0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Vali :)

• 1376
  • Вярата и надеждата винаги са с мен!
Re: Пациентки на клиника Малинов/Надежда
« Отговор #940 -: Януари 12, 2010, 10:15:14 am »
Има хора с записани часове от година  и половина.
Има чакаща листа .
Как я мислите за 6 месеца да се вредите незнам ?
Може и да има  друга схема за финансираните от фонда,но за мен  не е редно.
Едни ще чакат година и нещо  ,а други хоп и  веднага .

Д-р Стаменов,обичаме ви!
*
« Отговор #941 -: Януари 12, 2010, 14:59:11 pm »
milokami
Мисля,че няма веднага да може да си запазите час,защото има много двойки,които чакат. Аз лично бях пациентка на клиниката, когато получих заповетта и пак чаках един месец за час.НО трябва да имаш търпение толкова много хора чакат.
« Отговор #942 -: Януари 12, 2010, 15:31:36 pm »
Преди около месец коментирахме в тази тема,че двойки със заповед от Фонда,които не са пациенти на клиниката,започват процедура веднага.Записват им първичен преглед ,без да чакат.Сега не знам дали още е така.Но тогава беше.Не е честно ,но беше.

“Не се заблуждавай, че щом някой се опитва да те утеши, той живее безметежно сред простите и нежни думи, които понякога ти помагат. В живота му има много трудности и тъга, далеч надхвърлящи твоите. Как иначе би намерил подобни думи!?!" Райнер Мария Рилке
« Отговор #943 -: Януари 12, 2010, 20:10:40 pm »
Здравейте момичета! Има ли някоа, на която се очертава утре да ходи в клиника Малинов? От два дни се опитвам да се свържа по телефона, но не мога. Трябва да си презапиша часа от петък за събота или още по-добре неделя. Ако на някоя от вас това няма да представлява особено затруднение, ще помоля да ми пише на лични да и дам имената ми.
*

milokami

• 198
  • Това ще е нашата година!
« Отговор #944 -: Януари 12, 2010, 22:23:38 pm »
Благодаря Ви за отговорите.
Не искам да пререждаме никой, нито да чакаме прекалено много- все пак ще имаме срок от 6 месеца.
Само искам да разбера как стоят нещата, след като си вземем заповедта от фонда.
" Когато си на дъното на пъкъла,
когато си най-тъжен, най-злочест,
от парещите въглени на мъката
си направи сам стълба и излез..."
*

isho75

• 533
  • Вярвай в чудеса
« Отговор #945 -: Януари 14, 2010, 20:17:56 pm »
След като я вземеш,отиваш и я насиш в клиниката на Силвия на третия етаж.Даваш и я и после те ще ти звъннат да ти кажат за кога да си запазиш час.
КЪСМЕТ
А и на 25 имам час за преглед.Ако някой иска нещо да ми пише на лични.Ще се радвам ако мога да помогна.
« Последна редакция: Януари 14, 2010, 20:20:27 pm от isho75 »
Да заповядаш на себе си е най-голямата власт
http://misli.hit.bg/thedreams.html
*
« Отговор #946 -: Януари 14, 2010, 21:25:17 pm »
Здравейте момичета!Бихте ли ми казали в неделя до колко часа работи лабораторията в Малинов. Трябва да дам кръв за хормони. Благодаря!
*
« Отговор #947 -: Януари 15, 2010, 10:01:00 am »
makiyaki какво става с теб.До къде стигна в процедурата?
« Отговор #948 -: Януари 15, 2010, 10:39:52 am »
Alice, лабораторията работи поне до ранния следобяд, но е добре да дадеш кръв сутринта (преди 10).
Поздрави!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #949 -: Януари 15, 2010, 21:14:39 pm »

Момичета, здравейте !
Преди първият ми преглед в клиниката искам да съм с възможно по-голям брой изследвания,които, най-вероятно, ще имат отношение към моя проблем.
Може ли някой да ми каже колко време се чака за резултатите от теста за Анти-Мюлеровия хормон и за инхибин Б.Задължително в клиниката ли трябва да се направят или може и на друго място?
 Каква е цената за двата хормона в лабораторията на клиниката ?

« Отговор #950 -: Януари 16, 2010, 10:42:38 am »
ikar, АМХ и Инхибин Б трябва да се пуснат задължително заедно с ФСХ, ЛХ и естрадиол, на 2-5 ден от цикъла. Цената на изследването е от порядъка на 260 лв. (аз съм го правила преди година, така че може да не е много меродавна информацията ми, но все пак е в тези граници). АМХ и Инхибин се бавят, но не мога да ти кажа точно колко - можеш да се обадиш в лабораторията и да питаш. Лично аз ги бях пускала в клиниката на Владимиров и там излизаха за около 2 седмици, ако не се лъжа. В "Надежда" приемат изследвания, правени в други лаборатории, но, ако имаш възможност, по-добре си ги пусни направо там. Имунологичните изследвания специално държат да са направени при техните имунолози. Друго не се сещам.
Поздрави и дано резултатите са ти добри!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
« Отговор #951 -: Януари 16, 2010, 12:04:19 pm »
Моята информация е от Април 2009 - АМХ и Инхибин в "Малинов" ми струваха по 60 лв всеки. Както е написала cambozzola, добре е да се пуснат и ФСХ, ЛХ и естрадиол на същия ден, които са по 17 лв всеки. Резултатите от първите 2 при мен бяха готови след 10 дни (до 2 седмици казват), а другите три излизат още същия ден. АМХ и Инхибин Б не съм чувала да се правят в "обикновена" лаборатория.
*

mira_mimi

• 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
« Отговор #952 -: Януари 16, 2010, 13:31:49 pm »
Виждала съм в ценоразписа на Бодимед АМХ и Инхибин Б, но не помня цената.
*
« Отговор #953 -: Януари 16, 2010, 13:56:41 pm »

Момичета, благодаря ви!
Преди малко се свързах с лабораторията на клиниката. Към днешна дата цената за двата хормона - инхибин Б и анти-Мюлеровия са 138 лева.Ако дадеш кръв в понедерлник, резултатите ще са готови в края на месеца, т.к.химикалите били скъпи и работят тези изследвания само веднъж месечно. От лаборатория"Кандиларов" ми казаха, че изследванията на двата хормона са на цена 122 лева, а резултатите излизат за около 7 дни.
 За това кога се пускат знам, но,  в момента по предписание на лекар съм на противозачатъчни, а те влияят върху ФСХ, ЛХ и естрадиола. За тях имам стари изследвания от преди 3 месеца. Ще пусна засега АМХ и инхибин, които  не се влияят.
« Отговор #954 -: Януари 16, 2010, 16:36:37 pm »
ikar, безсмислено е да пускаш инхибин без ФСХ, естрадиол и естрадиол. Да, противозачатъчните влияят, но нивата на инхибин са тясно свързани с нивата на ФСХ (когато едното се вдига, другото пада), същото важи за естрадиола (високите нива във първата фаза на цикъла индикират проблеми с яйчниковия резерв, въпреки добрите нива на ФСХ), а съотношението между ФСХ и ЛХ също е важно. Смята се, че АМХ е константа, макар че във форума някои момичета споделиха за вариране и на този хормон в различните цикли. Моят съвет е да не си даваш парите напразно, като изследваш само АМХ и инхибин. Ако нямаш специални притеснения за яйчниковия резерв, мисля, че е по-добре първо да говориш с лекаря си и да се посъветваш с него / нея дали и кога да ги пуснеш тези изследвания. За начало другите хормони са достатъчен ориентир.
Поздрави!

*
« Отговор #955 -: Януари 16, 2010, 17:10:47 pm »
Там е работата, че имам притеснения поради напреднала възраст. Може би тогава да пусна само АМХ, щом като стойностите му не се влияят / и аз съм чела , че може да има разлика, но несъществена/,за да може док. да има повече информация и яснота.
*
« Отговор #956 -: Януари 16, 2010, 18:03:34 pm »
Ikar, не се вкарвай в излишни филми.  :photo: Наложи си да изчакаш коментар от лекар. Знам, че не е лесно и искаш каквото можеш да направиш предварително. Но тези изследвания са скъпи, а и както казва cambozzola, са в комплект с другите хормони. Да не стане само излишно да те бодат. Още повече - можеш да ги направиш в Кандиларов за 7 дни, както си написала.
Успех!
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
*

ivaleta

• 200
  • Няма по-голямо щастие от децата!
« Отговор #957 -: Януари 17, 2010, 11:46:52 am »
Момичета,

Знаете ли кога почиват в Малинов през лятото и до кога поемат стимулации? 

Предварително благодаря!

*
« Отговор #958 -: Януари 17, 2010, 11:50:29 am »
makiyaki какво става с теб.До къде стигна в процедурата?
Аз чакам да ми дойде лелката, записала съм си час за 20ти, когато е 15ти ден след Лукрина, но от тук разбрах че ако не ми дойде до 20ти трябва да презапиша часа за когато ми дойде, въпроса е ако ми дойде на 18ти, мога ли да си ползвам часа на 20ти или трябва веднага да тичам на преглед още на 18ти??
Фабия, ти докъде я докара, къде ти сложиха лукрина на тебе, мускулно ли и видяха ли те на УЗИ преди да ти го боднат?
Мама на две безценни бебета, отишли в Рая (2014 и 2015). И на едно игриво, космато и мъркащо Мяу-мяу.

Чакаме те, скъпоценно бебе!
*

isho75

• 533
  • Вярвай в чудеса
« Отговор #959 -: Януари 17, 2010, 11:52:24 am »
Ивалета почиват целият август и до последно правят стимулации.
Ако имаш други въпроси питай.
Да заповядаш на себе си е най-голямата власт
http://misli.hit.bg/thedreams.html