Врабчо,
kaffi благодаря ви за съветите. От бързане да си задам въпросите, съм пропуснала да напиша, че имам изследвано ФСХ преди опита (11.24 mIU/mL), но не сме изследвали АМХ и Инхибин досега. С моето недоглеждане поставих подхода на лекаря ми под съмнение и създадох грешно впечатление
. Той е страхотен професионалист и му имам пълно доверие.
Миналата година през април правих цветна снимка, на нея се оказа че едната тръба пропуска под високо налягане (док изказа съмнение за спазъм). В края на юли направихме лапароскопия, там тръбите излязоха абсолютно проходими. Правихме и спермограма в клиниката, защото предишната беше обикновена. Направихме разширена по Крюгер, заключение : Тератозооспермия (забележка - хиповолемия) -4 % нормални форми, но док ме успокой, че ще използваме метода ИКСИ и ще подберат най-качествените сперматозоиди. Пускахме базови хормони на 3-ти ден, бяха в норма с изключение на ТСХ (беше 3), но от два месеца приемам Л-тироксин по 50 микрограма на ден, на последната контрола беше под 2.
През месец ноември Е2 е бил 405 pg/mL, но тогава лигавицата беше тънка и не стигнахме до пункция.
Пристъпихме към инвитро по мое настояване, защото се самофинансираме и преценихме, че при тези показатели е по-добре да преминем към инвитро, вместо да правим инсеминации. Отделно се боря с високо кръвно налягане и отложихме нещата с почти година, докато се стабилизира кръвното. Сега съм при кардиолог, който следи бременни и при положителен резултат ще коригираме терапията на която съм в момента.
Записвам си въпросите с намерение да ги задам на док, защото в главата ми е каша и наистина забравям да ги задам на прегледите.