Здравейте момичета, на 8 март видях за трети път положителен тест за бременност, първите две не бяха успешни - завършиха с аборт и извънматочна с отстранена лява тръба. След 7 дневно закъснение отидох при лекаря, който ми диагностицира извънматочната и той съответно каза - повторна извънматочна в дясна тръба и направление за лапароскопия. От този кабинет отидох право при доктор Александров - от моите рев и сълзи, човека едвам разбра за какво става въпрос. Пусна ми чхг и ме прегледа, в сряда пак ми пуснаха чхг и пак ме прегледа. Чхг-то расте, но не много и е с ниски стойности - 242 последно. Д-р Александров ме убеждава, че ще ми се размине и настоява да не се подлагам на лапароскопия, каза въобще да не слушам другия доктор, че всичко ще се оправи и ще успея да си запазя тръбата и че дори не е съгласен метотраксат да ми бият, защото ще чакам 6 месеца, за да забременея. От друга страна първия доктор ме е наплашил яко от пръсване на тръба, на епикризата ми от първата извънматочна пише руптура на тръбата, а аз нямах никакви болки и също бях с ниско чхг - 260 тогава. Утре пак съм на чхг и нов преглед. Честно казано, ако не бях отишла при Александров, днес щеше да ми бъде лапарото. Реших да го послушам и да чакам, знам че е чудесен лекар, загрижен е за пациентите си /макар че аз не съм била негова пациентка досега/, но имам нужда някой да ми каже че съм права, че не съм сгрешила като съм послушала д-р Александров