0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Ин витро АГ - Варна 5
« Отговор #140 -: Ноември 13, 2009, 19:23:09 pm »
Мнооооооооооого благодаря :) :) :)
От всякъде ми е притеснено честно казано, макар,че имам време до януари да се успокоя :wink: Е ще решаваме на място значи,ще видим той какво ще ме посъветва като му дойде времето.
Благодаря ти отново.
« Отговор #141 -: Ноември 14, 2009, 12:29:40 pm »
Правилно ти е отговорила Дани, когато аз правих моя опит имаше две момичета от нашата група, които сами поискаха от д-р Александров част от яйцеклетките да бъдат оплодени ИКСИ, съответно платиха такса за ИКСИ. Успех!
*
« Отговор #142 -: Ноември 14, 2009, 13:57:06 pm »
Мерси  :)
Ще ми е нужен  :)
« Отговор #143 -: Ноември 14, 2009, 14:35:46 pm »
Аз оставих на док изцяло той да прецени-даже не сме го и обсъждали.Предполагам спермограмата е била добра на деня а и са започнали да се оплождат и развиват яйцеклетките.Не ми е казвал нищо за икси.Аз знам че ако се види че не се оплождат инвитро,док веднага може да ги иксира.Така че наистина неговата преценка е най-добра.
Сиеста ти започваш ли?Успех ти желая :D

Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #144 -: Ноември 14, 2009, 19:15:59 pm »
Баш веднага, не може да иксира, Елинка! В повечето случаи, когато се види, че не са се оплодили нормално, това е на следващия ден и въпреки, че и тогава може да се иксират, вече е малко късничко....И шансовете за нормално развиващ се ембрион при това положение са малки. При мен тези, които не се оплодиха от ин ивитро, док иксира на другия ден. Нито един от тях не оцеля. Добре, че го помолих за всеки случай да иксира половината в деня на пункцията. Т.е. ние направихме описания от Дани сплит.
Разбира се, не е задължително при всички да е така. По принцип док преценя на място и преценката му е точна. Просто аз си имах едно предчувствие, че може да не ми се оплодят с ин витро и затова го помолих. Но съм убедена, че и да не му бях казала, той щеше да го направи, предвид, че спермограмата ни не била много добре :? Което пък мен, а и док ни озадачи, защото нямаме мъжки фактор...Но това са подробности вече.
Довери се на док, той наистина знае кое е най-добро!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
« Отговор #145 -: Ноември 14, 2009, 20:51:31 pm »
Благодаря Ви дами  :)
Ще почвам,но чааааак януари. АГ-то декември ще правят профилактика.
Дали личният ми лекар може да ми даде рецепта за регулона? Иначе трябва само заради нея да отида до Варна.
« Отговор #146 -: Ноември 15, 2009, 09:25:17 am »
Злати далеч съм от мисълта че док седи и чака на момента да ги гледа оплождат ли се или не.А и няма нужда да знам тънкостите понеже док си знае най-добре работата.Това че се изразих "Веднага може да ги иксира" не значеше че го прави на секундата.Но както и да е ти ги разбираш по-добре.Съжалявам ако съм заблудила някого.
Сиеста мисля че личния би могъл да ти даде,но не съм сигурна.Успех ти желая със започването на новата година  :D

*
« Отговор #147 -: Ноември 15, 2009, 11:25:09 am »
Здравейте! виждам,че лекичко сте заформили спорче тука,лекичко! хе хе ! каква е разликата за пациентката ,дали ще е инвитро или икси???? Според мен това са си технически подробности! Док за метода има собствено мнение много преди деня на трансфера,ако питате мене! Всеки отделен случай му е познат и ако се налага да промени нещо в самия ден ,то е защото са се получили не толкова очкавани параметри в матерала или пък в развитието на яйцеклетките! за това може би при Сикс са постъпили така. При нас дори не ни пита,макар че и айцеклетки имахме сравнително приемливо количество,и материала беше в нормални норми ,но твърдо мина на ИКСИ ! Дори и не ни е питал!!Предполагам,че такава една процедура е сбор от много фактро и и той за това е добър доктор,защото може добре да ги прецени и да вземе по-правилното решение. Иначе разликата в цената е 300 лв,но за това ли е въпросът!!!
/www.mamaibebe.com][/url]
« Отговор #148 -: Ноември 15, 2009, 11:51:10 am »
В никакъв случай не споря и не мисля да споря.Не съм достатъчно компетентна,за да споря по тези въпроси. :)

*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #149 -: Ноември 15, 2009, 14:38:24 pm »
Няма спор тука :D Просто изясняваме ситуации. Елинка, нали не се сърдиш, че те апострофирах, мила? Просто исках момичето да разбере правилно нещата.
Иначе, Рачо, прав си, че доктора преценя най-добре!
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
« Отговор #150 -: Ноември 15, 2009, 14:49:33 pm »
Абсолютно не  :D

« Отговор #151 -: Ноември 15, 2009, 15:27:22 pm »
Благодаря Ви дами  :)
Ще почвам,но чааааак януари. АГ-то декември ще правят профилактика.
Дали личният ми лекар може да ми даде рецепта за регулона? Иначе трябва само заради нея да отида до Варна.
еее ти пък чааак януари, ей сега докато се усетиш ще дойде, да не би пък да е много хубаво по празниците да ходиш напред назад със спринцовки и по прегледи :), а и тъкмо нова година нов късмет!
А за Регулона естествено че може личния ти лекар да ти даде рецепта, даже си мисля че и без рецепта ще ти го дадат в аптеките ако им се примолиш :lol:
И най-важното - дали  инвитро или икси - важното е да стане човек от него  :lol:
*
« Отговор #152 -: Ноември 15, 2009, 16:58:24 pm »
Наистина няма спор, всяка споделя мнението си нали така?
И изобщо не става въпрос за парите. На фона на всички наринато до момента, 300 лв са просто нищо. Искам да имам повечко информация, естествено че Д-р Александров най-добре може да прецени. Честно казано аз искам да опитам и двете, за по-голяма лична сигурност или успокоение,че съм опитала всичко, което може. Предполагам че е разбираемо. :) :) :)
*

sixsens

• 4138
  • Благодаря ти, докторе!
« Отговор #153 -: Ноември 16, 2009, 00:53:33 am »
Напълно разбираемо е, Сиеста :D Аз точно по тази причина помолих за сплит, да си вържа гащите както се казва :lol:
Аз вероятно също ще правя втория си опит януари месец. Може да се видим :D Имаш пълната и безрезервна подкрепа от всички тук!
Искрено се надявам, тези които сме на поправка, да я вземем и да не се стига до ликвидации :lol:
 :bighug:
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
*
« Отговор #154 -: Ноември 16, 2009, 12:56:43 pm »
Мноооого благодаря :) :) :)
И аз се надявам да се видим.
За да съм по-точна през януари почвам регулона.
*
« Отговор #155 -: Ноември 16, 2009, 13:19:53 pm »
Здравейте, сладки!
По обсъжданата тема - моя първи опит беше ИКСИ, нищо, че спермограмата беше чудесна и извадихме 13 бр. Преполагам за по-сигурно са го направили, пък и не се знае какво се случва при оплождането. Втория опит, не съм много сигурна, вероятно ИКСИ, но е възможно и инвитро да е бил. При третия и четвъртия със сигурност беше инвитро, въпреки, че при третия извадиха 21 яйцеклетки, а при четвъртия само 7. Явно док така е преценил, дори не съм го и питала,защо,  как и т.н.

Но всъщност:
И най-важното - дали  инвитро или икси - важното е да стане човек от него  :lol:
Е, те това е най-важното.
Успех на всички! Аз продължавам да ви следя най-отговорно - нали съм пристрастрастна  :D
"Рибата става акула, когато излезе от водата, спре движението и ухапе полицай!"

*
« Отговор #156 -: Ноември 16, 2009, 16:09:57 pm »
Хехе ,ей Дживотинче,на тебе ти евреме май да се местиш в друга теме!! Ама ни е приятно да ни пишеш де! Много оптимизъм ни даваш,а и всички с добри резултати! да бе,няма спор тука! Док преценя и решава! Дой е добър доктор и трябва да му се доверяваме! важното е да се получи! Сикси,не е ли рано януари?? Ама нямаш търпание,а!!! :wink:
« Отговор #157 -: Ноември 16, 2009, 16:43:05 pm »
Рачо, а вие  кога мислите да правите втори опит? Като гледам Злати не издържа  :lol:, аз лично смятам да поизчакам до февруари или даже март
*
« Отговор #158 -: Ноември 16, 2009, 16:59:36 pm »
Ами и ние там някъде! Все пак,годините ни не са много малко и предполагам ,че е ще добре за организма повечко да почива!Да се зареди хубаво! А и все се надявам,че може и някаква изненад-чудо да се случи1 сега наблягаме на този метод!!! :hug2:
*
« Отговор #159 -: Ноември 16, 2009, 19:33:41 pm »
Рачо :)наблягайте на този метод а нали знаете че по Коледа стават чудеса.
А ако не д-р Александров ще се постарае февруари-март да огрее и вашия двор :) и :crossfingers: да няма повече разочерования.