Здравейте, момичета!
От скоро съм тук, и прибирайки се от посещението си днес в клиниката и срещата с док поглеждам за нови мнения по темата. Въпросите са много, а отговорите оскъдни! А искрено се надявам тук взаимно да търсим решение на проблемите, и да си даваме кураж стремейки се към успеха!
Аз съм с втори неуспешен опит с ДЯ - трансфер на 3 Е на 5-ти ден. Направих 2 кръвни теста: първия на 14-ти ден 0.300 и втори на 16-ти ден < 0.100 рано сутринта преди тръгване за Сф. Имах остри моментни болки ниско долу. В клиниката направих трети - с надеждата, в провинцията да са неточни, колкото и глупаво да прозвучи - надявах се на някаква късна имплантация...но уви < 145.
Попитах док изобщо имало ли е имплантация? Тя каза: "Не, никаква. Нямам, казва, обяснение защо не се получи при теб, перфектна лигавица, изследвания в норма, след първия неуспех ти назначих Медрол 2х1, направихме ти вливания на Интралипид (за подтискане на имунната система, при полож. че НК са 13 % при норма 8 - 21, но за всеки случай, не вредяло), коментирах с колеги, казва, случая - всичко необходимо е направено - не знам какво да те правя и какви изследвания други да назначим. Дай да те пратя на консултация при доц Щерев, да чуем и неговото мнение по въпроса".
Но трябва да има, казвам аз, някакъв проблем. Ако лигавицата е страхотна, в очакване за имплантация, ако имунната система не ги унищожава и при перфектни ембриони защо отново не се получава? Страхувам се да продължим и да употребим 2-та замразени ембриона. Тя каза: "И аз се страхувам"! Е че е сложен процес, знам, но пък така да няма обяснение?! Сякаш прилича на някакво вълшебство, ако се получи!
Първите 4 дни след трансфера не се отлепях от леглото, след това не правех почти нищо, движех се бавно, внимавах, бях убедена че трябва да направя всичко което зависи от мен, за да успея - никакво кафе, цигари, алкохол и пр. Ровех се в нета и търсех информация и мнения...
Сега гледам в една точка... и ще чакам срещата с доцента. Трябва да намерим причината, надявам се!
Така че, мили момичета, не се упреквайте когато не се получава - трябва да продължим напред и да се борим, да вярваме в успеха. Доста други "фактори", допускам, влияят на положителния резултат. Просто мисля, че споделеният опит би помогнал да ги откриваме по-лесно, когато сме в този лабиринт.
Кураж, здраве и успех желая на всички!
Fiona_I , горе брадичката, ще се получи - вярвай в това! Отпусни се, мисли позитивно, колкото и да ти е трудно, сподели!
До скоро!