Здравейте приятели,до преди няколко месеца редовно четях и пишех във нашият любим форум!За мое щастие вече съм в редиците на подфорума за дългоочаквана бременност и майчинство.Искам да споделя какво ми се случи и какво преживях тръгвайки към родилното отделение с изтекли води и голяма радост от това,което предстоеше да се случи-да гушна дългоочакваното си бебе.И така,в 3:35ч 11 дни преди термина,ми изтекоха водите в къщи,влязох в банята,взех един душ и с малко страх и голямо нетърпение се запътихме към родилното.В 4:15ч.вече подпълвах необходимите документи и лека-полека преминавахме към стандартните изследвания на кръв,урина ,клизма и т.н.Малко по-малко болките ми започваха да се усилват,а имах и 3см разкритие,в 8ч.сутринта за мое голямо съжаление дойде новата смяна и по-точно др.Цеков известен в град Перник като "Касапина"(по-принцип не вярвам на клюки,но......в този случай трябваше да повярвам,даже лично се убедих в последствие).И така започна се едно чакане да родя,няма смисъл да обяснявам механизмите,болките и най-лошото че въпросният доктор не е благоволил да погледне документите ми в колко часът съм приета и колко време вече съм без води.И така,цял ден търпях болките докато накрая в 21:30 ВЕЧЕРТА се сетиха да ми бият 1на инжекция и да ми пуснат 1на система,че в 22:00 ч.най-накрая родих!Аз се бях измъчила,а детето-то беше много синьо,изтормозено,не изплака веднага!!!Почти не ми я показаха,а веднага я отнесоха в кувьоз(това ,че я сложиха в кувьоз отначало не ме притесни,въпреки,че родих бебе с тегло 3900г и 52см!!!)Аз бях много изморена от раждането и заспах веднага,след няколко часа ме закараха в стаята ми,аз поспах още няколко часа и рано се събудих с мисълта да видя бебето си.И оттук започва най-големият ад ,който съм изпитвала през живота си!!!Дойде при мен една от неоантоложките,аз веднага я попитах как е бебето ми ,без изобщо да предполагам,че може да има някакъв друг отговор освен-Добре!И тя каза:Бебето ти е много зле!!!Питай доктор Цеков как те е израждал и какво ти е правил!!!"И взе,че си излезе!!!Аз немога да стана от леглото,бях цялата изпоцепена отдолу и съответно доста шита,но намерих сили ,станах и отидох да търся въпросният Касапин,е намерих го и когато го попитах какво е направил на бебето ми той най-демонстративно ме изгони от залата!!!аз се върнах при неонатоложката и плачейки я помолих да ми обясни какво става с детето,тя ме викна да го видя,милото ми бебе,едвам дишаше!!!Получила е дихателна недостатъчност,инфекция и какво ли още не от това,че е била 20 часа без води!!!Педиатърката ми каза,че едвам са я спасили през нощта и дори не ми даваше гаранция ,че ще оживее!Светът ми се срина :balk_146:Трябваше да минат минимум 24 часа,за да ми кажат дали ще има шансове.По дяволите говорим за доносено бебе с тегло 3900г!!!След този случай при мен се изредиха всички акушер-гинеколкози да ми обясняват,че детето ми е недоносено,защото сее родило 11 дни по-рано и затова не могла да диша самостоятелно!!!Пълни глупости,прикриваха си гърбовете, педиатърката ми обясни подробно откъде идват всичките проблеми-от задушаване,от инфекция и т.н.Само аз си знам какво съм изживяла тези 2ва дни!!Дори и на най-големият си враг не пожелавам да види детето си в това състояние,в което аз я видях-безпомощна,не можех да й помогна по никакъв начин!Исках да я гушна да я целуна,да почувства топлината и обичта ми,но не можех.Слава Богу започна да се стабилизира с помощта на много лекарства,системи и инжекций и тогава аз започнах да вдигам висока температура-няколко дни ми биха по 2ва антибиотика мускулно,докато накрая видяха,че от мен изпадат съсиреци-направиха ми кюретаж!Започнах да се стабилизирам!Това е малка или по-точно съкратената част на историята ми ,сега слава богу сме си вкъщи,гушкаме се и двете се оправяме!Сега обмислям да пусна жалба срещу въпросният лекар,най-малкото ,че той не е благоволил да погледне документите ми в колко часа са ми изтекли водите и заради него за малко да загубя най-скъпото нещо в моя живот още преди да я бях видяла!