Инфарикс е ДТК ваксина - дифтерия, тетанус и коклюш.
Пентаксим - петвалентна. Освен ДТК съдържа и полиомиелит и хемофилиус инфлуенце.
Според мен трябва да се водиш по имунизационната програма, по която е започнало детето, което не изключва поставяне на Акт Хиб примерно.
За млякото - ползвам Пършевица. Най-ми прилича на истинско мляко. В началото на даването на млякото ползвах "домашна" и "проверена" крава, но в един момент просто стана невъзможно, а да разчитам, че в съмнителни шишета ще ми продадат хубаво мляко от крава, кво ли не /включително залежали пасти и вафли/, мерси съм.
Това което не знаете за българските крави /случаят ми е известен от гледна точка на моята професия, за да не ядосам някой, няма да пиша каква/. Та в БГ законът е, че големите производители на мляко трябва да изкупуват мляко от регистрирани земеделски производители с ферма първа категория. Да де, ама не - един на десет души в селото се регистрира, за да набави количество глави добитък прави негласна партия с още един и двама съселяни. После още един и двама съселяни, умножени по десет предават млякото на големия производител на млечни продукти под шапката на единствено регистрирания земеделски производител, който отговаря пред закона , ако се открие нередност в млякото...Като разбрах за кви цифри в лева и литри се говори в конкретния случай, свят ми се изви...
За водата - купувам все още девин розов етикет.Не че и тя не е като в един стар лаф "чешмяна , от маркуч". Не знам до кога ще я купувам, защото доколкото знам фирмата е обявена за продан.