Независимо, че е стара темата, винаги ще бъде актуална и аз също бих искала да споделя. Мисля, че ако се посъветваме с 5 различни доктори, ще получим 5 различни мнения. И тъй като ние не сме доктори, се доверяваме лесно, но все пак трябва да мислим, кое е най-добро за нас. Особено за нераждали момичета, не мисля, че е най-доброто лазер или горене. 350 лева са си доста пари. Преди около 10 години имах течение и така отидох на доктор, оказа се раничка на шийката(ПАП 2), помня че доктора беше твърдо против лазер или горене, тъй като не съм раждала. Той използва Солкажин, една ампула, тогава струваше 38лв, намаза болното място и след около 20 дни, изпада нещо като коричка. Останах много доволна от солкажина, и до ден днешен не съм имала никакви проблеми. Съгласна съм с момичетата по-долу, че обработеното място се вижда и днес от гинеколога на един гинеколог.преглед. Важното е, че е обработено добре и навреме. А това, че някои гинеколози изписват Доксициклин за ранички е пълна глупост и загуба на време.
Независимо, че сега техниката е по-нова и повече възможности за обработка на ранички, аз твърдо се застъпвам зад използването на Солкажин. Но всеки сам прави своя избор. Не мислете, коя технология е най-нова, а кое е най-добро за вас момичета, за да си спестите главоболия на един по-късен етап.