0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: новата процедура по осиновяване
« Отговор #20 -: Декември 15, 2009, 23:25:14 pm »
за произхода ние сме писали "български, смесен или неизвестен произход без видими отличителни белези и цвят на кожата"; дано не звучи консервативно?!? но наистина мислим, че нещата с произхода са относителни имайки предвид интелектуалното ниво на лицата изоставящи децата си...

дениса,  :balk_50:
*
« Отговор #21 -: Декември 18, 2009, 21:31:46 pm »
Момичета, за тези, които се интересуват, в Държ.вестник от 11.12.2009 е публикуван новият Правилник за дейността на Съвета по осиновяване:

Брой 98, 11.12.2009
Министерство на труда и социалната политика
Правилник за дейността на Съвета по осиновяване
  стр. 75 
http://dv.parliament.bg/DVWeb/searchDV.faces
*
« Отговор #22 -: Декември 19, 2009, 19:16:59 pm »
Звравейте, направи ми впечатление долното:
Преходни и заключителни разпоредби
§ 1. Правилникът се издава на основание чл. 94, ал. 6 от Семейния кодекс (обн., ДВ, бр. 47 от 2009 г.; изм., бр. 74 и 82 от 2009 г.) и влиза в сила от деня на обнародването му в „Държавен вестник“.
§ 2. Този правилник отменя Правилника за дейността на Съвета по осиновяване, издаден от министъра на правосъдието, министъра на здравеопазването, министъра на образованието и науката и министъра на труда и социалната политика (ДВ, бр. 107 от 2003 г.).
Това означава ли, че от 1.10.2009 когато влиза в сила новия Семеен кодекс до 11.12.2009 когато е приет и влиза в сила правилника не е имало осиновявания.
Казвали са ми, че през 2003г. когато пак влизат в сила нови правила почти 1 година не е имало осиновявания. Има ли момичета, на които са предлагани деца след 1.10?
*
« Отговор #23 -: Декември 20, 2009, 12:34:27 pm »
Даже и осиновявания има вече  :wink: :lol:

спокойно!
В очакване ....
*
« Отговор #24 -: Януари 18, 2010, 23:09:47 pm »
по повод на това дали новата процедура е бърза...ами за нас се оказа бърза. заповедта за вписване в нац.регистър ни е с дата 30.11.09. до момента сме получили около 10 писма от страната и едно за покана за среща. проведохме срещата на 15.01.10 с момиченце на 1г. и 1мес. и след една безсънна нощ взехме решение, че това ще е нашето дете. сега подготвяме документи за съдебната процедура. надявам се да не чакаме много докато си я прибирем вкъщи.
*
« Отговор #25 -: Януари 19, 2010, 10:23:34 am »
Ура Ура Ура

Браво Луиза много се радвам!!!! :lol: :lol: :lol:

ОЩЕ НЯКОЙ ДА МИ КАЖЕ, ЧЕ У НАС СЕ ОСИНОВЯВА ТРУДНО ААААААААААААА????????????
В очакване ....
« Отговор #26 -: Януари 19, 2010, 10:31:38 am »
Скъпа, и тук да те поздравя и да ти кажа, че много се радвам и стискам палци Малката скоро да е вкъщи, у дома, при Мама и Татко :D
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #27 -: Януари 19, 2010, 16:45:29 pm »
... надявам се да не чакаме много докато си я прибирем вкъщи.

Ехаааа, браво Луиза. Стискам палци много скоро да сте си заедно в къщи.  :D
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
*
« Отговор #28 -: Януари 19, 2010, 21:53:47 pm »
 :thankyousign:

*
« Отговор #29 -: Януари 22, 2010, 23:09:12 pm »
то май предимно аз пиша тук напоследък, ама нищо. та пак за новата процедура и дали е бърза - днес получих обаждане, че сме избрани за кандидат осиновители за момченце на 8 месеца. така че, момичета системата работи. ще дойде и вашия ред!
*
« Отговор #30 -: Януари 22, 2010, 23:32:25 pm »
то май предимно аз пиша тук напоследък, ама нищо. та пак за новата процедура и дали е бърза - днес получих обаждане, че сме избрани за кандидат осиновители за момченце на 8 месеца. така че, момичета системата работи. ще дойде и вашия ред!

Ехааа,  :D
такива хубави новини! Дано много дечица си намерят своите родители!
Вчера в едно предаване по италианската телевизия - "Сделка или не" една жена разказваше, че ще си осиновяват детенце. Избрали са да е от България. Семейството вече имаше едно дете - момче на около 12-15 год., но хората бяха минали през ада. Не разбрах точно, но поради някаквъв проблем между родителите детето е оцеляло с цената на невероятни усилия и затова те са решили да осиновят второ дете. Лекарите ги предупредили, че ако решат да си имат свое ще подложат и него и себе си на същите мъки и до края на годината ще си вземат детенце.
Малко дълго стана, но се развълнувах
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."
« Отговор #31 -: Януари 26, 2010, 10:09:28 am »
Много хубава новина Луиза ,но май не за всички е толкова бърза , ние сме вписани в регистрите в цялата страна през юни 2009 и все още нищо.Надявам се ,че нещата ще се раздвижат.Пожелала съм си за рождения ден като подарък да ни се обадят и да ни кажат ,че сме одобрени за родители .Това ще е най-хубавата блага вест която ще получа - родена съм на Благовещение.

*
« Отговор #32 -: Януари 26, 2010, 15:19:07 pm »
galian75, всеки ще дочака своето дете. сигурна съм. по един или друг начин.
ние чакахме 5г. и минахме през много трудности, за да дойде при нас момиченцето ни.
предполагам, че с промяната в СК нещата се движат по-бързо.
съпругът ми също е роден на благовещение ;-). пожелавам ти най-чаканата блага вест като подарък за празника!
« Последна редакция: Януари 26, 2010, 15:22:55 pm от Luiza »
*
« Отговор #33 -: Февруари 06, 2010, 09:41:34 am »
ние сме вписани в регистрите в цялата страна през юни 2009 и все още нищо.Надявам се ,че нещата ще се раздвижат.
Дааа, определено се раздвижват нещата  :D. Ние сме вписани в регистрите 07.2008 и ето , че най-накрая вчера получихме дългоочакваното обаждане за момиченце на два месеца, много сме развълнувани, другата седмица ще отидем при мъничката и дано това е нашата звездичка.  :D
*
« Отговор #34 -: Февруари 27, 2010, 22:45:54 pm »
нашето дете си е вече вкъщи от няколко дни - чувството е страхотно. голяма радост за всички нас!
според мен се адаптира почти веднага. спи по цяла нощ без да се буди, сама е в стая. храни се с апетит, не проявява капризи към храната. постоянно се усмихва запленително, има желание за игра и забавление. заиграва се с играчки. заплаква само при къпането. но днес вече не плака. много е любознателна и изучава всичко в къщата.
с желание излиза на разходка с количка; седи в столчето за хранене; седи в столчето в колата  - изучава всички коланчита и закопчалки по всички тези неща, всичко се опипва детайлно и е много интересно явно?!
« Отговор #35 -: Февруари 27, 2010, 23:38:26 pm »
Ето това е чудесна новина!!!Щастлива съм да чувам такива!Бъдете винаги заедно и много щастливи и обичани!

Desunt inopiae multa, avaritiae omnia
*

Chandra

• *
  • 1567
  • Безспирно е движението на живота..
« Отговор #36 -: Март 01, 2010, 12:13:24 pm »
Честито, Луиза! Много се радвам за вас! Това, което разказваш, звучи стърахотно!  :D

Пожелавам от сърце на цялото, вече пълно семейство много здраве и радости!
(Нали не бъркам, че е госпожичка малката сладурана?)

« Последна редакция: Март 01, 2010, 12:18:07 pm от Chandra »
"Don't tell God how big your problems are...tell your problems how big your God is."

« Отговор #37 -: Март 01, 2010, 21:18:05 pm »
Браво Луиза, мисля си за вас, но не смея да ви звънна, рекох си че ви е достатъчно емоционално първите дни :D Ама ще ти звънна скоро.
Успех на всички чакащи, да изгрее слънчице и в техните домове скоро!
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #38 -: Март 04, 2010, 14:55:07 pm »
Честита рожба, Луиза :) Бъдете много щастливи заедно!
*
« Отговор #39 -: Март 16, 2010, 12:34:44 pm »
Какво знаете за децата без откази?
Обаждайки се в РДСП-та, ми казаха и такъв отговор: имайте търпение, след април месец ще има повече деца, защото от тогава съгласно новия закон щели да предлагат и децата без откази, чийто родители не са се интересували от тях. Тогава им изтичал 6-месечния срок по новия закон, който почвал от октомври.