уолстрийт джърнъл публикуват и интерпретират фактите както им се поднасят - тук ще поставят цифра извън контекст, там ще съберат несъвместими изречения... Та като гледам как корпорация не смогва да контролира публикуването на историите си, какво остава за обикновените хора.

Важното е, че се пише и говори по-често за стерилитета и проблемите ни - само така ще има трайна промяна.
*
« Отговор #9 -: Октомври 21, 2009, 18:43:05 pm »
Миси,
и аз ти пожелавам "диагнозата да е положителна!" :lol:
Добре, че ти отмина "фазата на инсеминация"   :lol:
И внимавайте с виаграта. :wink:
Посмяхме се на гърба на журналистката!  :lol: :lol: :lol:
От сърце ти желая положителна диагноза  :oops:, исках да кажа  :bfp:
 :D :D :D
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
*
« Отговор #10 -: Октомври 21, 2009, 19:04:22 pm »
Миси, не се ядосвай за неточностите в статията!  :lol: Важното е, че снимката е хубава :wink:, а и че това ще е последната статия за вас на тема - "отрицателна диагноза"!  :wink: :lol: Следващата ще е с голяма снимка на още по-голямото ви вече семейство и то съвсем скоро!  :lol: Стискам ти палци! :lol:

*
« Отговор #11 -: Октомври 21, 2009, 19:25:54 pm »
Misi, не се ядосвай :lol: :lol:
Дано "диагнозата" сега да ти е положителна :wink:
*

ultra

• Анна Зашева
  • *
  • 7291
« Отговор #12 -: Октомври 23, 2009, 14:06:26 pm »
Миленче, всяка статия по въпроса е полезна, дори и с грешки :wink:
Поздравявам ви, а за палците си знаеш :)

“Experience is the name every one gives to their mistakes.” Oscar Wilde
*

borovinka

• *
  • 1118
  • таЙалеЩ на кълГо...
« Отговор #13 -: Октомври 23, 2009, 14:22:48 pm »
И аз ви стискам палци за късмет! Дано!
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #14 -: Октомври 23, 2009, 14:28:27 pm »
Милена, виж колко хубаво пожелание се роди от една неволна журналистическа грешка.
"Диагноза положителна" и от мен.  :)

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

pimpa77

• 284
  • pozitivnata misal pravi jivota 4udesen!!!
« Отговор #15 -: Октомври 23, 2009, 16:05:19 pm »
Миси искренно ви пожелавам успех!Нека следващата статия бъде с вашата сбъдната мечта!"Положителна диагноза" и от мен.
« Отговор #16 -: Октомври 23, 2009, 16:15:05 pm »
Миси, и аз не можах да се стърпя да не ти пожелая "Най-положителната диагноза на света", защото сте големи сладури и го заслужавате! Много скоро!
*

crow

• 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
« Отговор #17 -: Октомври 23, 2009, 17:14:14 pm »
Миси, успех мила ! Пожелавам ти скоро да забравиш всички термини около ин витро оплождането и да използваш тези, касаещи бебетата :)
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
« Отговор #18 -: Октомври 23, 2009, 20:13:52 pm »
Специално ми се обадиха няколко приятелки да ми кажат, че са прочели статията и е страхотна. Явно на хората, които не са сред нас, тези грешки не им правят впечатление.
Благодаря за пожеланията!
Надявам се диагнозата да е положителна и да продължи девет месеца.  :D
*
« Отговор #19 -: Октомври 23, 2009, 21:07:46 pm »
И аз пожелавам положителна диагноза  :D

Кой знае ние колко медицински статии, пълни с недоразумения(на друга тема) сме чели, без да разберем  :wink: