Голямо Здравейте на всички!
Виждам, че никой не е писал в темата от мнооого време, но ще се радвам, ако някой с "опит" с гадната диагноза ИЯР продължи да споделя мнения и познания. Във форума повече чета, отколкото пиша, но сравнително от скоро трупам "опит" и все още смятам, че нямам какво толкова полезно да споделя. Целенасочени опити за бебок правим от началото на април тази година. Както се досещате, до момента - нищо. От Септември посещаваме репродуктивен специалист, тъй като аз от около година и половина имам проблем с цикъла, но "обикновените" АГ-специалисти не откриваха нищо. Е, проблемът лъсна. Стандартно започнахме с хормонални изследвания на 4-ти ден от цикъла и диагноза: Данни за преждевременно ИЯР. Лекарката ми е страшен реалист, за което й благодаря от сърце. Постоянно ми вдъхва надежди, но и ме държи здраво стъпила на земята, за това, което евентуално предстои. Проследихме 2 цикъла и хоп - доминантните фоликули не се пукат (съответно, съмнения за LUF)! Добрата новина беше, че по време на цикъла се изчистват. На третия цикъл ми постави 10000Е Хориомон (на 9-ти ден) и овулацията вече е налице (11-12 ден). Мъжо също се оказа с проблем - Asthenozoospermia. При него обаче иска втора спермограма, за доказване на диагноза. И въпреки всичко Душицата (лекарката ни) иска да опита всичко, за да се случат нещата естествено (ако изобщо се окаже възможно), защото според нея не е безнадеждно, а и смята, че все още сме в изгодно положение откъм възраст (на 30 съм). Така че, следващите 2-3 месеца ще го караме леко и последователно. Лошото е, че този месец лутеиновата фаза ми беше доста къса (10 дни по мои изчисления), което вероятно ще се окаже ново попълнение към всичко, описано по-горе. Не че по-рано е била много по-дълга (11-13 дни), но сега вече ми се струва прекалено. Изследванията са ми от края на септември и от тогава нищо не съм повтаряла. Като за капак съм и с хипотиреоидизъм, но там от поне 4-5 месеца нивата на ТСХ са овладяни (между 1 и 1,5).
Много ще се радвам, ако момичетата с подобни проблеми продължат да споделят полезна информация с нас (новобранците), които тепърва тръгват по техните пътеки.
Благодаря ви предварително и само прекрасни мечтани резултати желая на всички ви!
Доста обяснително и дълго се получи, за което се извинявам, но се опитах да бъда максимално последователна
Prolactin ( Пролактин ) - 239.50 mIU/l; Референтни граници: М: 86 - 324; Ж: 127 - 637
LH ( Лутеинизиращ Хормон ) - 3.63 IU/l; Референтни граници: М: 1.7-8.6; Ж: фол. 2.4-12.6, овул. 14-96, лут. 1.0-11.4, мен. 7.7-59
FSH ( Фуликул Стим. Хормон ) - 8.84 IU/l; Референтни граници: М: 1.5-12.4; Ж: фол. 3.5-12.5, овул. 4.7-21.5, лут. 1.7-7.7, мен. 25.8-134.8
Estradiol (Естрадиол) - 182.60 pmol/l; Референтни граници: М:28-156;Ж: 1-10г.22-99.1,фол. 46-607 овул. 315-1828, лут. 161-774, мен.до 201
AMH ( анти Мюлеров хормон ) - 0.25 ng/ml; Референтни граници: 1.00 - 6.80
inhibin B (Инхибин Б) - 43.50 pg/ml; Референтни граници: 40 - 200