0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

tedy-23

Раничка на шийката на матката!
« -: Април 19, 2006, 19:29:02 pm »
Здравейте!!!!Преди 2 месеца ми изгориха раничката на шийката на матката.През март месец цикала ми дойде на 28 ден но почти през целия месец кървях по 2-3 капки на ден.Докторката ми каза че това е нормално след като ти е горяна раничка.Но проблема идва април месец когато цикала ми закаснява вече 5 дни,теста за бременност е отрицателен и нямам никакви индикации че ще ми идва цикала.Супер сам притеснена да не ми да е станало някакво запусване  от това изгарене или пак дало ли е отражение това че минали месец ми кървеше дълго време.Моля ви момичета споделете вашето мнение ,ако сте преживяли подобно нещо като мен.Не сам раждала.Това много ме претеснява.Благодаря ви предварително.
*

Starlet

• 1937
  • Добротата ще спаси света!!!
Re: Раничка на шийката на матката!
« Отговор #1 -: Април 19, 2006, 19:39:55 pm »
Цитат на: tedy-23
Това много ме претеснява.Благодаря ви предварително.

Отиваш на лекар той ще каже какво е, що е!!!! Възможни са отклонения но чак във вторият цикъл след горенето поне аз досега не съм чувала. А ако правиш опити за бебе вероятността е голяма. Не винаги тестовете отчитат на 5-ти ден закъснение, при мен например винаги са отчитали едвам едвам чак след 7-ми ден от закъснението. Но това е строго индивидуално.
БЪДЕТЕ ОПТИМИСТИ, А НЕ ПЕСИМИСТИ!!!
*

tedy-23

« Отговор #2 -: Април 19, 2006, 19:53:21 pm »
Благодаря ти мнмого Starlet.Но какви отклонения са възможни би ли обяснила.Моля те пиши ми
« Отговор #3 -: Април 28, 2006, 08:20:56 am »
Фанта, ПАП 2 не върви ръка за ръка с горене, лекар трябва да прецени. Съмненията се разсейват и се стига до ясно мнение след колпоскопия и хистологични данни.
Често малка раничка може да я носиш с години, а тя да се `храни` от хронична инфекция например. Правила си ли хламидия и микробиология?
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #4 -: Април 28, 2006, 08:35:23 am »
Цитат на: fanta_21
Още миналата година ми откриха раничка на мен - цитонамазката не показа нищо сериозно но съм чела че при  Пап 2 тярбва да се изгори и всъщност така ли е или не е...  :oops:  8)

ПАП ?
Това е просто една от методиките  за цитологични изследвания
Метода на Папаниколау:ПАП -чрез него  се определя морфологията и заболяването (това най-общо казано) -  основава се  на фиксиране и оцветяване със съответни оцветители на клетъчните елементи, за да могат да се наблюдават под микроскоп клетъчните структури.

Без значение колко е ПАП-а ,раничката трябва да се махне.
Особено ако планираш да имаш бебе. Шийката на матката трябва да е в добро състоянив след като и предстои бременност и раждане. Колкото е по-малка, по-лесно се маха (с по малко манипулации) А малката след време става по-голяма. Е, има случай на малки ранички ,които изчезват от самосебе си ,но не бих заложила на това. Колкото по-рано я махнеш, толкова по-добре. :wink:

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
« Отговор #5 -: Април 28, 2006, 09:10:38 am »
денис, това което пишеш не е точно така. съвсем не е задължително раничката да се гори или " маха" , въможно е да бъде само следена. Лекарят е този , който преценява
The impossible is often the untried [/i]
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #6 -: Април 28, 2006, 09:43:09 am »
Цитат на: ALFI
денис, това което пишеш не е точно така. съвсем не е задължително раничката да се гори или " маха" , въможно е да бъде само следена. Лекарят е този , който преценява

:D  Разбира се ,че лекарят презенява, спор няма.
Даже сега има лекари,  които питат искаш ли да я махнем или не?
Което според мен е много глупаво, защото едва ли хората знаят достатъчно за това ,за да вземат правилното решение.
Според мен, колкото и малка да е трябва да се маха.
Това разбира се е мое мнение.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

Danidan

• 1209
  • творец- щурец с малко щурче
« Отговор #7 -: Април 28, 2006, 10:29:03 am »
Аз също знам, че трябва да се маха.
Иначе може да порасне и да стане опасна, а едно горене въобще не е опасно, стига да е направено от добър лекар.
Не е задължително да порасне, но защо трябва да стои.
Това също е мое мнение.Всеки сам решава. :wink:
« Отговор #8 -: Май 30, 2006, 17:29:20 pm »
Здравейте, момичета! Давам си сметка, че с включвам с цял месец закъснение в тази тема, но да не отварям нова...
Обезпокои ме това, че раничките трябва да се махат... На мен ми бе открита 2-ра група ПАП още през юни 2000 г. И понеже съм от забутаната провинция, където не се намира свестен лекар да обясни като хората, до ден днешен си ми стои. При последната цитонамазка от ноември 2005 г. пак си беше 2-ра група (тогава ме прегледа лекарка от София и каза, че не е желателно раничката да се гори, щом още не съм раждала :!:  :?: ).
Дали пак да отида и да настоявам да я махнат? Надявам се да ме посъветвате по този въпрос и да споделите вашия опит. Благодаря предварително!
*

Danidan

• 1209
« Отговор #9 -: Май 30, 2006, 23:06:55 pm »
Салина, ами ние сме написали мненията си.Ти сама трябва да решиш.Аз бих те посъветвала да отидеш при друг лекар за мнение, защото раничките по-принцип се горят.
Успех!
:wink:
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
« Отговор #10 -: Май 31, 2006, 12:40:42 pm »
абе има си начин за махане на раничката при нераждали жени - не се гори с ток, а се тушира с лекарство, наречено Солкожин. каква е логиката и смисъла да се остави една раничка, това е изменение, не е нормално и трябва да се ликвидира.
« Отговор #11 -: Юни 09, 2006, 16:05:13 pm »
Цитат на: manhattan
абе има си начин за махане на раничката при нераждали жени - не се гори с ток, а се тушира с лекарство, наречено Солкожин. каква е логиката и смисъла да се остави една раничка, това е изменение, не е нормално и трябва да се ликвидира.

Хмм... Като се замисля, наистина няма никаква логика да се оставя. Но пък от друга страна, след като за толкова дълго време не се влошава -все си е втора група!? Не знам какво да си мисля ... В крайна сметка минаха вече 6 г., откакто я откриха. Не става по-зле, нито пък по-добре :?
И накрая пак да ви питам: вие знаете ли нещо за този проблем и лечението с мед? На мен една лекарка ми каза, че ако мажа раничката със захаросан мед поне две седмици може да стане първа група и дори да изчезне!? Обаче не съм пробвала още и не знам дали въобще да опитвам :? Как мислите - дали това не са бабини деветини?
« Отговор #12 -: Юни 09, 2006, 16:46:23 pm »
Моята раничка е лекувана със Солкожин, още не съм правила контролен преглед, но 10-тина дни след последното третиране /3 третирания общо/ бях на преглед при друг гинеколог по различен повод, док. хвърли едно око и каза, че е зарастнала. Не съм правила още контролна цитонамазка, но моята раничка не беше голяма, може и наистина да се е оправила.

МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*
« Отговор #13 -: Юни 09, 2006, 17:32:30 pm »
Днес си направих цитонамазка с четчица- малко ме заболя ,но друтага седмица и даже на 22 като си взема резлутата и ако пак имам ПАП 2 ще питам дали наистина трябва да си торя раничката или не. При последните 2 цитонамазки си бях пак с Пап 2...  :o  8O  :lol:
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #14 -: Юни 09, 2006, 21:41:56 pm »
Аз не съм раждала ...моята раничка я изгориха!!!
« Отговор #15 -: Юни 13, 2006, 14:59:12 pm »
Цитат на: adi
Аз не съм раждала ...моята раничка я изгориха!!!

Ади. а твоята коя група беше? И веднага след откриването ли я изгориха или е била следена известно време?
Фанта, при теб от колко време показва ПАП 2?
Извинявайте, ако ви досаждам с тези въпроси, но търся аналогични случаи, за да си направя съответните изводи :roll:
« Отговор #16 -: Юни 13, 2006, 18:07:43 pm »
През 1997 година, на 21 г. ми откриха раничка на шийката на матката, която не си повлия от мазането с лекарства. Цитонамазката ми показа ПАП 3"б" (или "в" не помня). Независимо, че не бях раждала, ме изпратиха спешно в София за горене с лазер. От тогава до сега ПАП винаги ми е бил 2.
« Отговор #17 -: Юни 13, 2006, 18:35:00 pm »
За пореден път ще го напиша-няма такова нещо като градската легенда-раничка не се гори при нераждали.Гори се, прави се контролна цитонамазка после, по препоръка на лекаря се продължават контроли през 3-6 месеца.
Мъчиха ме със Солкожина, люспи, болка, ходене преди ден....Е, раничка оцеля.
Изгориха ми е , сега нещата са нормални.
*

Danidan

• 1209
« Отговор #18 -: Юни 13, 2006, 20:42:34 pm »
Цитат на: mini_mouse
За пореден път ще го напиша-няма такова нещо като градската легенда-раничка не се гори при нераждали.Гори се, прави се контролна цитонамазка после, по препоръка на лекаря се продължават контроли през 3-6 месеца.
Мъчиха ме със Солкожина, люспи, болка, ходене преди ден....Е, раничка оцеля.
Изгориха ми е , сега нещата са нормални.

Това е абсолютно вярно.Гориха ме и при мен нещата бяха доста сериозни, защото не спазвах инструкциите да не вдигам тежко.
След месец бях бременна.
По-добрият и бърз вариянт е горене.Само е важно да е при добър лекар!
Е, мен ме болеше доста, но...това е за една минута...издържа се...
*

manhattan

• 1439
  • Друго нe трябва, три думи само: "Добре съм, мамо."
« Отговор #19 -: Юни 14, 2006, 10:41:34 am »
и на мен ми е горена раничка преди години. шийката ми е гладка и няма ръбчета или там както го наричат последствието. на всичкото отгоре не боли, само мирише на изгоряло по време на процедурата :oops:  :D а аз не съм от държеливите на болка.